Witam Kangur 1,9 dti 2002

Zanim zaczniesz pisać w innych działach przedstaw się

Re: Witam Kangur 1,9 dti 2002

Postprzez bogdan02 wtorek, 28 września 2010, 23:10

Wiertarka w domu jest ?
No to wodę można spuścić
Korba w drzwiach jest ?
No to szybę można otwodzyć
Ciesz się że na głowę nie kapie przez dzurę na antenę.
Szukaj pozytywnych a nie negatywnych cech Kangoora.
A jak już Kangoo kupiłeś to się będziesz zlany potem i z krzykiem budził w nocy.
No chyba że przeczytasz wszystki posty na KKP
bogdan02 - Już jestem emerytem
Xsara Picasso 1,8 LPG i Xsara 1,8 LPG Też francuzy czyli nieprzewidywalne samochody
bogdan02
Kangooekspert
Kangooekspert

Postprzez KondzioR wtorek, 28 września 2010, 23:51

bogdan02 napisał(a):Wiertarka w domu jest ?
No to wodę można spuścić
Witamy z Gorzowa :D jakby to co w/n nie pomogło mamy 2-ie pary płetw :lol:
Lejce na tatkowego zwierza od 23,09 ( jarod37 już osiwial)
KondzioR
Kangoonarybek z zadatkami na szczupaka
Kangoonarybek z zadatkami na szczupaka

Postprzez Gargamel niedziela, 20 marca 2011, 21:11

Witam po kilku miesiącach jazdy moim wspaniałym cudem motoryzacji :D Jak się okazało mój kangurek jest wyjątkowo złośliwy i awaryjny, co skłoniło mnie do pozbycia się go jak tylko znajdę coś czym go zastąpie.

W okresie wrzesien 2010 - styczeń 2011 wymieniłem w nim :

- kompletny rozrząd
- kompletne hamulce przód
- kompletne sprzęgło
- amortyzatory przód
- rozrusznik i stacyjkę ( 1 jazda kangurka na lawecie , był na tyle miły że spierniczył się dzień po powrocie z wakacji w Chorwacji 8-) )
- zlikwidowany wyciek oleju
- miska olejowa ( 2 jazda kangurka na lawecie, tym razem długa bo aż z Rumuni :lol: , no ale to nie jego wina była)
- wymieniony katalizator
- zamarzający immobiliser
- spalony włącznik świateł ( 60 km wracałem do domu nocą bez świateł, na szczęście mam przeciwmgielne i dało sie jechać inaczej chyba bym tam zamarzł )
- dziurawy przewód spryskiwacza ( nie mam pojęcia co mogło go przedziurawić)
- nie działające wycieraczki
- padł zamek tylnej klapy
- kolejny, nowy wyciek oleju
- dym spod maski ( narazie szukam przyczyny)

Jeszcze chwila a utopie go w stawie.
1,9 DTI 2002' -> Kangur roboczy.
Gargamel
Kangoorzątko
Kangoorzątko

Postprzez gre81 poniedziałek, 21 marca 2011, 07:56

Włożyłeś tyle kasy i chcesz sprzedać ??? Zazwyczaj to sie sprzedaje jak juz jest cos do wymiany,. bądź zaraz będzie- tak jak pewnie ty to zrobileś kupując samochód w którym wymieniłes wiele kosztowynych części raz na kilkadziesiąt tysięcy.( rozrząd, sprzęgło) i co kupisz cos innego i znowu ładujesz kasę???
Kangoo 1.5 dCi 80KM 2003, biały. już go nie ma
Kangoo 1.5DCI 105KM(teraz 125 kucyków) 2009, żółty jak słońce.
Moje miasto Łódź.
gre81
Kangoomistrz 2010
Kangoomistrz 2010

Postprzez Latek poniedziałek, 21 marca 2011, 10:20

Nowy wita Nowego!
Ja już jestem po lekturze tego tematu-22 strony postów.Na szczęście u mnie nie ma tragedii.Po 2 dniach ulewnego deszczu jest tylko wilgotno na podłodze-możliwe ,że od jazdy po kałużach,ale pilnuje problemu.
Zapraszam do lektury-wyszukajka !!!
Pzdr-Latek
Jak i po co zostać Klubowiczem !
--------------------------------------------------------------------------------------
Kangoo I,1.4 - K7J - Authentique - 2001-Bleu Marin
Corsa C, 1.2 + LPG- NJoy - 2003-Tizianrot
Latek
Kangoogaduła
Kangoogaduła

Postprzez MiGo wtorek, 22 marca 2011, 22:49

Gargamel napisał(a):Witam po kilku miesiącach jazdy moim wspaniałym cudem motoryzacji :D Jak się okazało mój kangurek jest wyjątkowo złośliwy i awaryjny, co skłoniło mnie do pozbycia się go jak tylko znajdę coś czym go zastąpie.
.....
- nie działające wycieraczki
- padł zamek tylnej klapy
- kolejny, nowy wyciek oleju
- dym spod maski ( narazie szukam przyczyny)

Jeszcze chwila a utopie go w stawie.

