dolne reflektory. Co to za światła?

Pytam, bo nie wiem jak coś zrobić

Postprzez dominik środa, 5 września 2007, 20:11

Tak właśnie pracuje serwis, przewód jest obok sygnału dźwiękowego pod zderzakiem, a do prawego od lewego jest przy halogenie prawym :) , mój jak czasem szarpał i dymił na biało to naprawę wycenili na 2200PLN :!: :evil: , a wystarczyło wymienić elektrozawór na pompie za 350PLN :!:
F8Q 1,9/65/ 283 kkm, 1999r GRIS FJORD MET. 2CT (920) klima,relingi,zahaczony,CB,naklejki klubowe, Leichtmetallfelgen
Obrazek
dominik
Kangooekspert
Kangooekspert

Postprzez dominik środa, 5 września 2007, 20:42

shoti napisał(a):A nie wiecie ile kosztuje zamontowanie takich światełek ? Cena w aso mnie zwaliła z nóg. Chcą 900 zł za zestaw przeciwmgielny + 300 zł za robociznę. Można dać swoje lampy i włącznik wtedy jakieś 600 zł za wykonanie instalacji.

na allegro znalazłem światełka komplet za ok 180zł, problem tylko z ta instalacją. Czy wystarczy jakiemuś specowi dać kawałek kabla i "on już to jakoś zmontuje" czy trzeba jakąś oryginalną instalacje szukać po schrotach?

I jeszcze jedno...czy włącznik z kangoo ph1 można użyć w kangoo ph2 ( po 2002 roku). Bo w ASO mi powiedzieli ,że tzreba dac jakiś włącznik zespolony i poza lewą gałką od świateł wymienić też tę prawą od wycieraczek? 8O

pamiętaj były do starszych inne mocowania na trzy śruby, a do nowszych inne trzeba pilnować rocznika clio, thalia to te same co kangoo halogeny i wyłączniki
F8Q 1,9/65/ 283 kkm, 1999r GRIS FJORD MET. 2CT (920) klima,relingi,zahaczony,CB,naklejki klubowe, Leichtmetallfelgen
Obrazek
dominik
Kangooekspert
Kangooekspert

Postprzez kavka środa, 5 września 2007, 21:48

kavka zakładał ale chyba nie wymieniał przełącznika.

U mnie wpiołem się do ogrzewania tylnej szyby bo nie używam go ze względu na reklame na niej :wink: Bez przekaźników , bez kombinacji :wink: Tylko troche "poza prawem" bo można je załaczyć osobno bez pozycyjnych a tak nie powinno byc no ale ... :wink:
Obrazek
kavka
Kangoomaniak
Kangoomaniak

Postprzez shoti czwartek, 6 września 2007, 13:36

dominik napisał(a):Tak właśnie pracuje serwis, przewód jest obok sygnału dźwiękowego pod zderzakiem, a do prawego od lewego jest przy halogenie prawym :) , mój jak czasem szarpał i dymił na biało to naprawę wycenili na 2200PLN :!: :evil: , a wystarczyło wymienić elektrozawór na pompie za 350PLN :!:

rozumiem, że wystarczy kupić same światełka i przełącznik zespolony lewy a wszystkie kable już w autku są? Bo na allegro znalazłem te rzeczy i wszystko będzie kosztować ok 400zł. Mam nadzieje, że sobie poradze bo jak nie znajde tych kabli pod błotnikiem to bedzie ciężko :D

edit:

lampki już mam, otwory na oko bedą w odpowiednich miejscach i pod zaślepką w błotniku jest jakaś szara wtyczka :D
http://moto.allegro.pl/item230489844_or ... angoo.html

na tym zdjęciu przełącznik świateł i wycieraczek rzeczywiście stanowią jedność? Może ci z ASO to nie tacy durni jednak? Co wy na to? Kupować?
http://moto.allegro.pl/show_item.php?it ... %3C%2Fi%3E
Kangoorek Alize 1.2 16V a'la 4x4 - rodzi się... Shadow Kangoo v3.46
shoti
Kangooekspert
Kangooekspert

Postprzez shoti poniedziałek, 1 października 2007, 13:04

ostateczne rozwiązanie z wyjasnieniem wątpliwości:

Instalacja już jest. Potrzebny tylko kawałek kabla do drugiego reflektora i przekaźnik za 20zł. Lampki na allegro Valeo za 120-150zł przełącznik tylko lewa strona Valeo 120 zł. Wystarczy dosłownie tylko przykręcić reflektory i zmienić przełącznik. Wszystko działa łacznie z kontrolką na desce rozdzielczej. Przełącznik zespolony wg katalogów Valeo pasuje od kangoo roczniki 1997-2001 tak samo do kangoo ph2 jak i ph1. Straciłem czas szukając przełącznika zespolonego bez klaksonu (moje ph2 miało klakson na kierownicy tylko). W aso pociskają kit, że taki nie będzie pasował. Okazuje się, że pasuje i nawet klakson działa uruchamiany z tego przełącznika. Teraz mam klakson w 3 miejscach. 2x na kierownicy i na przełączniku zespolonym. Swiatła pm włączają sie przy włączonych conajmniej pozycyjnych - samych nie da sie włączyć czyli jest tak jak w kodeksie pisze,że ma być.

Mam nadzieje, że to rozwiąże problemy tych co chca sobie założyć pm.

NIE WIERZCIE ASO!!! NIE PŁAĆCIE W ASO ZA CZĘŚCI!!!
Kangoorek Alize 1.2 16V a'la 4x4 - rodzi się... Shadow Kangoo v3.46
shoti
Kangooekspert
Kangooekspert

Postprzez Lucass poniedziałek, 1 października 2007, 13:21

Nie żebym się czepiał ale na przyszłość skracaj linki shoti pliiiiis :?
INSTRUKCJA

Ale w ogóle to gratulacje! Aż się nie mogę środy doczekać :o
Pozdrawiam, Lucass
Obrazek
Zapraszam na http://www.wedrowki.com
Lucass
Kangoomistrz 2012, ale w dalszym ciągu Zdiagnozowany Kangooholik Podróżny
Kangoomistrz 2012, ale w dalszym ciągu Zdiagnozowany Kangooholik Podróżny

Poprzednia strona

Powrót do Pytam