Poduszki po 140kkm...

Wiem jak coś zrobić lub mam wiedzę, którą chcę się podzielić z innymi

Poduszki po 140kkm...

Postprzez _ONE_ sobota, 6 maja 2006, 18:15

Oto jak wyglądają poduszki po teoretycznie 140kkm i kilku ciężkich przejściach :D

Na zdjęciu żółtymi strzałkami zaznaczyłem pęknięcia gumy i metalu prawej poduszki hydraulicznej...

Obrazek

Kolejne zdjęcie przedstawia tylny łącznik, który już od dłuższego czasu był do wymiany. Czekałem z wymianą i się doczekałem uszkodzonej plecionki wydechu...

Obrazek
Obrazek
_ONE_
Kangoomaniak
Kangoomaniak

Postprzez KiK niedziela, 7 maja 2006, 09:20

Kurcze - strach pomyśleć co ja mogę mieć z poduchami w moim torbaczu ... :roll: zadlądać, czy nie zglądać... _one_ jakie miałeś objawy :?: :?: Oczywiście poza trzęsącym się silnikiem ;)

Kuba
www.pomozlence.pl/aukcja.html
Czarny XX Super Blackbird '01
Granatowy C8 2,2 '03
Czerwony Kangoorek 1,4 `99 ... już ex
KiK
Łubu dubu, łubu dubu, niech nam żyje Prezes i jego Pomocnik naszego klubu, NIEEECH ŻYYYJEEE NAM!
Łubu dubu, łubu dubu, niech nam żyje Prezes i jego Pomocnik naszego klubu, NIEEECH ŻYYYJEEE NAM!

Postprzez _ONE_ niedziela, 7 maja 2006, 09:58

Plecionka jest do wymiany, bo ma przedmuchy. Co do trzęsącego się silniczka, to było to już mocno denerwujące. Przy odpalaniu ostro szarpało budą, a stojąc na światłach czasami mną nieźle miotało. Po ostatnich modyfikacjach silniczka szybciej wkręca się na obroty i czasami bałem się, że wyrwie śrubę z poduszki i odleci :lol: . Nie wiem jak wygląda poduszka skrzyni (po lewej) , bo dostęp nie jest łatwy, ale motorek uspokoił się i teraz jest super.
Obrazek
_ONE_
Kangoomaniak
Kangoomaniak

Postprzez siwy261976 poniedziałek, 5 czerwca 2006, 22:57

ja mam wywaloną w kosmos poduszkę od strony skrzyni biegów, objaw jest taki że jak mocniej przychamuje na wstecznym to potem biegi przez chwilę ciężko wchodzą :) a tak to od czasu do czasu szarpnie silnikiem:)
ObrazekObrazek
siwy , Szczecin, Kangoo 1,4 RN 1999r. bordo - metalic :) zahaczony
siwy261976
Kangoogaduła
Kangoogaduła

Powrót do Wiem