uszczelniacz wa³u korbowego silnika F9Q

Pytam, bo nie wiem jak coś zrobić

uszczelniacz wa³u korbowego silnika F9Q

Postprzez Krzysiek Jarzyna niedziela, 12 marca 2006, 16:09

Mam problem z tym silniczkiem :( Zauwa¿y³em ostatnio wyciek oleju pod samochodem miedzy skrzynia a silnikiem. Z oglêdzin wygl±da³o to na uszczeniacz wa³u. Po wymianie uszczelniacza na nowy (jaki¶ nie orginalny kupiony w intercars za 40z³) wyciek nasili³ siê do tego stopnia ¿e po przejechaniu 30km zgubi³em prawie ca³y olej z silnika. Mam takie pytanka:
1. My¶le ze to mo¿e byæ wina tego nie orginalnego uszczelniacza, Jakie firmy robi± zamienniki dedykowane do tego silnika i jaka jest najlepsza.
2. Orginalny uszczelniacz mia³ taki ko³nierz który chyba zapobiega³ przed jego za dalekim wci¶nieciu, ten nieorginalny nie mia³ tego. Mo¿liwe jest takie wci¶niecie uszczelniacza ze straci szczelno¶æ? (uszczelniacz nie zosta³ uszkodzony przy wk³adaniu)

Bede wdziêczny za szybk± odpowiedz ;)
Krzysiek Jarzyna

Postprzez branio niedziela, 12 marca 2006, 21:00

Podaj symbol lub rozmiar uszczelniacza.
Can go. Kangoo
Zahaczony kłapacz z Junkersem
branio
Kangoomaniak
Kangoomaniak

Postprzez _ONE_ poniedziałek, 13 marca 2006, 09:02

Mechanik nie powinien wypuścić auta z warsztatu jeżeli nie ma pewności, że dobrze wykonał swoją robotę... :x
Obrazek
_ONE_
Kangoomaniak
Kangoomaniak

Postprzez Krzysiek Jarzyna poniedziałek, 13 marca 2006, 15:26

Kupi³em orginalny uszczelniacz w ASO Renault za 103z³. Po porównaniu orgina³u z zamienikiem z Intercarsu sprawa sie rozwi±za³a. Win± by³a z³a konstrukcja zamiennika. Powierzchnia ¶rodkowa uszczelniaj±ca uszczelniacza by³a zabardzo przesunieta w strone silnika i po zainastalowaniu go w silniku powierzchnia ta zsune³a z powierzchni z ktrór± mia³a wspó³pracowaæ. Uszczelniacz z Intercarsu zosta³ wbity na p³asko z obudow± i dlatego ciek³o. Dowiedzi³em sie w ASO ¿e oginalne uszczelniacze tak w³asnie sie montuje (na p³asko z obudow±)
Krzysiek Jarzyna

Postprzez branio poniedziałek, 13 marca 2006, 18:42

Czy mógłbyś spełnić moją prośbę :D :?:
Can go. Kangoo
Zahaczony kłapacz z Junkersem
branio
Kangoomaniak
Kangoomaniak

Postprzez PanKot poniedziałek, 13 marca 2006, 20:54

Krzysiek - a, czy my się przypadkiem nie znamy?
1,2;RN;60KM; żółty'98; tył-drzwi, CB-Alan-101, alu15", wersja sportowa (trampki w bagażniku).
MB 123 230CE 1984r.
PanKot
Kangoomaniak
Kangoomaniak

Postprzez _ONE_ wtorek, 14 marca 2006, 06:56

Tato :?: :!: :lol: :lol: :lol:
Obrazek
_ONE_
Kangoomaniak
Kangoomaniak

Powrót do Pytam