Skrzynia -Dziwne historia, ale zdarzyła się naprawdę i trwa

Pytam, bo nie wiem jak coś zrobić

Postprzez lukas wtorek, 12 lipca 2005, 20:02

branio napisał(a):Jakiej skrzyni szukasz?
Bo są, niestety dla mnie nie mają (JB1171) :?

Za bardzo nie wiem, jaki to jest typ skrzyni, natomiast silnik mam 1149 cm3 D7FD720, tak pisze w dowodzie, może wystarczy to, co podaje, jeżeli jednak nie to podpowiedzcie gdzie to pisze.
Jestem w sytuacji podbramkowej, pomocy!!!

Co do mojego mechanika to:
Posiadam nagrane rozmowy telefoniczne, z których wynika, że przyznaje się do postawionych mu zarzutów, czyli wstawienia skrzyni z 6 miesięczną gwarancją (skrzynia padła po około 3,5. Posiadam od niego fakturę zakupu skrzyni z montażem Dziś dostałem z salonu Renault pismo stwierdzające przyczynę moich problemów wraz z kosztorysem naprawy. Będę to na razie musiał pokryć z własnej kasy (to jest masa kasy), ale czy wygram sprawę i facet kasę będzie musiał oddać lub pól domu poprzez komornika??? Niewiadomo.
Najodpowiedniejsze rozwiązanie dla mnie na dzień dzisiejszy to kupić jakąś używkę a swojego i tak się domagać, przecież zapłaciłem w końcu i to podwójnie.

Co sądzicie o skrzyniach regenerowanych, czy to normalne, że skrzynie po regeneracji są do bani w końcu ją szybko rozwaliło i lewa półoś razem z takim elementem wygląda jak garnuszek na łożysko trójpalczaste, w który wchodzi półoś, lata w skrzyni jak żyd po pustym sklepie? (Niestety nie znam fachowych nazw tych części)
Czy ryzykować i znowu kupić następną po regeneracji, a może jednak używka???
Pomocy proszę.
Pozdro.
lukas
Kangoogaduła
Kangoogaduła

Postprzez branio środa, 13 lipca 2005, 04:41

podpowiedzcie gdzie to pisze

Na mojej,od do#u,cyfry są "wypunktowane",chociaż "torba"podaje(sprawdź) że od góry jest nalepka.
Can go. Kangoo
Zahaczony kłapacz z Junkersem
branio
Kangoomaniak
Kangoomaniak

Postprzez lukas środa, 13 lipca 2005, 05:04

branio napisał(a):
podpowiedzcie gdzie to pisze

Na mojej,od do#u,cyfry są "wypunktowane",chociaż "torba"podaje(sprawdź) że od góry jest nalepka.

Na skrzyni nic nie pisze, jak już wspominałem nie jest to oryginalna skrzynia, tylko po regeneracji za wymianą starej. Natomiast było ich już kilka.
Tabliczek znamionowych brak.
Czekam dziś na wieści, co do skrzynki i skąd, za ile?
Posiadam 3 skrzynie do mojego D7F, w każdej coś szwankuje fakt że jechać się da ale słychać że miele, a każda niby po regeneracji. Jak ktoś, co potrzebuje to niech da znać.
Natomiast ja nie dam rady sobie z tym i musze kupić następną w całości tylko gdzie by było tym razem pewne, że pojeżdżę dłużej.
A może ktoś sobie te skrzynki weźnie i za niewielką dopłatą da mi jakaś jedną całą.
Czekam na propozycje.
lukas
Kangoogaduła
Kangoogaduła

Postprzez branio środa, 13 lipca 2005, 14:44

Skąd jesteś lukas.
Reflektowa# bym na mechanizm rużnicowy 14/59.
Can go. Kangoo
Zahaczony kłapacz z Junkersem
branio
Kangoomaniak
Kangoomaniak

Postprzez lukas środa, 13 lipca 2005, 15:21

branio napisał(a):Skąd jesteś lukas.
Reflektowa# bym na mechanizm rużnicowy 14/59.

Może ktoś kupi w całości wszystkie skrzynie, cena wyjściowa 500 zł. kto da więcej a kto mniej???
Odbiór skrzynek Będzin.
Pozdro.
lukas
Kangoogaduła
Kangoogaduła

Postprzez dominik niedziela, 17 lipca 2005, 17:20

Witam, 1,2/60KM; 1,2 16V/75 KM;1,9D/55KM;1,9/65KM typ skrzyni JB1.
F8Q 1,9/65/ 283 kkm, 1999r GRIS FJORD MET. 2CT (920) klima,relingi,zahaczony,CB,naklejki klubowe, Leichtmetallfelgen
Obrazek
dominik
Kangooekspert
Kangooekspert

Postprzez _ONE_ poniedziałek, 18 lipca 2005, 06:09

Do D7F mogły przychodzić min. 3 różne skrzynie (oznaczenie typu pod pierwszych 3 znakach). Jeżeli chcesz porady to zadzwoń pod numer, który wysłałem Ci na pw i powołaj się na Filipa. Tylko przygotuj się do rozmowy :lol: Prawdopodobnie facet będzie miał dla Ciebie skrzynię.
Obrazek
_ONE_
Kangoomaniak
Kangoomaniak

Postprzez fiXXXer poniedziałek, 18 lipca 2005, 13:06

A u mnnie wszystk opieknie i wspaniale do 125.. Potem nagle lekkie wibracje na kierownice i cos lekko stuka z przodu.. :evil:
fiXXXer
Kangoogaduła
Kangoogaduła

Postprzez Owca poniedziałek, 18 lipca 2005, 14:28

Normalna sprawa... Tak sie wydaje... Z moim kangurem walneliśmy 250 000km i stuki i walenia żadna nowość. Standardem są wymiany sworzni (najczęściej prawy) oraz wahaczy. Całe zawieszenie wymienialiśmy na bank 2 razy. :roll: Stuki (w dieslu) pochodzą od źle skonstruowanego przegubu. Najeździłem się po różnych warsztatach i wydałem tyle kasy, że bardziej się opłaca jeździć już do serwisu autoryzowanego Renault (dają gwarancję i żadko się wypierają swoich "niedoróbek".
Owca
Kangoorzątko
Kangoorzątko

Poprzednia strona

Powrót do Pytam