Wiesz Darecki jaka jest ró¿nica pomiêdzy "kupywaæ" a "kupowaæ"? To pierwsze brzmi ciekawiej!
OK. a wiêc tak.... dzi¶ rano odwiedzi³em ten temat, bo.... wczoraj siad³ mi pilot do centralnego w sprawnym kluczyku. Qumpel mi podlutowa³ i jest git (z pilotem). Od kliku natomiast dni mia³em coraz to wiêksze problemy z uruchomieniem silnika, bo mój sprawny kluczyk tak jakby siê zepsu³. Powoli co¶ zacze³o dziaæ siê z immobliajzerem. No i sta³o siê! DZI¦ PAD£ MI SPRAWNY KLUCZYK i siê z lekka w....nerwi³em. Mia³em dwa kluczyki ze sprawnym pilotem i nie sprawnym immobijalzerem (Darecki - nie chce mi siê sprawdzaæ jak to siê pisze

). Jakim¶ cudem uda³o mi siê wózek odpaliæ ¿eby podjechaæ do mechanika. By³em u czterech, ka¿dy rozk³ada³ rêce i w ge¶cie zdumienia wskazywali na ASO. Tam proponowali nowy kluczyk - za 7 papierów i 3 tygodnie czekania. Znalaz³em jednak numer do ludka co zajmuje siê elektronik± samochodow±. Zadzwoni³em, powiedzia³ ¿e zrobi to od rêki za 300. Pojecha³em, da³em kluczyk odpali³em fajkê, zgasi³em po dwóch zaci±gniêcaich siê i dosta³em sprawny kluczyk z wieczyst± gwarancj± na immobilajzer.
Aha One, próbowa³em dowiedzieæ siê czy nie lepiej by by³o ca³kowicie od³±czyæ immobilajer od woza. Mo¿na. Najtaniej gdzie znalaz³em koszt 800 i ca³y dzieñ roboty.
DTI, chcesz uruchomiæ ten drugi kluczyk? Przygotuj sobie te 3 papiery i przyjed¼ do mnie na kawê. Pojedziemy do cz³owieka.