Pomysł na Zlot 2010

Informacje na temat organizacji i przebiegu Zlotów Ogólnopolskich KKP

Re: Pomysł na Zlot 2010

Postprzez lysyweb.com poniedziałek, 11 stycznia 2010, 09:07

Jeżeli w dalszym ciągu szukacie (szukamy) miejsca na zlot 2010 to proponuję tor w Koszalinie. Oglądnijcie sobie możliwości na stronie Ośrodka Sportów Motorowych MotoPark.
Corocznie odbywa się tu kilka zlotów "markowych", w miarę regularnie Celica Club Polska, Klub Suzuki, Honda - więc możecie zapytać o opinię.
Na chwile obecną początek czerwca jest wolny, a przyjazd na zlot można połączyć z odwiedzeniem polskiego morza. Jestem w MotoPark "drugi po bogu" i mogę pomóc.
Obserwator Rzeczy Ulotnych
lysyweb.com
Kangoorzątko
Kangoorzątko

Postprzez jas poniedziałek, 11 stycznia 2010, 09:55

ciekawa propozycja 8-)
tylko pozostaje kwestia ceny :? niestety nie mamy takiego budżetu jak Klub Suzuki czy Klub Hondy

jas
jas
II Vice Kangoomistrz 2008

Postprzez lysyweb.com poniedziałek, 11 stycznia 2010, 10:06

Budżet budżetem - ważne ile jest chętnych na taki zlot?
Przecież każdy może samodzielnie zapłacić za siebie.
Pogadam dziś lub jutro z Szefem (pierwszy po bogu) i dowiem się na jakich warunkach można by zrobić ten zlot.
Między czasie dobrze by było szacunkowo określić ile Kangurków by przyjechało?
lysyweb.com
Kangoorzątko
Kangoorzątko

Postprzez Lucass poniedziałek, 11 stycznia 2010, 10:20

Standard to 15 +/- dwie sztuki. Niestety mało... :(
Oczywiście kasa jest problemem, bo przyzwyczailiśmy klubowiczów do opłaty rzędu ~100 zł/os za uczestnictwo w zlocie. Co przy średniej frekwencji ~40 osób daje...
W tym ogadżetowanie, jakaś impreza itp...
Jednym słowem budżet mamy skromny.
Pozdrawiam, Lucass
Obrazek
Zapraszam na http://www.wedrowki.com
Lucass
Kangoomistrz 2012, ale w dalszym ciągu Zdiagnozowany Kangooholik Podróżny

Postprzez jas poniedziałek, 11 stycznia 2010, 10:36

rzecz jasna, ze każdy płaci za siebie. Tak było jest i będzie ...

Tak jak pisał Lucass "nasze" zloty to 15 załóg +/- 2 i tu sie rodzi problem bo koszt ogólny przy podziale na jednego uczestnika może wyjść duży ...

jas
jas

Postprzez lysyweb.com poniedziałek, 11 stycznia 2010, 10:46

No niestety musimy czekać do jutra.
mam jeszcze pytanie dotyczące organizacji:
- strasznie nabija koszty karetka, która niezbędna jest w przypadku sportowego charakteru imprezy. Jak sam wiem Kangury są mało sportowe (co nie znaczy że nie są sportowe) i z tego względu możemy zrezygnować z karetki. Jeżeli zrobimy tylko próby sprawnościowe, a nie wyścigi czy też jazdę na czas.

No i pewnie szef zada pytanie czy to będzie impreza cykliczna? Tzn 2010;2011;2012....itd.
lysyweb.com
Kangoorzątko
Kangoorzątko

