jak i czym wyczyścic silniczek krokowy w kangoo 1,4

Pytam, bo nie wiem jak coś zrobić

jak i czym wyczyścic silniczek krokowy w kangoo 1,4

Postprzez siwy261976 poniedziałek, 21 stycznia 2008, 22:20

jak w temacie, najlepiej przydałyby sie zdjęcia :)
jeśli już sie kto pokusi o instukcje to krok po kroku co by sie potem i innym przydało (szukałem tego po forum bo byłem przekonny ze gdzieś to widziałem i to z fotakami ale jakoś teraz nie mogę znaleźc a może mi sie to przysniło, jeśłi to gdzieś jest to dajcie linka :) )
ObrazekObrazek
siwy , Szczecin, Kangoo 1,4 RN 1999r. bordo - metalic :) zahaczony
siwy261976
Kangoogaduła
Kangoogaduła

Postprzez _ONE_ poniedziałek, 21 stycznia 2008, 22:33

procedurka czyszczenia silnika...
http://kangoo.one.pl/pdf/silnik_krokowy.pdf :P
Obrazek
_ONE_
Kangoomaniak
Kangoomaniak

Postprzez siwy261976 środa, 23 stycznia 2008, 11:59

wielkie dzięki one, dzięki takim instrukcja od razu wiem czy zadanie nie przerasta moich umiejętności :)
pytanie moje było spowoedowane tym ze czasem po odpaleniu silnika na wolnych obrotach silnik jakby miał ochotę przygasnąc ale już w ostatniej chwili sie odratowuje (pewnie sterownik czuwa) po dodaniu gazu pracuje normalnie , czasem trzyma za wysokie obroty (zwłaszacza na krótkich odcinkach po pierwszym odpaleniu ale to nie jest gegułą
czytajac formu doszedęłm do wniosku że może to byc min. silniczek krokowy - lecz czytając instrukcję doszedłęm do wniosku że czyszczenie nastapii dopiero w chwili gdy będe miał absolutną pwnośc ze to wogle potrzebne :) biorąc sobie przestroge z instrukcji ze moza narobic więcej szkód niż pożytku z tego :)
jeszcze raz dzieki za instrukcję "łopatologiczną" gdybym był zmuszony do naprawy to mniejszy stres ze coś zepsują (najważniesze że wiem na co zwrócic uwage - tym samym mniejsza możliwośc popełnienia błedów :) )
ObrazekObrazek
siwy , Szczecin, Kangoo 1,4 RN 1999r. bordo - metalic :) zahaczony
siwy261976
Kangoogaduła
Kangoogaduła

Powrót do Pytam