Już po raz drugi wypadło mi zapraszać Was na zlot ogólnopolski! Uczyniłem to z pewnym niepokojem, bo rok temu zdaje się podnieśliśmy poprzeczkę, nie zdając sobie do końca sprawy z tego co robimy i że to nam przyjdzie w tym roku ją pokonywać. Ale postaramy się przynajmniej nie wypaść gorzej.
Wśród zgłoszonych załóg jak zwykle - stała ekipa ale, co warte wzmianki - również kilka nowych twarzy.
Jednak to wszystko MAŁO. Klub, który ma (wg skryptów

Panie i panowie niezdecydowani, nieśmiali, niemrawi, niechętni. Klub to nie tylko klawiatura. W realu też może być fajnie. A więc zdecydujcie się, ośmielcie, ruszcie i nabierzcie chęci! Wiem, że daleko, wiem, że drogo, wiem to wszystko, wiem...
Ale mieliście możliwość wykazać się i zorganizować zlot blisko i tanio. Nie chcieliście więc przystańcie na nasze warunki, a obiecujemy jedno - nie będziecie się nudzić.
Program Zlotu Klubu Kangoo Polska
KRZYCZKI 2008
IV edycja Zlotu Ogólnopolskiego Klubu Kangoo Polska przebiegać będzie w formie rywalizacji poszczególnych załóg lub klubowiczów.
W ramach zlotu wyłonimy klubowicza, który na rok, albo do następnego ogólnopolskiego zlotu

Oprócz konkurencji punktowanych do klasyfikacji ogólnej będą atrakcje nie punktowane, czy raczej nie liczone do ogólnej klasyfikacji.
Jedną z nich będą wybory najefektowniej przebranego uczestnika zlotu, w związku z tym proszę już czynić przygotowania. Zlot ma charakter westernowy i każde pasujące do tej formuły przebranie może zostać docenione. Pamiętajcie, że western to nie tylko komboje i indiany

Drobne nagrody również są w planach

Kalendarium
Czwartek 22-05
Organizatorzy w pocie czoła dopinają wszystko na ostatni guzik.
Dla gości:
- zakwaterowanie – indywidualnie w pokojach hotelowych lub na polu namiotowym
- czas na zapoznanie się z terenem Piknik Klubu 44
- wieczorem grill lub ognisko w zależności od potrzeb i chęci. Prosimy o przygotowanie dla siebie „wsadu” na grilla tudzież zimnych napojów
Piątek 23-05
- 9:00-11:00 śniadanie dla obecnych już na miejscu.
- od godzin porannych przyjazd uczestników i meldowanie się załóg w Biurze Szeryfa celem złożenia zeznań.
- zakwaterowanie – indywidualnie w pokojach hotelowych lub na polu namiotowym
- przed obiadem czas na zapoznanie się z terenem Piknik Klubu 44 dla nowo przybyłych
- 13:30 – 15:30 (czas orientacyjny) obiad
- 16:00 oficjalne otwarcie zlotu – odprawa przed konkurencjami
- 16:30 – 19:00 atrakcje i konkursy dla dużych i małych westmanów i westwomanek
- 19:00 – ? ognisko lub grill
Sobota 26-05
- 9:00 – 10:30 śniadanie
- 10:30 – odprawa zlotowa – przedstawienie programu dnia. Na odprawę zlotowicze przychodzą w przebraniach i w tychże przebraniach będą walczyć o palmę pierwszeństwa.
- 10:40 – 14:00 gry, zabawy, zawody sprawnościowe i gala kostiumowa w trakcie trwania zawodów
- 14:00 – 15:30 obiad
- 15:30 – 19:00 ciąg dalszy atrakcji i konkursów dla dorosłych i dzieci
- 19:00 – ? impreza wieczorna – Biesiada – czyli ogłoszenie wyników klasyfikacji ogólnej, wyłonienie „Kangoomistrza” na rok 2008, wybory najefektowniej przebranego uczestnika zlotu, a następnie posiady przy sucharach, czarnej kawie i wołowinie z fasolą. No, może nie tylko

Niedziela 27-05
- Śniadanie godz. 9-11
- 11:00 - Rekreacja – indywidualnie na terenie Piknik Klubu 44 oraz atrakcje dla dorosłych i dla dzieci
- Obiad
- Wyjazd w zależności od potrzeb i możliwości

W zależności od czasu, warunków pogodowych i różnych innych nieprzewidywalnych okoliczności program zlotu może oczywiście ulec zmianom.
Ogólne zasady rozgrywania konkurencji
Przed przybyciem załoga deklaruje godzinę przybycia.
Członkowie załóg mogą brać udział w konkurencjach na własny rachunek lub na rachunek załogi, wówczas do klasyfikacji ogólnej będzie się liczył lepszy wynik.
Jeżeli w ramach którejś z konkurencji wyniki u startujących będą jednakowe to otrzymują oni taką samą liczbę punktów odpowiednią do zajętego miejsca.
Jeżeli w ogólnej klasyfikacji dwóch uczestników otrzyma jednakową liczbę punktów, zorganizowana zostanie dodatkowa konkurencja.
Każda z załóg może otrzymać dodatkowe punkty
- za każdego dodatkowego członka załogi (wiek bez znaczenia)
- za każde rozpoczęte 100 km powyżej odległości 100km od miejsca zamieszkania. Odległość będziemy liczyć w linii prostej na mapie
- za punktualne przybycie – z tolerancją zależna od przebytej odległości – czas wyprzedzenia lub spóźnienia.
Czas wzorcowy, którym będziemy się posługiwali przy określaniu dokładnego czasu przybycia znajduje się tutaj -> http://s3group.org.pl/~guan/utc%20gmt.html
Cena wjazdówki na zlot:
dorośli - 100 zł
dzieci pow 12 lat - 30 zł
dzieci poniżej 12 lat - bezpłatnie