Wymiana cewki z kablami

Pytam, bo nie wiem jak coś zrobić

Wymiana cewki z kablami

Postprzez AN-hawk wtorek, 15 kwietnia 2008, 18:32

Witam wszystkich. Dawno mnie nie było a tu jak widzę wielkie zmiany. Poruszam znowu temat który nurtował mnie w grudniu. Chodziło o nierówną prace silnika na wolnych obrotach i mrugająca kontrolkę "błędu silnika". Już znam przyczyny a pytanie moje jest takie:
Czy samemu dam radę wymienić cewkę z przewodami, czy muszę się dodatkowo podłączyć do kompa i sprawdzić coś?
No to chyba tyle, pozdrawiam wszystkich i dzięki z góry za odpowiedzi.
Andrzej
1.2 16V HELIOS r.'02 czerwony
AN-hawk
Kangoorzątko
Kangoorzątko

Re: Wymiana cewki z kablami

Postprzez branio wtorek, 15 kwietnia 2008, 19:20

Trzeba odkręcić trzy śrubki i przełożyć przewody.Żaden komp do tego nie potrzebny.
Can go. Kangoo
Zahaczony kłapacz z Junkersem
branio
Kangoomaniak
Kangoomaniak

Postprzez AN-hawk środa, 16 kwietnia 2008, 07:45

Dzięki Branio, zwłaszcza że miałem się u Ciebie zjawić z tym problemem. Ale po mimo tego że Oświęcim od Krakowa nie leży tak daleko to ciężko , ciężko tam dojechać. Problem z palącą się kontrolką zniknął na jakiś czas , dopóki żona nie zaczęła częściej jeździć kangurkiem. Jakoś tak zawsze podczas parkowania jej sie zaświecała. O dziwo gdy ja parkuję nic się nie świeci. A może ten nasz kangur tak do niej mruga zalotnie.....
Jeszcze raz dzięki
Andrzej
AN-hawk
Kangoorzątko
Kangoorzątko

Postprzez AN-hawk środa, 16 kwietnia 2008, 14:39

No to cewka wymieniona. Oddałem samochód żonie w celu sprawdzenia słuszności diagnozy. Jeśli przy parkowaniu kangur nie będzie do niej mrugał to znaczy, że jest OK. A jeśli będzie dalej mrugał to chyba zakleję zalotnikowi kontrolkę....
Andrzej
AN-hawk
Kangoorzątko
Kangoorzątko

Powrót do Pytam