witajcie

Zanim zaczniesz pisać w innych działach przedstaw się

witajcie

Postprzez matjas czwartek, 24 lutego 2011, 14:48

hej hej! chciałem się przywitać.
właśnie po latach trafiłem na auto, które sprawiło mi tyle radochy co kiedyś 2CV ;) to oczywiście Kangoo 1.2 16V z dachem szmacianką. bardzo pozytywna furka. teraz tylko rejestracja, wymiany eksploatacyjne i w drogę. bardzo fajny użytkowo/rodzinno/firmowy samochód.
pozdrawiam serdecznie z wrocławia!!!
matjas
zdrowaś - matjas

Kangoo '02 1.2 16V z oknem na niebo
XL600LM '85
KTM200EXC '00
Vespa PK50XL '96
Vespa PK125XL Elestart '95

GIVE ALL YOUR TROUBLES TO GOD - HE WILL BE UP ALL NIGHT ANYWAY
matjas
Kangoorzątko
Kangoorzątko

Re: witajcie

Postprzez Lucass czwartek, 24 lutego 2011, 16:19

Witamy! :D
Jaki kolorek?
Fotki prosimy!
A dach jest debeściarski tylko trzeba wiedzieć gdzie utykać coby nie ciekło ;)
Pozdrawiam, Lucass
Obrazek
Zapraszam na http://www.wedrowki.com
Lucass
Kangoomistrz 2012, ale w dalszym ciągu Zdiagnozowany Kangooholik Podróżny
Kangoomistrz 2012, ale w dalszym ciągu Zdiagnozowany Kangooholik Podróżny

Postprzez jarod37 czwartek, 24 lutego 2011, 17:09

Witam :D
BYŁ :( Helios II 2008 Gwiezdny Pył POSZEDŁ DO LUDZI :(
jest Xsara Picasso
jarod37
II Vice Kangoomistrz 2010
II Vice Kangoomistrz 2010

Postprzez michalxtreme czwartek, 24 lutego 2011, 17:15

Siemanko :!:
Renault Kangoo 1,4 RT + całe mnóstwo "hand made" - zwierz to mój pupil !! Dbam jak mogę !! :-D
michalxtreme
Kangoexpert(em się nie czuję!)
Kangoexpert(em się nie czuję!)

Postprzez zuczek czwartek, 24 lutego 2011, 17:56

Powitać kolegę. :)
http://www.grcb.pl http://www.akzp.pl http://gabaryty.szczecin.pl

żółte 1,5 dCi ALIZE 2003r ,ALBRECH 6890+ALAN 9+densei EC2002
Kłopot z życiem polega na tym, że nie ma okazji go przećwiczyć i od razu robi się to na poważnie.

http://roszek-rogowiec.fm.interia.pl/index.html
zuczek
Kangoogaduła
Kangoogaduła

Postprzez matjas czwartek, 24 lutego 2011, 18:53

hej

kolor jest militarny - gra na to wy ;)
się pochwalę, że moja wersja to wogle jakiś wypas jest bo ma ten dach, szklane okienko w dachu nad kierowcą/pasażerem, podgrzewane fotele, lusterka /+elektryka/, fabryczna instalacja stereo /4głośniki/, materiał na podłokietnikach tam gdzie w wielu kangurach jest plastik, central, el. szyby, halogeny. no cud miód. klimy nie ma ale i tak mi na tym nie zależało. ogólnie nie kciaaałem takiego ciemnega auta ale chyba macie orient jak ciężko znaleźć jakieś sensowne i niezajechane auto w polandzie.... mój ma potwierdzone 90kkm.
ten dach jest super. mam wersję bez klimy więc mam nadzieję, że to coś pomoże latem. przez motocykle i tak mam tak rozwalone zatoki, że z klimą autem żony i tak nie mogę jeździć. w sumie to bardzi chodzi mi o dzieciarnię a im to się na bank taka fura spodobi ;)
no nie widać narazie żadnych zacieków na podsufitce itp ale nie wiadomo jak będzie daley. mam nadzieję, że skoro mój kangoo to już końcówka produkcji MK1 to pewnie jest w miarę dopracowany i nie będzie niespodzianek. w niemcowie poprzednia właścicielka miała coś robione z dachem - tak było wpisane w systemie Renault. ogólnie to ten mechanizm otwierania nie wzbudza mojego zaufania - działa dychawicznie, że tak powiem, ale może tak ma być. ogólnie to wolałbym rozwiązanie na korbkę - przynajmniej mniej byłoby do zepsucia.
no i tak to.
stawiam go we wro na kniaziewicza do roboty. ogólnie to on jest świeżynka ale sam rozrząd i olej + filtry nadszarpną trochę zdrowie jego pana...
co do serwisowania to macie jakieś zaufane typy we Wro? ten serwis na kniaziewicza polecała mi moja koleżanka - była zadowolona z obsługi swojego R19. a rozmowy bardzo konkretnie. jakiś feedback w tym temacie??? ktokolwiek?
zrobiłbym to wszystko sam u siebie ale mam motocykli pełno do roboty a wiosna się zbliża i niestety - trza samemu zarabiac i dac zarobić innemu komuś... mam nadzieję, że to nie serwis typu 'tanio bo w podwórzu' - jeszcze tam nie byłem.

