przez KozikW-w poniedziałek, 4 czerwca 2007, 15:15
Wprawdzie bez kwiatów, ale witam wszystkich klubowiczół. Właśnie stałem się ... posiadaczem własnego Skoczka. Jeśli ktos ma dla mnie jakieś informacje które mogłyby mnie pogrążyć to jeszcze mogę je przyjąć na klatę. Moje autko ma trzy lata i 52 kkm.
Wielu rzeczy już dowiedziałem się z Forum ale gdzieś uciekł mi wątek trzaskającej klapy bagażnika. Czy w trzylatku już mogą siadać siłowniki?
Witam krajana Może wystarczy odkręcić śrubę języka w podłodze, wyregulować odległość skobla zamka i ponownie przykręcić. U mnie pomogło, ale po 2 latach muszę ponownie ustawić bo zaczęło się tłuc...
Witaj!
Jeśli klapa sprawia wrażenie jakby po zatrzaśnięciu miała luz, to na bank sprawcą jest zaczep zamka (czerwona strzałka), który wystaje z pod plastikowego progu podłogi bagażnika. Podnieś klapę i złap za niego. Powinien się ruszać góra-dół ale nie powinien przesuwać ani kręcić. Jeśli jest inaczej musisz odkręcić próg (te wkręty zielonymi strzałkami), zdjąć go i dokręcić śrubę zamka (torx). Tylko oczywiście zanim dokręcisz wypróbuj ustawienie zaczepu.
Gdyby to była sprawa siłownika(ów) to klapa spadałaby Ci na głowę