Bullitt napisał(a):Witamy.
pozostałe dwie dowiedziały sie, ze owszem moga kupic nowego, ale nie wiadomo kiedy

tzn albo bierzesz to co jest, albo wybierasz wersje i czekasz do lata.
Zgadza sie!!!! Na dzień dzisiejszy: "możesz kupić każdy model nowego kangura pod warunkiem ze będzie to egzemplarz który jest na składzie".
Jeśli chcesz taką wersję i dodatkowe wyposażenie jakie Tobie odpowiada to czas oczekiwania ~ 2,5 miecha.
Bullitt napisał(a): bierzesz to co jest
Wybrałem tą opcję bo:
1. wersja Helios + drobne dodatki w miarę,
podkreślam w miarę, spełnia moje potrzeby.
2. potrzebuję pakowne auto od zaraz, a na dzień dzisiejszy poruszam się naprzemiennie, Jeep-em Grandem 5,7 HEMI (pakowny
ale pije jak trzy smoki wawelskie

) lub Fiatem Bravo 1,2 (super śmiga, ale mogę zapakować do niego tylko siebie
i ew. reklamówkę z zakupami)
Bullitt napisał(a):Jedna osoba zrezygnowała po testach
No to porażająca ilość "zrezygnowanych"

- chyba sie wycofam z zakupu

Ciekawe ile osób spoza tego forum jednak kupiło to auto po przejażdżce testowej?????
Tak jak napisałem wcześniej, nie mam punktu odniesienia jako, że do tej pory z kangurkiem miałem tylko styczność
wzrokowa a nie "organoleptyczna" więc nie mam punktu odniesienia i nie wiem czy ver.2 jest jednak ciągle lepsza niż ver.3
Poza tym, to jednak, moim zdaniem, to dwa rożne auta - płyta podłogowa, zawieszenie, środek itd...
Krotka jazda testowa nastawiła mnie pozytywnie do Kangura III, biorąc pod uwagę półkę klasy do jakiej autko należy.
Bullit napisał(a): P.S. Scenic wychodzi taniej niz Kangoo
Jeśli zaoferujesz mi Grand Scenica z silnikiem 1,5 dCi 105 KM rocznik 2008 za 61450 PLN natychmiast wchodzę w temat
Najtańsza wersja Alize, bez żadnych dodatków, z tym silnikiem w/g konfiguratora na stronie Renault
kosztuje 79100 PLN - max 12% rabatu = 71130 PLN czyli chyba jednak ciągle drożej, ale nie będę sie kłócił bo zawsze bylem osioł z matmy
no chyba ze ktoś ma jakieś straszne "dojścia" na ekstra upusty.

jeśli jest ktoś taki to pls kontakt na priv.
Poza tym o czym my mówimy ????? Czy ja zalogowałem sie na forum Kangoo czy Scenica ??????

Tak na zakończenie mojego, nieco przydługiego postu, czy do Grand Scenica zaladuje gabarytowo tyle co do kangurka????
Nie sprawdzałem na stronie Renault wymiarów przestrzeni bagażnikowo/ładunkowej

więc nie wiem jak z tym jest.
Zauważyłem na forum generalnie negatywne nastawienie do kangurka III, może jako jeden z pierwszych posiadaczy tej wersji
poproszę
admina o założenie nowego działu "Tylko dla kangurow trzeciej generacji" i będziemy sie kisili/skakali
we własnym sosie