Nowy Reflektor

Pytam, bo nie wiem jak coś zrobić

Nowy Reflektor

Postprzez telesystem niedziela, 19 sierpnia 2007, 12:30

Witajcie ! Mam takie pytanie, wymieniłem reflektor na nowy (efekt małej stłuczki) podobno oryginal VALEO (za 170 plus silniczek 50) i zauwazyłem
że brakuje w niej elementu jaki jest w starej czyli takiego odbladku w postaci talerzyka jaki jest przed żarówką H4, czy to normalne ? w pewnym sensie widać żarówke patrząc z przodu do reflektora, pozatym swieci troche inaczej niż ten prawy, jak jest zaświecony to swiatło przebija do kierunkowskazu i oswietla droge przed pojazdem może jakieś 30-40 cm znacznie wyrazniej niż ten sąsiedni, więc powiedzcie czy wszystkie te reflektory z VALEO takie są ? już zastanawiam sie nad wymianą tego dobrego na taki sam...
Pozdrawiam
Michał
1.9D r2001 Żółty !
telesystem
Kangoorzątko
Kangoorzątko

Postprzez _ONE_ środa, 22 sierpnia 2007, 11:24

Valeo nie produkuje oświetlenia, w tym wypadku jest tylko pakowaczem. Lampa do MKI produkowana jest dla VALEO przez TYCa lub DEPO - nie pamiętam dokładnie. Różnica jest taka, że pod zamówienie Valeo (do Kangoo) wprowadzali pewne zmiany np. uginająca się pod naciskiem osłona reflektora, lepszy plastyk itp. Jeżeli kupiłeś lampę w pudełku VALEO to musisz mieć nabity numer VALEO. Kiedyś było tak, że DEPO miało metalowy kapturek, a TYC nie. Nasz rynek jest pełen różnych kombinacji i kombinatorów. Brak metalowego kapturka, który osłania żarówkę będzie powodował drobną różnicę w świeceniu. Dodatkowo przykurzenie starej lampy (lustro i osłona) będzie osłabiało snop światła... można wyciągnąć, umyć i wysuszyć suszarką, ale z doświadczenia wiem, że używana plastykowa osłona żółknie i nie da się jej już dokładnie doczyścić.
Obrazek
_ONE_
Kangoomaniak
Kangoomaniak

Postprzez telesystem środa, 22 sierpnia 2007, 22:40

Dziękuje za pomoc ! Teraz już wszystko jasne, prawą lampe mam DEPO a lewą teraz VALEO i opisana jest tak jak DEPO i numer na kloszu myśle że zmienie też tę prawą na identyczną i bedzie ładnie... Jeszcze raz dziękuje i Pozdrawiam
Michał
1.9D r2001 Żółty !
telesystem
Kangoorzątko
Kangoorzątko

Postprzez miguello niedziela, 26 sierpnia 2007, 07:39

Ja tez zmieniałem lampe...Tez kupiłem VALEO na allegro za ok 160 zł (z przesyłką), jest identyczna jak oryginał tylko ta stara już troche brudna słabiej swieci...Ale myśle że z biegiem czasu się to zniweluje....

pozdrawiam
nie ważne czym jeździsz...ważne jak tym jeździsz...

BYŁO 1.4 LPG 99r.

KANGOO+ XENON+ ALU17"+ AUDIO BLAUPUNKT = LANS MACHINE

Obrazek
miguello
Kangoogaduła
Kangoogaduła

Powrót do Pytam