Czas rewolty !!! :)

Pomysły dotyczące działania Klubu

Postprzez Wiz poniedziałek, 28 listopada 2005, 17:44

jacQ napisał(a):Witam Was
jako długoletni, bardzo mało aktywny, nieudzielający się członek KKP (co kolwiek to znaczy :)
chciałbym wrzucić pod dyskusję możliwość podłączenia forum jako grupy dyskusyjnej czytanej np. w OE, niezależnie od obecnej konwencji.

Wynika to stąd że na bieżąco używam KKP (forum) i Pikura (newsgroup) i nieustająco bardziej funkcjonalna dla mnie jest grupa dyskusyjna.

Dodam że jest to moje SUBIEKTYWNE odczucie po wielu latach używania obu sposobów.

Prosze tylko nie maile. I tak nienadazam z wywalaniem wszystkiego co jest przysylane :D
ANTYKLUBOWICZ
STOPER DROGOWY :D
smoke tires not drugs
Aktualnie czerwone Clio 3 ph 1, choć wole żony niebieskie Clio 4 GT :)

Wiz
Użytkownik zbananowany

Postprzez AdiK poniedziałek, 28 listopada 2005, 19:33

zuwik napisał(a):
-wstawić info na początku każdego działu że przed zadaniem pytania należy sprawdzić przy pomocy "szukaj" czy juz nie było o tym pisane :evil:
TAK, TAK i po stokroć TAK
-jak pozwolimy gościom zadawac pytania bez dostępu do "szukaj" i logowania to będziemy odpowiadac setny raz na te same pytania :twisted:
Nie wiem czy dobrze rozumiem, ale mają możliwości a i tak się logują i pytają, więc tu logiki nie ma.

Przeczytaj cytat od początku i logika będzie :)
Pozdrawiam Adrian

Był KaleidoGwiezdnyPył 1.5dci75
Jest Peugeot 5008 2.0HDI
AdiK
Kangoomistrz 2009
Kangoomistrz 2009

Postprzez czerja poniedziałek, 28 listopada 2005, 20:45

widzę że modyfikacja to jest to o co większości chodzi,choć uważam że nie możemy stworzyć klubu zamkniętego bez pozwolenia odwiedzania nas przez gości którzy czegoś tam szukają albo wpadną na chwilkę zadac pytanie i spadają bo przecież kogo maja pytać jak nie nas?oczywiście to można potem kasować podobnie jak martwe dusze i po sprawie,niestety dalej nie widać kogoś kto tym wszystkim sie zajmie,nie wiem czy to trudne czy łatwe to może bym spróbował ale czytając są lepsi odemnie w sprawach komputerowych,co do historii można zostawić choć wątki wiele razy powielane skasować a zostawić rzeczowe propozycje czy porady dotyczące tematu.
żółty 1.2RN oklejony klubowo!
przebieg 202546
czerja
Kangooekspert
Kangooekspert

Postprzez zuwik poniedziałek, 28 listopada 2005, 21:21

Dobra, bo zaczynamy się przekonywać swoimi argumentami :wink: Co do tej pory wyniosłem: wszystko zostaje jak jest, tyle że angażujemy moderatorów i robimy porządki. Adres zostaje koniecznie. Konieczne będzie przyklejenie do każdego działu PRZYKAZANIE pt. używaj "szukaja".

mkk właśnie to nas nudzi, wieczne wyręczanie ludzi, którym nie chce się szukać. Taki zapyta jak podłączyć radio, my w "szukaju" wklepujemy podłączanie radia, wyskakuje link, kopiujemy go i wklejamy do posta. No na mój gust nie trudne zajęcie.

Moim zdaniem dostęp do torby zależny od liczby postów to nie jest dobry pomysł. Racdzej byłbym za rekomendacją klubowiczów.

czerja klub zamknięty nie wchodzi w grę, coś chyba jakieś nieporozumienie zaszło :wink:

Adik czyli jesteś za tym, żeby goście szukali i mogli pisać, tak? :D

Pytanie do informatyków: można wsadzić nowsze PHP (z jakimiś bajerami) i przenieść tam całą zawartość naszego forum? A może można dodać same bajery?

