farba do ubytków lakieru

Pytam, bo nie wiem jak coś zrobić

Postprzez Alberciak niedziela, 10 czerwca 2007, 20:55

Jeżeli już poruszyliśmy temat lakieru, to na tylnej klapie mamy piękną listwę ozdobną częściowo czarną a częściowo w kolorze nadwozia. Otóż ostatnio zauważyłem, że na krawędzi tej listwy lakier z klapy zdarty jest do "żywego". Prawdopodobnie jest to efekt drgań w czasie jazdy i przy zamykaniu klapy. Zastanawiam się czy tego nie reklamować :cry:
POZDRAWIAM
Alberciak
Kangoogaduła
Kangoogaduła

Postprzez lam3r poniedziałek, 11 czerwca 2007, 09:21

ROBAK napisał(a):Filc może być twardy i rysować lakier :?: :?:

No właśnie nie. Jeszcze kilka miesięcy temu myślalem, że filc, to filc... jak się jednak okazało jest tgo kupę rodzajów. W zależności od zastosowania ma np. różną gęstość. Jest filc do instrumentów, podkładkowy, polerski... Zresztą co się będę produkował...
http://www.wroclaw.surtex.pl/podk.php?id=5 :-D
Bye
--
lam3r - iphone 12 mini user last used Kangoo Privilege 1.5 DCi 105KM av ~6,6 L/100km -> now using Hyundai Kona Premium 1.6 177KM 7DCT 4WD av ~9,8 L/100km
"This is the French-est car on sale. It should come with chickens and garlic bulbs as standard equipment."
nie tankuję na PutOil
http://www.vigowroclaw.pl
lam3r
Kangoomaniak
Kangoomaniak

Postprzez Masaccio środa, 13 czerwca 2007, 11:07

Alberciak napisał(a):Jeżeli już poruszyliśmy temat lakieru, to na tylnej klapie mamy piękną listwę ozdobną częściowo czarną a częściowo w kolorze nadwozia. Otóż ostatnio zauważyłem, że na krawędzi tej listwy lakier z klapy zdarty jest do "żywego". Prawdopodobnie jest to efekt drgań w czasie jazdy i przy zamykaniu klapy. Zastanawiam się czy tego nie reklamować :cry:
Mam tak samo :!: Muszę to naprawić, bo zacznie gnić. Ktoś wie jak ściąga się listwy z drzwi skrzydłowych?
Masaccio
Kangoomaniak
Kangoomaniak

Postprzez Masaccio środa, 13 czerwca 2007, 11:08

Zastanawiam się też, czy podobny efekt nie występuje pod listwami bocznymi, zwłaszcza tymi szerokimi.
Masaccio
Kangoomaniak
Kangoomaniak

Postprzez Alberciak środa, 13 czerwca 2007, 18:02

Pewnie tak samo jak z klapy. Trzeba zdjąć wewnętrzne plastiki i wtedy jest dostęp do zatrzasków ( w klapie niestety nie do wszystkich ). Ja u siebie na krawędzi listwy podkliłem taśmę dwustronną, ale taką grubszą. Oprócz listwy okazało się, że uszczelka pod klamką tylnej klapy przestała uszczelniać i woda dostawała się do mechanizmu zamka. Z tego tez powodu szalał czujnik zamknięcia klapy i wdała sie rdza w miejscach przykręcania klamki. Ale teraz sytuacja jest opanowana.
POZDRAWIAM
Alberciak
Kangoogaduła
Kangoogaduła

Poprzednia strona

Powrót do Pytam