halasliwa instalacja gazowa w kangurze

Pytam, bo nie wiem jak coś zrobić

halasliwa instalacja gazowa w kangurze

Postprzez Szupek czwartek, 21 lipca 2005, 06:40

Witam
jestem swiezym uzytkownikiem kangura 1,4 pojechalem zamontowac gaz (sekwencje).Kiedy odebralem okazalo sie ze elektrozawory w listwie wtryskiwaczy przenosza straszny halas do kabiny. Jechac sie nie da.
Instalator mowi, ze to i tak cicho.Dzisiaj sie dowiem jaka instalacje mi zamontowali. Mam do zaplacenia 3400 PLN z butla pod podloga.
Nie wiem czy zaplace bo tym sie nie da jezdic.
Wiecej wydam na terapeute od sluchu niz zaoszczedze na gazie.
Czy ktos mial doswiadczenia z taka listwa wtryskiwaczy ?
Jezdzilem bezszelestnymi kangurami z sekwencja.
Ale jestem zly :evil: bo instalator mi nie powiedzial ze bede mial kanonade w kabinie.

prosze o komentarz
Szupek

Re: halasliwa instalacja gazowa w kangurze

Postprzez Gość czwartek, 21 lipca 2005, 14:57

Szupek napisał(a):Witam
jestem swiezym uzytkownikiem kangura 1,4 pojechalem zamontowac gaz (sekwencje).Kiedy odebralem okazalo sie ze elektrozawory w listwie wtryskiwaczy przenosza straszny halas do kabiny. Jechac sie nie da.
Instalator mowi, ze to i tak cicho.Dzisiaj sie dowiem jaka instalacje mi zamontowali. Mam do zaplacenia 3400 PLN z butla pod podloga.
Nie wiem czy zaplace bo tym sie nie da jezdic.
Wiecej wydam na terapeute od sluchu niz zaoszczedze na gazie.
Czy ktos mial doswiadczenia z taka listwa wtryskiwaczy ?
Jezdzilem bezszelestnymi kangurami z sekwencja.
Ale jestem zly :evil: bo instalator mi nie powiedzial ze bede mial kanonade w kabinie.

prosze o komentarz

Jakby kto pytal to wracam z warsztatu.
okazalo sie ze przykrecili listwe z rozdzielaczem do metalowego pasa tyz za kolektorem dolotowym. Umocowali na wysiegniku do silnika. Jak reka odjal. :)
Pewnie sie jeszcze odezwe bo dopiero poznaje kangura.
Szupek
Gość

Postprzez darecki czwartek, 21 lipca 2005, 17:55

Ja też mam sekwencje, ale wtryskiwacze mam wkręcone w kolektor. Jak wyłącze radio i dmuchawe to trochę je słysze. Podobno im wtryskiwacze są bliżej silnika tym lepiej. Nie ma żadnej różnicy czy benzyna czy gaz- spalanie wzrosło ok 0,5 litra. Pozdrawiam
było:kangoo 1.4 lpg 2001
jest:kangoo 1.5 dci 2011
darecki
Kangoogaduła
Kangoogaduła

Powrót do Pytam