Witam :)

Zanim zaczniesz pisać w innych działach przedstaw się

Witam :)

Postprzez budoxyd piątek, 1 stycznia 2016, 14:57

Witam całe grono kangoo-rów

posiadam zwierzaka 1.5 dCi 48kW 2006r.
Przebieg 210 tyś. Dodam ,że to moje pierwsze auto w życiu i w dodatku firmowe więc wyrozumiałość mile widziana.
Przed rejestracją na forum trochę poczytałem i zaciekawił mnie temat kontrolki świec żarowych .mianowicie miałem ten sam problem.
Kontrolka świec zaczęła się świecić i niedługo potem zapaliła się lampka stanu oleju.dolałem 1 litr i obie lampki zgasły.w sumie do tej pory nie ma problemu (posiadam auto od 2 miesięcy ).ok,do sedna sprawy-- problemem kontrolki świec żarowych nie był stan oleju tylko okazało się ,że miałem zwarcie elektryki bo spaliła mi się żarówka światła stopu tego górnego (dodatkowe nad drzwiami) i to było przyczyną komunikatu odnośnie świec. Mam nadzieję ,że komuś się przyda ta informacja,w każdym razie ja pozbyłem się problemu ( mam nadzieję ,że na zawsze)

druga kwestia dotyczy drążka zmiany biegów.nie posiadam tej skórzanej oprawy na gałce tylko sam miały plastik który drażni w dłoń.problem nie polega na tym żeby dokupić inną tylko jak zdjąć to ustrojstwo bo próbowałem wszelkich sposobów i nawet nie drgnie a nie chciałbym urwać dźwigni całej. jeśli ktoś miałby jakąś radę to byłbym wdzięczny .

Pozdrawiam kangoorzaków :D
budoxyd
Kangoorzątko
Kangoorzątko

Re: Witam :)

Postprzez Podmiejski piątek, 1 stycznia 2016, 15:11

ooo..pierwszy w 2016!
Witamy kolegę :-)
Dla twojej wygody: napisz w stopce jakie masz auto - łatwiej pomagać .
I - lepiej pisać od razu w odpowiednim dziale - w tym wypadku: PYTAM - KANGOO II (mowy model)
Temat wtedy nie ginie ... ;-)
Pozdrawiam!
KW0U Braun Mocca 1.6 16V "12 automat (LPG)
KC01 Privilleg 1.6 16V "02 (LPG) - "srebna szczała"
VW LT 28 '91 2.4D "home made camper"

Chcesz pomocy - uzupełnij profil o dane samochodu. Nie każdy ma czas na grzebanie po Twoich postach za modelem samochodu i silnika.
Podmiejski
Kangooekspert
Kangooekspert

Powrót do Jestem tu nowy