Witam wszystkich :)))

Zanim zaczniesz pisać w innych działach przedstaw się

Postprzez Bullitt sobota, 5 listopada 2005, 19:54

Owszem, maja. Na tej samej podstawie co za brak ważnych badań.
Bullitt
Kangoomistrz 2008
Kangoomistrz 2008

Postprzez branio sobota, 5 listopada 2005, 19:56

darecki napisał(a):Wątpie żeby przy wypłacie odszkodowania sprawdzali pojemność silnika.

Jeśli będzie miało dojść do wypłaty to sprawdzą każdą śrubkę,żeby nie zapłacić :)
Nikt nie każe zmieniać pojemności :idea:
Can go. Kangoo
Zahaczony kłapacz z Junkersem
branio
Kangoomaniak
Kangoomaniak

Postprzez darecki sobota, 5 listopada 2005, 20:11

Wystarczy przełożyć tabliczke- nikt na pewno nie będzie się aż tak załębiał żeby rozbierać silnik> Taki rzeczoznawca ogłąda ok 20 samoczodów dziennie-to jest masówa
było:kangoo 1.4 lpg 2001
jest:kangoo 1.5 dci 2011
darecki
Kangoogaduła
Kangoogaduła

Postprzez Bullitt sobota, 5 listopada 2005, 20:34

Wiele silników wygląda podobnie, ale wystarczy rzut oka i wpadłeś :mrgreen: kilkakrotnie przygladałem sie takim sytuacją w sporcie, wstyd i tyle. A co do "masówki" to jest doświadczenie :wink:
EOT z mojej strony
Bullitt
Kangoomistrz 2008
Kangoomistrz 2008

Postprzez _grzes_ sobota, 5 listopada 2005, 22:23

Niestety teraz sa takie czasy ze kazda firma ubezpieczeniowa patrzy jak ogolic klienta !! Dla przykladu podam sytuacje w ktorej znalazl sie moj kolega: Posiada Matiza okolo 4 lata, oczywiscie ubezpieczony zawsze AC,OC, NNW. oczywiscie pewnego dnia podchodzimy do samochodu a tu niespodzianka, szyba przednia rozbita ( taki pasek wychodzacy z brzegu szyby ). Po krotkim namysle stwierdzamy ze trzeba pojechac do ubezpieczenia i skorzystac po 4 latach z AC !! Niestety pewien pan po zrobieniu 30 zdjec i godzinie przygladania sie szybie stwierdzil, ze nie znalazl czynnika zewnecznego ktory rozbil szybe !!!! Wynik - kolega musial z wlasnej kieszeni wylozyc 500 PLN na szybe a AC mogl sobie podetrzec d..e !! I tak to jest z tym ubezpieczeniem :( Wniosek- jezeli auto bedzie po wypadku to ubezpieczenie zrobi wszystko zeby udowodnic ze wina lezy po stronie klienta, a przeszczepiony silnik to bedzie podstawa do niewyplacenia odszkodowania !!
Ważne są tylko te dni, które w Kangoo spędzamy :)
_grzes_
Kangoorzątko
Kangoorzątko

Postprzez mik czwartek, 10 listopada 2005, 16:46

Ja jeszcze a'propos popsutego kluczyka. Przeważnie psuje się w nim mikroswitch włączający i wyłączający zamki i ew. alarm
Są dwa sposoby
1. Zamówić w serwisie (ok 350 zł) ale trzeba mieć kod kluczyka
2. Zdobyć działający kluczyk od innego Kangoo (np po jakimś zezłomowanym, ale też oczywiście na podczerwień ) i przelutować z dobrego do zepsutego mikroswitch. U mnie zadziałało.
Osobno dosyć trudno dostać taki przełącznik. Cała operacja wymaga dużej precyzji, lutownicy z transformatorem, odsysacza do cyny i doświadczenia w lutowaniu.
No i trzeba mieć pewność, że to zepsuty kluczyk, a nie centralka od zamków
niebieski, Helios 1.5 dci 80 kM, drzwi
mik
Kangoojunior
Kangoojunior

Postprzez _ONE_ czwartek, 10 listopada 2005, 16:57

Lutownicy transformatorowej to raczej nie polecam do lutowania takiej elektroniki...
Obrazek
_ONE_
Kangoomaniak
Kangoomaniak

Poprzednia strona

Powrót do Jestem tu nowy