pół roku po tym mam wciąż ten sam poziom oleju - nie może być innego wniosku jak ten, że mi dolali, ale powietrze

Anonymous napisał(a):Ogólna zasada przy wymianie oleju jest taka, że olej wymienia się co ileś tys. km lecz nie dłużej niż co rok (jak pracowalem w ASO to tak tam przymowali). I osobiście też skłaniam się do opinii innych forumowiczów.
Mona napisał(a):trochę nie na temat, ale: wymieniłam olej po 1500 km - ale zdaje się, że mnie chyba tylko za to skasowali u Dyszkiewicza. jakiś miesiąc po tym okazało się, że zbiornik oleju jest pusty (zapaliła mi się lampka - zjazd do najbliższej bazy)), i oni zachodzili w głowę - co się stało, gdzie jest olej?? pewnie jakiś wyciek, trzeba jeździć aż sie okaże
![]()
pół roku po tym mam wciąż ten sam poziom oleju - nie może być innego wniosku jak ten, że mi dolali, ale powietrze![]()
![]()
jon104 napisał(a):Mona napisał(a):trochę nie na temat, ale: wymieniłam olej po 1500 km - ale zdaje się, że mnie chyba tylko za to skasowali u Dyszkiewicza. jakiś miesiąc po tym okazało się, że zbiornik oleju jest pusty (zapaliła mi się lampka - zjazd do najbliższej bazy)), i oni zachodzili w głowę - co się stało, gdzie jest olej?? pewnie jakiś wyciek, trzeba jeździć aż sie okaże
![]()
pół roku po tym mam wciąż ten sam poziom oleju - nie może być innego wniosku jak ten, że mi dolali, ale powietrze![]()
![]()
A jak zachowywał sie wskaźnik na wyświetlaczu? Przecież to zgroza co silnik musiał przejść bez olejuZnałem takie przypadki (ASO Fiata) i muieli wymienić silnik
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 6 gości