Czas rewolty !!! :)

Pomysły dotyczące działania Klubu

Postprzez sw niedziela, 27 listopada 2005, 08:33

17 tysiecy postów, z czego połowę mozna skasować. Drugą połowę można przejrzeć słowami kluczowymi (w końcu jest na forum wyszukiwanie) i zrobić podsumowanie z kazdego istotnego tematu. Gdyby wzięło się za to więcej osób, przypadłoby ok. 10-15 tematów do zrobienia. To nie jest dużo.
sw
Kangoomaniak
Kangoomaniak

Postprzez AdiK niedziela, 27 listopada 2005, 20:06

zuwik napisał(a):Apeluję, że wypowiedzi: gadżety, zdjęcia, zabawki, żarty itepe itepe NIE TERAZ :!: Rozmawiamy o PHP, serwerze, możliwościach zaangażowania itp.

Ja jestem za opcją zrobienia artykułów, będzie o wiele mniej roboty. Otworzę nowy topic, spiszę rzeczy, o których warto napisać artykuł i zamieszcze je tam, gdy tylko ktoś się zadeklaruje do napisania artykułu (w formie: problem, objawy, solucja, koszty i potrzebne materiały) będzie się go usuwało z posta, również przyślecie mi na PW propozycje jak coś przegapię. Sam mogę sporządzić taki artykuł. Artykuły te znajdą się w torbie, która IMHO nie powinna znajdować się na serwerze. Powinna być lista mailingowa, która będzie obejmowała aktywnych użytkowników forum i jeśli dojdzie nowy plik do "torby", będie on rozsyłany na e-mail. Nawet jak ktoś się zadeklaruje na bycie klubowiczem i otrzyma zawartość to nic się nie stanie (stale tak robią teraz) za to powinno to zniechęcić niektórych do logowania się tylko dla torby (btw. znikniemy z wyszukiwarek jako "schematy serwisowe kangoo"). Przed logowaniem powinien być wstępniak w stylu co robi klub, co daje i że nie rozdaje prezentów :P i przede wszystkim, informację że jeśli ktoś nie chce klubować a ma krótkie pytanko, to forum jest w pełni otwarte dla gości. Spotkałem się na PHP z czymś takim, że bez logowania nie da się używać "szukaja" - dla mnie bez sensu. Tyle ode mnie narazie, czekam na ankietkę :wink:

No to i ja się wypowiem
Moim zdaniem obecna forma klubu jest dobra wymaga tylko niewielkich dopracowań takich jak
-automatyczne usuwanie martwych klubowiczów po około trzech miesiącach
-zostawić stare posty bo to historia klubu
-wstawić info na początku każdego działu że przed zadaniem pytania należy sprawdzić przy pomocy "szukaj" czy juz nie było o tym pisane :evil:
-jak pozwolimy gościom zadawac pytania bez dostępu do "szukaj" i logowania to będziemy odpowiadac setny raz na te same pytania :twisted:
-wybrać (wytypować przez Prezesa) osobę opiekującą się danym działem ,działami i mającą możliwość kasowania bezssensownych postów.
-wstawiać adresy do zdjęć a nie zdjęcia zwłaszcza tak wielkie jak Wiza :wink: :D
-dostęp do torby kangoora dopiero po napisaniu odpowiedniej ilości postów (kontrolowanych przez opiekunów działów) lub wcześniej po pozytywnej rekomendacji przynajmniej trzech aktywnych klubowiczów
-pisać posty tylko na temat bo używanie "szukaj" będzie ,jest bezssensowne patrz temat WOSP

Na razie na tyle.
Pozdrawiam Adrian

Był KaleidoGwiezdnyPył 1.5dci75
Jest Peugeot 5008 2.0HDI
AdiK
Kangoomistrz 2009
Kangoomistrz 2009

Postprzez branio niedziela, 27 listopada 2005, 20:22

Jak wobrażacie sobie "trzymanie"tematu w postach :?: :?: :?:
Moim zdaniem jest to nierealne,nieżyciowe,niemożliwe,nierozwojowe,nie :!:
Can go. Kangoo
Zahaczony kłapacz z Junkersem
branio
Kangoomaniak
Kangoomaniak

Postprzez AdiK niedziela, 27 listopada 2005, 21:13

Chodzi mi o "trzymanie tematu" głównie w postach typowo technicznych nie koniecznie ogólnych.
Pozdrawiam Adrian

Był KaleidoGwiezdnyPył 1.5dci75
Jest Peugeot 5008 2.0HDI
AdiK
Kangoomistrz 2009
Kangoomistrz 2009

