branio napisał(a):Jakiej skrzyni szukasz?
Bo są, niestety dla mnie nie mają (JB1171)
Za bardzo nie wiem, jaki to jest typ skrzyni, natomiast silnik mam 1149 cm3 D7FD720, tak pisze w dowodzie, może wystarczy to, co podaje, jeżeli jednak nie to podpowiedzcie gdzie to pisze.
Jestem w sytuacji podbramkowej, pomocy!!!
Co do mojego mechanika to:
Posiadam nagrane rozmowy telefoniczne, z których wynika, że przyznaje się do postawionych mu zarzutów, czyli wstawienia skrzyni z 6 miesięczną gwarancją (skrzynia padła po około 3,5. Posiadam od niego fakturę zakupu skrzyni z montażem Dziś dostałem z salonu Renault pismo stwierdzające przyczynę moich problemów wraz z kosztorysem naprawy. Będę to na razie musiał pokryć z własnej kasy (to jest masa kasy), ale czy wygram sprawę i facet kasę będzie musiał oddać lub pól domu poprzez komornika??? Niewiadomo.
Najodpowiedniejsze rozwiązanie dla mnie na dzień dzisiejszy to kupić jakąś używkę a swojego i tak się domagać, przecież zapłaciłem w końcu i to podwójnie.
Co sądzicie o skrzyniach regenerowanych, czy to normalne, że skrzynie po regeneracji są do bani w końcu ją szybko rozwaliło i lewa półoś razem z takim elementem wygląda jak garnuszek na łożysko trójpalczaste, w który wchodzi półoś, lata w skrzyni jak żyd po pustym sklepie? (Niestety nie znam fachowych nazw tych części)
Czy ryzykować i znowu kupić następną po regeneracji, a może jednak używka???
Pomocy proszę.
Pozdro.