Postprzez Lucass poniedziałek, 11 stycznia 2010, 14:48

Wiesz, z nami jako Klubem ciężko się rozmawia, bo nie mając osobowości prawnej nie jesteśmy partnerem do takich rozmów. Nie ma osób odpowiedzialnych za działalność i wszelkie deklaracje "zobowiązujące" mają małą moc prawną. Sprawczą zresztą też :lol:
Nasze zloty są organizowane jako spotkania towarzyskie, odpada więc podpadłość pod ustawę o imprezach masowych (ubezpieczenia i takie tam inne karetki właśnie) Wszelkie konkurencje na zlotach przeprowadzane były na zasadzie zabaw rekreacyjnych, o czym uczestnicy byli informowani (na piśmie) i mieli świadomość pełnej odpowiedzialności cywilnej za swoje czyny i ich skutki. Ale prawda jest też taka, że nigdy nie było konkurencji wyczynowych, bo nawet te samochodowe były bardziej na precyzję i orientację, niż na czas.
Generalnie, czego może jeszcze nie zauważyłeś, bo stosunkowo krótko z nami jesteś, KKP to baaardzo specyficzny klub samochodowy. Imprezy u nas organizowane mają bardzo mocny pierwiastek "rodzinny". Stąd wszelkie akcenty "sportowe" są dodawane ale ze sporym przymrużeniem oka. Chodzi nam głównie o to, żeby się spotkać, pogadać, napić, pośmiać...
Nie stać nas na drogie nagrody, więc zwykle są to jakieś drobiazgi, no chyba, że mamy sponsora. Ale po IV tym Zlocie ostatni nam chyba umarł :lol: .
W ogóle nazywanie naszych imprez "zlotami ogólnopolskimi" zalatuje trochę megalomanią, jeśli zjawia się 15 załóg na prawie 2000 użytkowników (z czego aktywnych jest może 80). No ale cóż, taki już ten nasz Klub. :lol:

Wszystkich potencjalnych organizatorów zachęcam do przejrzenia wątków z lat ubiegłych. Da Wam to pewien obraz sytuacji.
viewforum.php?f=57

BTW wiem o jeszcze jednym klubowiczu, który coś kombinuje w sprawie zlotu ale jako, że nie dostałem upoważnienia, a on aktualnie gdzieś w trasie, to nie będę go ujawniał. :mrgreen:
Pozdrawiam, Lucass
Obrazek
Zapraszam na http://www.wedrowki.com
Lucass

Postprzez Marek_Bielsko poniedziałek, 11 stycznia 2010, 15:02

Lucass napisał(a):BTW wiem o jeszcze jednym klubowiczu, który coś kombinuje w sprawie zlotu ale jako, że nie dostałem upoważnienia, a on aktualnie gdzieś w trasie, to nie będę go ujawniał. :mrgreen:

Jazda w okolice Gorzowa (o ile ten klubowicz zorganizuje zlot koło swojego miasta) bardziej mi się uśmiecha ;)
Marek_Bielsko
Antykangoorowicz
Antykangoorowicz

Postprzez lysyweb.com poniedziałek, 11 stycznia 2010, 15:51

Dobra - napiszę co my możemy w tej sprawie pomóc:
- możemy udostępnić obiekt na imprezę
- możemy załatwić noclegi w zaje...stym hotelu za pół ceny - w hotelu spa, basen, siłka i wiele innych - a wszystko ze śniadaniem około 115 zł. Hotel jest czterogwiazdkowy (najgrubszy w Koszalinie) i przez to że współpracujemy z nimi od paru lat mamy świetne ceny.

Co do kosztów - piszecie że na zlotach średnio do tej pory płaciliście 100 za głowę.
Wynajęcie MotoPark-u kosztuje na dzień 2 500,00 peelenów (dwa i pół tysia) netto.
Jeżeli faktycznie przyjedzie około 40 osób - to nie wiem czym się martwić.
Rozumie że nikt za nikogo nie chce gwarantować i budżet klubu tez mały, ale myślę że może to się normalnie udać.
Jeżeli zabezpieczymy sobie sami tzw. obsługę imprezy - w sensie sami zorganizujemy konkurencję i wszystko co jest związane z atrakcjami - dodatkowych kosztów nie będzie.
Zapytam w najbliższych dniach dealera renówki w Koszalinie czy nie chce trochę się dołożyć. Znamy się więc łatwiej pytać o takie rzeczy.

Nie chcę w jakiś szczególny sposób się narzucać z tą lokalizacją zlotu, ale pomyślcie, podumajcie. Mamy jeszcze trochę czasu, choć kalendarz MotoPark-u szybko się zmienia.

Jaki generalnie termin byłby najlepszy? 3-6 czerwic jest w tej chwili wolny.

Jako dodatkowy argument dodam że gdy zima jest sroga - lato jest mega gorące, a do Mielna jest tylko 12 km.
lysyweb.com
Kangoorzątko
Kangoorzątko

Postprzez Masaccio poniedziałek, 11 stycznia 2010, 17:16

:o Tego jeszcze nie było, normalnie tylu chętnych do organizacji, że aż jestem w szoku :o
Masaccio
Kangoomaniak
Kangoomaniak

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Zloty Ogólnopolskie