Wymiana oleju

Pytam, bo nie wiem jak coś zrobić

Postprzez Mona wtorek, 14 grudnia 2004, 09:55

trochę nie na temat, ale: wymieniłam olej po 1500 km - ale zdaje się, że mnie chyba tylko za to skasowali u Dyszkiewicza. jakiś miesiąc po tym okazało się, że zbiornik oleju jest pusty (zapaliła mi się lampka - zjazd do najbliższej bazy ;))), i oni zachodzili w głowę - co się stało, gdzie jest olej?? pewnie jakiś wyciek, trzeba jeździć aż sie okaże :twisted:

pół roku po tym mam wciąż ten sam poziom oleju - nie może być innego wniosku jak ten, że mi dolali, ale powietrze :twisted: :twisted: :twisted:
Mona i Paweł--------------------Kaleido dCi 80KM--------------------
Mona
Kangoogaduła
Kangoogaduła

Postprzez Gość wtorek, 14 grudnia 2004, 12:31

Ogólna zasada przy wymianie oleju jest taka, ¿e olej wymienia siê co ile¶ tys. km lecz nie d³u¿ej ni¿ co rok (jak pracowalem w ASO to tak tam przymowali). I osobi¶cie te¿ sk³aniam siê do opinii innych forumowiczów.
Gość

Postprzez piotrbryla wtorek, 14 grudnia 2004, 12:35

Anonymous napisał(a):Ogólna zasada przy wymianie oleju jest taka, że olej wymienia się co ileś tys. km lecz nie dłużej niż co rok (jak pracowalem w ASO to tak tam przymowali). I osobiście też skłaniam się do opinii innych forumowiczów.

Sorki ale nie zauważyłem że się nie zalogowałem :lol:
Żółte Kangoo 1.9d 55KM
piotrbryla
Kangoorzątko
Kangoorzątko

Postprzez jon104 wtorek, 14 grudnia 2004, 16:46

Mona napisał(a):trochę nie na temat, ale: wymieniłam olej po 1500 km - ale zdaje się, że mnie chyba tylko za to skasowali u Dyszkiewicza. jakiś miesiąc po tym okazało się, że zbiornik oleju jest pusty (zapaliła mi się lampka - zjazd do najbliższej bazy ;))), i oni zachodzili w głowę - co się stało, gdzie jest olej?? pewnie jakiś wyciek, trzeba jeździć aż sie okaże :twisted:

pół roku po tym mam wciąż ten sam poziom oleju - nie może być innego wniosku jak ten, że mi dolali, ale powietrze :twisted: :twisted: :twisted:

A jak zachowywał sie wskaźnik na wyświetlaczu? Przecież to zgroza co silnik musiał przejść bez oleju :evil: Znałem takie przypadki (ASO Fiata) i muieli wymienić silnik :!:
Pozdrawiam - Janusz
http://www.pozadomem.eu
------------------------
Alize '03 dCi BYŁ!!!
jon104
Kangoomaniak
Kangoomaniak

Postprzez Mona wtorek, 14 grudnia 2004, 20:10

jon104 napisał(a):
Mona napisał(a):trochę nie na temat, ale: wymieniłam olej po 1500 km - ale zdaje się, że mnie chyba tylko za to skasowali u Dyszkiewicza. jakiś miesiąc po tym okazało się, że zbiornik oleju jest pusty (zapaliła mi się lampka - zjazd do najbliższej bazy ;))), i oni zachodzili w głowę - co się stało, gdzie jest olej?? pewnie jakiś wyciek, trzeba jeździć aż sie okaże :twisted:

A jak zachowywał sie wskaźnik na wyświetlaczu? Przecież to zgroza co silnik musiał przejść bez oleju :evil: Znałem takie przypadki (ASO Fiata) i muieli wymienić silnik :!:

więc właśnie - zapaliła się lampka zjazdu do serwisu, pojechałam (nawet nie sprawdziwszy lampek oleju, gdyż albowiem nawet nie wiedziałam gdzie one są :oops: :oops: ), a tam - sensacja :!: :twisted:
Mona i Paweł--------------------Kaleido dCi 80KM--------------------
Mona
Kangoogaduła
Kangoogaduła

Poprzednia strona

Powrót do Pytam