Postprzez zuwik niedziela, 27 listopada 2005, 22:04

AdiK napisał(a):Moim zdaniem obecna forma klubu jest dobra wymaga tylko niewielkich dopracowań takich jak
-automatyczne usuwanie martwych klubowiczów po około trzech miesiącach
TAK
-zostawić stare posty bo to historia klubu
TAK
-wstawić info na początku każdego działu że przed zadaniem pytania należy sprawdzić przy pomocy "szukaj" czy juz nie było o tym pisane :evil:
TAK, TAK i po stokroć TAK
-jak pozwolimy gościom zadawac pytania bez dostępu do "szukaj" i logowania to będziemy odpowiadac setny raz na te same pytania :twisted:
Nie wiem czy dobrze rozumiem, ale mają możliwości a i tak się logują i pytają, więc tu logiki nie ma.
-wybrać (wytypować przez Prezesa) osobę opiekującą się danym działem ,działami i mającą możliwość kasowania bezssensownych postów.
Główny cel
-wstawiać adresy do zdjęć a nie zdjęcia zwłaszcza tak wielkie jak Wiza :wink: :D
lub ograniczyć rozmiar fotki np. do 800x600, może da się automatycznie... PS. Szaman szaleje niegorzej :wink:
-dostęp do torby kangoora dopiero po napisaniu odpowiedniej ilości postów (kontrolowanych przez opiekunów działów) lub wcześniej po pozytywnej rekomendacji przynajmniej trzech aktywnych klubowiczów
Godne przemyślenia. Choć oby branio nie miał racji, że ktoś ambitny przez noc nastuka: 1. hej ; 2. ojej ; 3. birudf ; 4. ababa itepe itepe. Może zostać sama rekomendcja? I ani słowa o torbie (żeby nikt nie logował się dla niej samej, a potem miał niespodziewajkę)
Chodzi mi o "trzymanie tematu" głównie w postach typowo technicznych nie koniecznie ogólnych.
W tej kwestii myślę nad regulaminowym trzymaniem tematu w wątkach "wiem" i "pytam". Na innym PHP widziałem coś w stylu ostrzeżenia i pochwały - trza pomyśleć.
Obrazek
zuwik
Kangoomaniak
Kangoomaniak

Postprzez MK poniedziałek, 28 listopada 2005, 07:29

Zdecydowanie popieram AdiK-a i wiem,że może to wzystko funkcjonować, bo bywam na jednym forum foto i tam to wszystko właśnie tak działa, a Moder i Admin są bezwzględni w przestrzeganiu regół a nikt sie nie obraża.
Pozdrowienia Marcin
CLIO 3 1,6 16v 128KM GORDINI 2012r. - LPG STAG
Kangoo II 1,5dCi 115KM PRIVILEGE+ TomTom Edition 31.XII.2010r. srebrny
Porzuciłem akordeon, a szkoda.
Focenie wciąga!!! Jestem szumofobem i maniakiem ostrości!!!
Nikon D7100 Nikon D50

CHEVROLET SPARK M300 LS 1,2 16v 85KM 2010r. - LPG STAG - BYŁ!!!!
MK
Kangoomaniak
Kangoomaniak

Postprzez Rafal poniedziałek, 28 listopada 2005, 08:48

Ja tez sie wypowiem....
Podoba mi sie to co napisał Adik i koniec...
Stare posty to historia, sam wlasnie zamierzam niedlugo odsswiezyc "zyczenia Swiateczne 2003...."- hahahah, bylo nas wtedy kilka sztuk aktywnych... no łezka sie kreci.... rozkleilem sie, skoncze ta wypowiedz pozniej....
1998 kangoo 1,4 LPG -to był kangoor...
2006 kangoo pampa 1,5 dci
2006 trafic 2,0 dci -to był trafic....
2008
Rafal
Szaman klubowy
Szaman klubowy

Postprzez jon104 poniedziałek, 28 listopada 2005, 09:20

Rafal napisał(a):Ja tez sie wypowiem....
Podoba mi sie to co napisał Adik i koniec...

Mnie też :!:
Rafal napisał(a):Stare posty to historia, sam wlasnie zamierzam niedlugo odsswiezyc "zyczenia Swiateczne 2003...."- hahahah, bylo nas wtedy kilka sztuk aktywnych... no łezka sie kreci.... rozkleilem sie, skoncze ta wypowiedz pozniej....

