Auto z poniedziałku ?

Pytam, bo nie wiem jak coś zrobić

Auto z poniedziałku ?

Postprzez krzychull środa, 22 listopada 2006, 11:49

Witam Wszystkich Kangoomaniaków.
Jestem od dwóch miesięcy posiadaczem skoczka Alize 1.5 DCi. Generalnie autko ekstra jeśli chodzi o komfort jazdy no i silniczek super. Ostatnio byłem w ASO przy okazji niemiłej niespodzianki z tylną klapą (urwało się mocowanie zaczepu zamka) i przy okazji zapytałem o ciekawostkę w moim komputerze pokładowym. Otóż z tego co piszą w instrukcji jest funkcja pozwalająca na uzyskanie informacji o ilości kilometrów pozostałych do następnego tankowania, problem w tym że u mnie po jej wybraniu na wyświetlaczu są same migające kreski. Pracownik ASO po zademonstrowaniu "ciekawostki" wielce się zdziwił i po konsultacji z kolegami stwierdził że "u mnie ta funkcja jest niedostępna". Poradźcie proszę czy facet wstawił mi taki kit żebym sobie już poszedł czy faktycznie tak może być ?
Aha, co do tematu wypowiedzi dodam jeszcze że fabryczny alarm zamontowany w autku od nowości nie działa, fakt że zorientowałem się dopiero teraz przeprowadzając mały test (na szczęście to mają naprawić w przyszłym tygodniu).
Napiszcie proszę czy mieliście podobne problemy z nowym bądź co bądź samochodem, bo trochę jestem zaskoczony i nie wiem co będzie jak już się skończy gwarancja.
krzychull
Kangoorzątko
Kangoorzątko

Postprzez sw środa, 22 listopada 2006, 12:21

Co znaczy niedostępna? Ma być i już. Powiedz panom, że spytasz w Renault Polska. W ogóle, jeśli panów przyzwyczaisz do miękkiej rozmowy, to później będą Cię zlewać.
sw
Kangoomaniak
Kangoomaniak

Postprzez Frugo1 środa, 22 listopada 2006, 16:57

czesc,

Ja mam ten sam problem a mechanik który sprawdza³ samochód te¿ potwierdzi³, ¿e nie ma tej funkcji. Kreseczki o których mówisz to raczej kó³eczka i jest to wska¼nik poziomu oleju.

PZDR
Frugo1

Postprzez krzychull środa, 22 listopada 2006, 17:10

Witam,
Nie mogę się zgodzić z Twoją wypowiedzią, poziom oleju o którym wspominasz możliwy jest do sprawdzenia zaraz po przekręceniu kluczyka w stacyjce kiedy wyświetlacz pokazuje pozostałą ilość kilometrów do najbliższego przeglądu technicznego. (jest to dokładnie opisane w manual-u)

Frugo1 napisał(a):czesc,

Ja mam ten sam problem a mechanik który sprawdzał samochód też potwierdził, że nie ma tej funkcji. Kreseczki o których mówisz to raczej kółeczka i jest to wskaźnik poziomu oleju.

PZDR
krzychull
Kangoorzątko
Kangoorzątko

Powrót do Pytam