Witam wszystkich serdecznie

Zanim zaczniesz pisać w innych działach przedstaw się

Witam wszystkich serdecznie

Postprzez oceanman czwartek, 27 października 2005, 10:59

Właśnie odebrałem mój samochodzik, 4 letni kangurek 1.2, po leasingu, przesiadłem sie z clio i nie mogę sie nacieszyć, smiga jak zegarek i wreszcie bagażnik po byku gdzie wcisnę znajomych, walizy i sprzęt na wakacje. Samochodzik nie ma żadnych elektrycznych lusterek czy szyb itd po prostu wersja całkowicie podstawowa, muszę się przyzwyczaić do braku centralnego ale jakoś nie czuję specjalnie potrzeby instalowania. Poprosiłem z automatu o przerejestrowanie na osobowy z ciężarowego i założenie haka (a nuż łódź wędkarską przyjdzie gdzieś podwieźć) W pierszej kolejności zamontowałem sobie wczoraj radio i głośniczki. Teraz już tylko mi zostało:

Przerejestrować samochód (odbiłem sie już raz od klamki w urzędzie bo nie wiedzą co to jest przewłaszczenie na zabezpieczenie)

Gruntownie wyczyścić z piachu, kurzu i wyprać sufit i fotele (jakiś straszny palacz jeździł)

Zamontować głośniki na tył i owiewki na okna

Zmienić felgi na alu 15 stki i kupic zimówki na alufelgi 13 stki które mi po clio zostały

Obszyć sobie kierownicę skórką (samodzielnie - zestaw na allegro za 28zł)

Chyba też trzeba będzie kupic spray i szpachlę i wewnątrz wymalować blachę na nadkolach bo trochę poobijana jest

Poza tym jestem strasznie z autka zadowolony mimo że w pracy smieją się ze mnie że podjeżdżam autobusem ale jak tylko nadejdzie lato to mmmmmmmmmmmmmmmmmmm
oceanman
Kangoorzątko
Kangoorzątko

Postprzez zuwik czwartek, 27 października 2005, 11:33

Witamy serdecznie zadowolonego nowego posiadacza :) Ci, co się z Ciebie śmieją przestaną już w zimie, jak przywieziesz do domu naturalną dwumetrową choinkę :wink: Poza tym nie w każdym aucie da się stać w bagażniku :wink: Kiedyś sami do tego dojdą, hihi :) Nie napisałeś, jaki kolorek :idea:

Zapraszamy do wątków "Klapa czy drzwi?", "3 powody"

Poczytaj o 15kach na forum, bo musisz uważać na rozmiar oponki. Co do nadkoli polecam ostatnio przerabianą metodę na wyciszenie - wykładzina w bagażniku :)
Obrazek
zuwik
Kangoomaniak
Kangoomaniak

Postprzez MK czwartek, 27 października 2005, 11:43

Witam :!: :P
No cóż...na początek Grzesiek o kilku ważnych rzeczach już wspomniał :)
Pozdrowienia Marcin
CLIO 3 1,6 16v 128KM GORDINI 2012r. - LPG STAG
Kangoo II 1,5dCi 115KM PRIVILEGE+ TomTom Edition 31.XII.2010r. srebrny
Porzuciłem akordeon, a szkoda.
Focenie wciąga!!! Jestem szumofobem i maniakiem ostrości!!!
Nikon D7100 Nikon D50

CHEVROLET SPARK M300 LS 1,2 16v 85KM 2010r. - LPG STAG - BYŁ!!!!
MK
Kangoomaniak
Kangoomaniak

Postprzez kavka czwartek, 27 października 2005, 13:42

Witam jakże zadowolonego użytkownika . Ciesze się że pozostałeś przy marce Renault :wink:
Poza tym jestem strasznie z autka zadowolony mimo że w pracy smieją się ze mnie że podjeżdżam autobusem ale jak tylko nadejdzie lato to mmmmmmmmmmmmm

I to właśnie lubie . Ludzie się śmieją a ja i tak kocham to auto :lol: :wink: Ale tak jak wspomniał zuwik zobaczą jeszcze na co ten "autobus" stać :wink:
Co do nadkoli polecam ostatnio przerabianą metodę na wyciszenie - wykładzina w bagażniku

Ja również polecam , a w Twoim przypadku będzie to dodatkowe wyciszenie oraz wygląd estetyczny . Robiłem coś takiego także jakbyś potrzebał jakieś wiadomości teoretyczne to służę pomocą :wink:

Pozdrawiam .
Obrazek
kavka
Kangoomaniak
Kangoomaniak

Postprzez Bullitt czwartek, 27 października 2005, 14:05

Witaj.
A niech sie śmieją ...
Bullitt
Kangoomistrz 2008
Kangoomistrz 2008

Postprzez Juri czwartek, 27 października 2005, 16:52

Witam! Nie napisałeś skąd jesteś? Co do opon na felgi 13 -ki , to radzę najpierw sprawdzić , czy felgi 13 -ki pasują , bo o ile auto jest na 14-kach , to mogą nie wejść. Pozdrawiam Juri.
Juri
Kangoojunior
Kangoojunior

Postprzez branio czwartek, 27 października 2005, 18:33

Witam szczęśliwca :!:
Jak widzisz nie tylko Tobie on :) przynosi :!: :lol:
Can go. Kangoo
Zahaczony kłapacz z Junkersem
branio
Kangoomaniak
Kangoomaniak

Postprzez e_milka_bm czwartek, 27 października 2005, 18:45

Witam nowego skoczka . Tez jestem nowa i jezdze od dwoch miesiecy kangusiem. Bardzo interesuje mnie jak zalatwiles wszystkie przeszkody niedopokonania w urzedach ze zmiana statusu????.
Kiedys moja firma obiecala ( i dala na pismie :P) ze moge po 3 latach kupic to czym jezdze. Przydalyby sie jakiec cenne uwagi lub rady. :D Z gory dzieki
Pozdrawiam serdecznie!

e_milka_bm - srebrna kangoorofka 1.5 klekot kaleido '04

Znajdź swój pas !!
e_milka_bm
Kangoorzątko
Kangoorzątko

Postprzez czerja czwartek, 27 października 2005, 20:29

witam cię serdecznie i podziwiam twój zapał do tego co musisz zrobić ale ta lista napewno się będzie powiększać!!!
żółty 1.2RN oklejony klubowo!
przebieg 202546
czerja
Kangooekspert
Kangooekspert

Postprzez kavka czwartek, 27 października 2005, 20:44

ale ta lista napewno się będzie powiększać

To fakt że w tym autku zawsze coś sie znajdzie do roboty i to jest właśnie kolejny argument za który kocham to auto :lol: :lol: . Nie wiem co ja bym robił jakby kupił Mercedesa :lol: :wink: (co mi raczej nie grozi)
A tak marginesem mówiąc to ostatnio znów coś wykombinowałem w Kangoorku tylko musze fotki porobić , narazie niespodzianka . A już mam następne projekty w zanadrzu :lol: :wink:
Obrazek
kavka
Kangoomaniak
Kangoomaniak

Następna strona

Powrót do Jestem tu nowy