no i oczywiście w międzyczasie muszę go zarejstrować. łoboszszszsz.... nie na widzę.

zdruf
zdrowaś - matjas

XL600LM '85
KTM200EXC '00
Vespa PK50XL '96

matjas
Kangoorzątko
Kangoorzątko

Postprzez Haku czwartek, 24 lutego 2011, 19:06

No to witamy :)
Obrazek
1,5 dCi, Alize, Gwiezdny pył, '03, CB-Radio
Telefony GSM - Serwis < - - > Code Radio < - - > Navi
Haku
Kangoogaduła
Kangoogaduła

Postprzez Kerepsak poniedziałek, 28 lutego 2011, 11:58

Coraz więcej nas we wro :-)
Witaj
Obrazek
Kangoor 1.5 dCi (84 PS) 2004 Privilege - 4 jaśki, klima,elektryka, samiczka, tuning = białe kierunki
Kerepsak
Kangoojunior
Kangoojunior

Postprzez matjas niedziela, 27 marca 2011, 23:26

yo
no to zacząłem eksploatację mojej kangurzyny.
pierwsze wrażenie z jazd są bardzo miłe jednak te koła 14cali to jest trochę hm.. na dziurach. jak będę zmieniał opony to tylko na 15 cali i nieco wyższy profil.
do regulacji jak mniemam mam zawory bo trochę je słychać /oczywiście fachowiec stwierdził, że tam jest hydraulika i nie ma co ruszać!!! - po tym jak zostawiłem tam kuuupę szmalu to akurat zrobię sam.../
dodatkowo od czasu do czas na wolnych obrotach co jakieś 10 sekund potrafi wypaść zapłon. pojedyncze wahnięcie lewarka i dalej chodzi jak zegarek.
przy normalnej jeździe jakiekolwiek niepokojące zjawiska typu wypadanie zapłonów są nie do zaobserwowania.
ten fakt od samego początku zwrócił moją uwagę i teraz, po pierwszym litrażowaniu szczęka mi opadła. NAPRAWDĘ jeżdżę megaekonomicznie a wyszło na 210km 19litrów. liczyłem, że będzie tak z litr mniej. spalanie to samo miasto i jazdy krótkie - 4km i stop. taka natura eksploatacji w moim przypadku.
czy jest możliwe, żeby 1.2 16V tyle piło? dodam, że NIE piłuję na biegach i jeżdżę BARDZO delikatnie - bez mulenia oczywiście. dojazdy do świateł z hamowaniem silnikiem przez biegi itd. nie chcę padać na koszty ale być może warto ponownie po tych wszystkich wymianach pojechać do serwisu na kompa....
ma ktoś pojęcie o co chodzi?

poza tym dziecko uwielbia to auto i ciągle chce jeździć z odsuniętą szmatą ;) swoją drogą kangur już udowodnił swoją utylitarność i przewiózł przez wrocek palmę do mojej znajomej. weszła bagażnikiem a to co się nie mieściło oczywiście wyszło na świat dziurą w dachu ;)

zdrowia!
zdrowaś - matjas

XL600LM '85
KTM200EXC '00
Vespa PK50XL '96

matjas
Kangoorzątko
Kangoorzątko

Postprzez Szumak poniedziałek, 28 marca 2011, 09:00

Zawory regulowane na śrubkach, nie mają hydraulicznych samoregulatorów.

9/100 to trochę dużo na benzynie, mniej więcej tyle powinieneś mieć na gazie... ale to na prawdę bardzo mocno zależy od charakteru eksploatacji a krótkie dystanse nie są tu przyczynkiem do ekonomicznej jazdy.
Wymień świece, zainteresuj się przewodami WN i cewką bo być może trzeba będzie pomyśleć o wymianie.
Wymień filtr powietrza.

Zużycie paliwa zobaczysz klikając w moją stopkę - do połowy 2009 jeździłem na benzynie, więc prześledź sobie okres wcześniejszy.

Powodzenia :)
Suzuki Marauder [2001]:
Obrazek
Suzuki Burdelmam C50 [2006]
Obrazek
Był: Kangur Polarny 1.2 16V LPG [2002]:
Obrazek
Była: Babcia Asia 1.8 [1994]:
Obrazek
Szumak
Vice Kangoomistrz 2012
Vice Kangoomistrz 2012