Wymiana wtrysków

Pytam, bo nie wiem jak coś zrobić

Wymiana wtrysków

Postprzez AN-hawk niedziela, 13 maja 2007, 07:29

Witam Wszystkich. Chcę kupić kangoora rocznik 2002 diesel 1.5 dci 82 KM i mam pytanie. Otóż autko które namierzyłem ma 100 000 km przebiegu i nowe wtryski. Zastanaiam się czy to normalne? Nie mam doświadczenia z dieslami, dotychczas jeździłem benzyniakiem z LPG, więc chciałbym się zwrócić o poradę do mądrzejszych. Wiem że diesle należą do żywotnych silników i przy odpowiednim traktowaniu wytrzymują 300 000 km. Słyszałem dodatkowo że przy wymianie wtrysków powinno się wymienić pompę. Na moje pytanie dlaczego wymieniono wtryski usłyszałem że nierówno pracowały ? Proszę o poradę.
AN-hawk
Kangoorzątko
Kangoorzątko

Postprzez AN-hawk niedziela, 13 maja 2007, 08:53

Mam jeszcze dodatkowe pytanie:
Na co zwrócić uwagę przy przeglądzie 5 latka (kangoo) na stacji kontroli pojazdów przed zakupem?
Prosze o porady, pozdrawiam Andrzej Jastrzębiowski
AN-hawk
Kangoorzątko
Kangoorzątko

Postprzez Bogdan niedziela, 13 maja 2007, 12:25

... ja mam tez Kangoo na bezynke , ale w pracy mamy słuzbowe Berlinga i te wcześniejsze diesle 1,9 faktycznie maja ponad 200 000 km
natomiast w ubiegłym roku zakupiono dwa 1,6 z nowymi silnikami , jezdzi sie nimi swietnie , ale oba nie maja jeszcze 100 000km i juz były naprawiane - wtryski , turbina . Z jednym byłem w serwisie gdzie to pan powiedział ze trzeba sie z nimi obchodzic bardzo delikatnie tj. filtry ,dobre paliwo , po zapaleniu odzczekać a nie od razu gaz i jazda , to samo przy wyłaczeniu nie gasic na duzych obrotach , to zapamietałem ale było tego wiecej a na koniec serwisant skwitował ze nalezy skonczyc z mitem ze silnik diesla to samochod bezobsługowy na wiele lat .
Bogdan
Kangoogaduła
Kangoogaduła

Powrót do Pytam