Cześć,
szkoda ryby straszyć. Patrząc na skalę wykonany robót i to co Ci zostało, to moim zdaniem nie warto zmieniać (sprawdź odmę, intercooler - - podobnie zachowywała się pewna Ibiza TDI, której to dolegało).
Poza tym jesli planujesz zmianę, to w tej klasie masz: innego żabojada z PSA, Doblo, Combo, Caddy, a każdemu z nich można coś zarzucić jeśli mówimy o dieslu z turbiną. Polecam lekturę autocentrum.pl, forum.tdi-tuning.pl, elektroda.pl - wszędzie coś jest nie tak (nawet w VW), a na ich tle przynajmniej Kangur jest niepowtarzalny :)

Pozdrawiam

Michał
jest:
P 206
Było:
Kangur Klekot 1.9 bez dopingu
Fiat Bravo II 1.4 16V
MiGo
Kangoojunior
Kangoojunior

Postprzez czarek0402 środa, 23 marca 2011, 02:24

Po tylu naprawach auto zyskalo drugą mlodość :roll: ...zrobisz przysługę komuś,że je w takim stanie sprzedasz,a pieniędzy nawet tych co wydałeś na zakup nie odzyskasz.Poprzedni właściciel po prostu używal je jako dostawczak i się nie przejmował...powodzenia.
Renault Kangoo 1.5dci Korsika Blau 2003
czarek0402
Kangooekspert
Kangooekspert

Postprzez Gargamel środa, 23 marca 2011, 14:16

Witam

Dym z silnika rozwiązany : przetarł się przewód paliwowy i ropa wylewała się na silnik i dymiła, wymienione : 50 zł 8-)

Kangura chce sprzedać bo jak się okazuje bardziej potrzebne jest mi auto 5 osobowe niż 2 osobowe z ładownią długości 1,6 m. Do ładowni kangura i tak nie włożę rzeczy dłuższych niż 1,6 m , a często mi brakuje dodatkowych siedzeń , tym bardziej że to moje jedyne auto w rodzinie więc wybór pada na Doblo lub Hyundaia H200 :lol:

Poza tym nie ufam temu wozowi , boję sie nim jeździć w trasę, tym bardziej że skończyło mi się assistance ; :lol:

Poza tym strasznie drażni mnie silnik i jego "kultura" pracy - mała elastyczność, szarpanie przy zmianie biegów.

Niestety Kangoo mnie rozczarowało po blisko roku i 30 000 kilometrów - moja ocena samochodu jest negatywna, głównie pod względem awaryjności, bo oczywiście nie oczekuje komfortu nowego Ducato z salonu, od auta które kupiłem za 8 tysięcy 8-)

Kangur mało pali, to fakt, w trasie po zachodnich drogach przy predkości 99 km/h wciągnął 4,7 L ON, ale co z tego jeśli co miesiąc ładuję w niego od 100 do 1200 zł w naprawy i remonty. To już wole kupić Hyundaia który wciągnie 10 L a będzie bezawaryjny.
Gargamel
Kangoorzątko
Kangoorzątko

Postprzez gre81 środa, 23 marca 2011, 15:13

Nikt cie tutaj nie zmusi do trzymania "zbednego" auta, polemiki następstwa twojego kangoo raczej też się nie spodziewaj. Pamiętaj jednak jedno, kasy która wpakowałeś w samochód już nikt ci nie zwróci, a ze sprzedaża blaszaka (wiem bo miałem) też nie jest łatwo. Spójrz na alledrogo i zobacz jaki jest wybór. Firmy zazwyczaj biora nówki bo tak sie bardziej opłaca. Pomyśl może żeby został samochód w domu nawet jako drugi, jak masz oczywiście takie potrzeby. Powodzenia.
Kangoo 1.5 dCi 80KM 2003, biały. już go nie ma
Kangoo 1.5DCI 105KM(teraz 125 kucyków) 2009, żółty jak słońce.
Moje miasto Łódź.
gre81
Kangoomistrz 2010
Kangoomistrz 2010

Postprzez Gargamel środa, 23 marca 2011, 16:22

No właśnie kombinuje tak żeby sprzedać go za ok 11 000 pln. Kupiłem okazyjnie za 8 000 , włożyłem około 4 000 , ma pełną elektrykę sterowanie radia przy kierownicy, rdza go nie gryzie, kluczowe podzespoły wymienione, przebieg 212 000. W maju kupie nowe auto i bede próbował sprzedać kangura, w czerwcu konczy mu sie OC i przegląd wiec później już może sobie stać i czekać na nabywce gotowego zapłacić za niego tyle ile ja chcę. Zresztą wydaje mi się że jest wart właśnie dokładnie 11 000 pln.
Gargamel
Kangoorzątko
Kangoorzątko

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Jestem tu nowy