HAMULCE i wspomaganie

Pytam, bo nie wiem jak coś zrobić

Postprzez Martens poniedziałek, 2 lipca 2007, 21:07

Ja podam tylko przykład w kwestii jak różne są ceny w warsztatach. Wymieniałem niedawno drążki skrętne !! O ZGROZO ! Jeden z pseudo-mechaników chciał mnie na drążkach skrętnych wykręcić na 1300 złotych ... i niestety wykrecił, gratis wymienił filter paliwa za który zapłaciłem 3 razy więcej niż w sklepie 200m dalej ! Co ciekawe dostałem gratis kawkę w restauracyjce stworzonej na potrzeby kierowców-debili.
Drężek skrętny z drugiej strony był wymieniany w warsztacie 5km dalej i już cena spadła do 600zł. I w jednym i w drugim wypadku drążki były z serwisu RENAULT - sam widziałem. Dziś szukam warsztatu 10km dalej ;-) A tak na marginesie jaką mamy pewność że mechanik wymieniając drążek nie wymieni nam jeszcze na przykład przegubu na stary, oczywiście zajechany na tyle by na początku nie poznać ?
Rasumując zanim coś zrobisz zapytaj na forum ILE TO KOSZTUJE? A może by tak zrobić tabelę cennikową wymiany poszczególnych części ?
Martens
Kangoojunior
Kangoojunior

Postprzez Lucass wtorek, 3 lipca 2007, 14:18

Martens napisał(a): A tak na marginesie jaką mamy pewność że mechanik wymieniając drążek nie wymieni nam jeszcze na przykład przegubu na stary, oczywiście zajechany na tyle by na początku nie poznać ?

Żadnej!
I dlatego jeśli nie robi zaufany mechanik to trzeba patrzeć na ręce. A jeśli nie ma takiej możliwości, to szukać warsztatu gdzie nie wstydzą się kibiców :twisted:

Trzaska proszę bardzo: Wspomaganie a sprawa przedniego nadkola
Można byłoby stworzyć nowy wątek : "Wpływ pompy wspomagania na rozwój mięśni ramion" :wink:
Jeździć się z tym da, tylko po co...
Pozdrawiam, Lucass
Obrazek
Zapraszam na http://www.wedrowki.com
Lucass
Kangoomistrz 2012, ale w dalszym ciągu Zdiagnozowany Kangooholik Podróżny

HAMULCE i wspomaganie

Postprzez Trzaska wtorek, 3 lipca 2007, 19:32

Jeżeli nie ma to większego wpływu na prowadzenie auta to nie jest zle mój poprzedni kangurek tego nie miał a prowadził sie świetnie a moze to była kangurzyca? dziekuję za informacje i pozdrawiam
Trzaska
Kangoorzątko
Kangoorzątko

Postprzez Lucass wtorek, 3 lipca 2007, 20:03

Bo wspomaganie to ma wpływ na "prowadzenie się" stojącego głównie :lol:
(bez skojarzeń proszę :wink: :twisted: )
Pozdrawiam, Lucass
Obrazek
Zapraszam na http://www.wedrowki.com
Lucass

Poprzednia strona

Powrót do Pytam