Dziękuję wszystkim za sugestie :wink:
Obrazek
zuwik
Kangoomaniak
Kangoomaniak

Postprzez branio poniedziałek, 28 listopada 2005, 21:33

Sory za spilkę.
Co na te plany Admin :?: :? Szaman, masz chyba jakiś kontakt,nie tylko telepatyczny :?: :)
Can go. Kangoo
Zahaczony kłapacz z Junkersem
branio
Kangoomaniak
Kangoomaniak

Postprzez jacQ wtorek, 29 listopada 2005, 15:24

jacQ napisał(a):chciałbym wrzucić pod dyskusję możliwość podłączenia forum jako grupy dyskusyjnej czytanej np. w OE, niezależnie od obecnej konwencji. :D

Wiz napisał(a):Prosze tylko nie maile. I tak nienadazam z wywalaniem wszystkiego co jest przysylane :D

Wiz
ja pisałem o grupach dyskusyjnych np. news.kangoo.schron.pl
tak jest w pikurze i nic mi nie przychodzi na email tylko na grupę dyskusyjną. Nie zaśmieca mojej skrzynki, wszystkie odpowiedzi do wątku są grupowane pod spodem. Dużo szybciej się otwiera bo brak "wodotrysków" związanych z budową strony itp. Podobno można to zrobić równolegle z obecnym forum i będzie to widoczne tu i tu.
jacQ
ex 1.2/D4F 730/Campus'07 oklejony srebrny
ex 1.9D/F8Q 632/RN'01 biel lodówki
jacQ
Kangoogaduła
Kangoogaduła

Postprzez AdiK wtorek, 29 listopada 2005, 18:28

zuwik napisał(a):mkk właśnie to nas nudzi, wieczne wyręczanie ludzi, którym nie chce się szukać. Taki zapyta jak podłączyć radio, my w "szukaju" wklepujemy podłączanie radia, wyskakuje link, kopiujemy go i wklejamy do posta. No na mój gust nie trudne zajęcie..

Adik czyli jesteś za tym, żeby goście szukali i mogli pisać, tak? :D

Nie chodzi o trudność tylko zaśmiecanie
Pisać i szukać tylko po zalogowaniu
Pozdrawiam Adrian

Był KaleidoGwiezdnyPył 1.5dci75
Jest Peugeot 5008 2.0HDI
AdiK
Kangoomistrz 2009
Kangoomistrz 2009

Postprzez zuwik wtorek, 29 listopada 2005, 20:05

Ale ludzie będą się logować i zadawać jedno pytanie tak jak teraz, a przybędzie martwych nicków. IMHO jak będą moderatorzy i regulamin, trzeba będzie takie posty po prostu... wyrzucać.

EDIT Sorry AdiK, coś mi źle wyszło...
mkk właśnie to nas nudzi, wieczne wyręczanie ludzi, którym nie chce się szukać. Taki zapyta jak podłączyć radio, my w "szukaju" wklepujemy podłączanie radia, wyskakuje link, kopiujemy go i wklejamy do posta. No na mój gust nie trudne zajęcie..
w sensie nie na tyle trudne, żeby nie mogli zrobić tego sami :!: Jakoś coś mi się pogrzało. Dlatego, takie posty będą usuwane bez zawahania. Bo nam się nie chce tych linków szukać właśnie
Obrazek
zuwik
Kangoomaniak
Kangoomaniak

Postprzez slawas3 wtorek, 29 listopada 2005, 22:03

Zmiany :?: jestem za a nawet przeciw-ktoś tak kiedyś powiedział :wink:
A tak poważnie-stronę odwiedzam od niedawna,jak dla mnie jest OK :!:
Jeśli chodzi o zmiany- podoba mi się to co pisze "AdiK" :idea: jestem za :!:
Pure Kangoo 98’ D7F 1,2 RT samczyk
slawas3
Kangoogaduła
Kangoogaduła

Postprzez Drucik wtorek, 29 listopada 2005, 23:14

jacQ napisał(a):
Wiz
ja pisałem o grupach dyskusyjnych np. news.kangoo.schron.pl
tak jest w pikurze i nic mi nie przychodzi na email tylko na grupę dyskusyjną. Nie zaśmieca mojej skrzynki, wszystkie odpowiedzi do wątku są grupowane pod spodem. Dużo szybciej się otwiera bo brak "wodotrysków" związanych z budową strony itp. Podobno można to zrobić równolegle z obecnym forum i będzie to widoczne tu i tu.

Popieram grupa newsowa byłaby cudna.
jacQ: a może jakaś nazwa dla takiego wynalazku, cos może obiło Ci się o uszy?

Ha :) Znalazłem jest mod do phpbb który robi taką synchronizację.
http://www.phpbb.com/phpBB/viewtopic.php?t=121946&highlight=nntp
Ostatnio edytowano wtorek, 29 listopada 2005, 23:31 przez Drucik, łącznie edytowano 1 raz
Aro/Drucik/Inne, Było Kangoo 1.4/2000 Pampa, klapa
Drucik
Kangoogaduła
Kangoogaduła

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Pomysły