Oj prawda, ale dwa razy do tej samej rzeki się nie da ponoć wejść, więc niech "młodzi stażem" trochę podokazują :wink:

A tak serio to wszystkie wcześniejsze uwagi sa cenne, ale zasadniczym pozostaje pytanie czy i ewentualnie na co zmienić serwer tak, aby nie zmieniać (lub zmienić w niewielkim zakresie) nazwe strony (bo ocz. nazwa klubu musi pozostać bez zmian. Wprawnym w PHP i chętnym do stawiania nowego forum proponuję (może to niezbyt odkrywcze :?: ) zaglądnięcie na np. forum Forda Scorpio http://ford-scorpio.pl/forum/. gdzie jest dosyć przejrzysta struktura, kilku (czy aby nie za dużo :? ) moderatorów i adminów, ale przede wszystkim sporo więcej możliwości technicznych samego forum :lol:
Na koniec jeszcze raz apeluję z historii usuwać tylko martwe dusze a nie forum :idea:
Pozdrawiam - Janusz
http://www.pozadomem.eu
------------------------
Alize '03 dCi BYŁ!!!
jon104
Kangoomaniak
Kangoomaniak

Postprzez mkk poniedziałek, 28 listopada 2005, 09:39

Porzadki....
Panowie i Panie.
Strona dziala niezle. Cokolwiek by sie powiedzialo o PHP i innych serwerach, to od wielu innych podobnych wyroznia nas fajna atmosfera.
Zgadzam sie z przedmowcami, ze warto zrobic troche porzadkow i pilnowac tematow dyskusji, zwlaszcza w dzialach Pytam i Wiem, oraz cenzurowac, jak sie trafia ktos, kto zaczyna dyskusje rozwalac (a gdzies na starych watkach widzialem takiego jakiegos 15-letniego BMW, moze to nie byl jego nick tylko bryczka).
Co do aspektow technicznych, nie bede zabieral glosu, ale jesli chodzi o strony uzytkowe:
1. Zostawic stare watki, zwlaszcza techniczne
2. Najciekawsze, najbardziej wartosciowe z technicznego punktu widzenia watki lub posty wyroznic (przerobic na artykuly, dac do specjalnego dzialu)
3. Nie wprowadzac zbyt ostrych limitow dostepu do torby, aby uniknac postowania dla uzyskania punktow (troche wyzej przedstawiono juz czarna wizje)
4. Moderowac dyskusje. Tylko czy ktos podejmie sie to robic?

A przy okazji, jesli zdarza sie kolejne pytanie o cos, co juz bylo omawiane, mozemy wprowadzic zwyczaj, ze odpowiadajacy podaje link na stary watek i ewentualna dalsza dyskusja idzie na starym watku. Wtedy takie pytanie-odpowiedz mozna po jakims czasie (dajmy pytaczowi czas na przeczytanie odpowiedzi) usuwac, a ewentualne kolejne tezy, opinie itp. automatycznie bylyby przenoszone do wlasciwego watku. Po prostu bylby wygladalo by to tak, ze jest nowy watek,
pytanie: jak podlaczyc radio?
odpowiedz: patrz "jak podlaczyc radio (z 2003r)"
i koniec. Techniczny koniec, tylko trzeba by aby admin lub upowaznione przez niego osoby (kangoomaniacy,kangooexperci?) podajac odsylacz blokowali taki watek. A po zablokowaniu juz PHP moglby sie zajmowac skasowaniem go np. po 10 dniach. Zas dyskusja o ewentualnych technicznych nowinkach w sposobie podlaczania radia bylaby w jednym (tym starym) watku.

No, tyle moich uwag. Na zakonczenie powiem Wam jeszcze, ze jak zrobie porzadki, to wtedy bardzo dlugo szukam tego, co na co dzien mam pod reka.
mkk
Kangoogaduła
Kangoogaduła

Postprzez jacQ poniedziałek, 28 listopada 2005, 15:19

Witam Was
jako długoletni, bardzo mało aktywny, nieudzielający się członek KKP (co kolwiek to znaczy :)
chciałbym wrzucić pod dyskusję możliwość podłączenia forum jako grupy dyskusyjnej czytanej np. w OE, niezależnie od obecnej konwencji.

Wynika to stąd że na bieżąco używam KKP (forum) i Pikura (newsgroup) i nieustająco bardziej funkcjonalna dla mnie jest grupa dyskusyjna.

Dodam że jest to moje SUBIEKTYWNE odczucie po wielu latach używania obu sposobów.
jacQ
ex 1.2/D4F 730/Campus'07 oklejony srebrny
ex 1.9D/F8Q 632/RN'01 biel lodówki
jacQ
Kangoogaduła
Kangoogaduła

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Pomysły