świecąca lampka SERV

Pytam, bo nie wiem jak coś zrobić

Re: świecąca lampka SERV

Postprzez branio niedziela, 1 lutego 2009, 16:53

Tłumacząc na nasze nie ma krokowca
Can go. Kangoo
Zahaczony kłapacz z Junkersem
branio
Kangoomaniak
Kangoomaniak

Postprzez piotrson poniedziałek, 9 lutego 2009, 12:50

Witam i dzięki za zdjęcia nie odpisywałem bo byłem na wyjeździe ale teraz jestem już na miejscu i znów mam garaż ale do rzeczy mój silnik wygląda tak samo z tą różnicą że nie ma tego wielkiego srebrnego radiatora (tego co jest przykręcony do grodzi kabinowej) mogę zrobić zdjęcia i wrzucić ale nie ma chyba potrzeby tak więc jak odkręce te 3 śruby i wyjmę dekiel to tam powinien być ten nieszczęsny silniczek krokowy ? czy jak sie dobiorę do przepustnicy i to roszę to nie narobię bałaganu z tego co wiem to dośc drogi element i trochę trzeba uważać .Lucass czy ty już wykonywałeś taka operacje :) .JA poprzednim razem rozebrałem cały kolektor i takie tam :oops: :? :lol: a silniczka jak nie było to nie było mało tego wiozłem do garażu lapka i literaturę i porażka ale cóż teraz spróbuję jeszcze raz tylko poczekam jak przyjdzie nowy to nie będę starego czyścił tylko wymienię na nowy porobię zdjęcia to może się komuś przyda bo skoczek z motorkiem 16.16v to trochę inna bajka . A co do sugestii Branio to trochę zastanawiające czy jest ten silniczek czy go nie ma w sprzedaży jest podawałem dokładne namiary motoru i powiedzieli że mają nic zobaczymy nie długo :roll: jeszcze raz dzięki
piotrson
Kangoojunior
Kangoojunior

Postprzez Masaccio poniedziałek, 9 lutego 2009, 13:10

Radiator ma chyba związek z instalacją LPG :)
Masaccio
Kangoomaniak
Kangoomaniak

Postprzez Lucass poniedziałek, 9 lutego 2009, 13:32

Tak jak wcześniej pisałem, taki sam (prawie ;) :lol: ) silnik jest w megance. I tam silnik krokowy jest osobnym elementem. A w skoczku jest zespolony moduł. Jeszcze tego tematu (tfu, tfu...) przerabiać nie musiałem więc niewiele pomogę.
A to srebrne to od gazu :mrgreen:
Pozdrawiam, Lucass
Obrazek
Zapraszam na http://www.wedrowki.com
Lucass
Kangoomistrz 2012, ale w dalszym ciągu Zdiagnozowany Kangooholik Podróżny
Kangoomistrz 2012, ale w dalszym ciągu Zdiagnozowany Kangooholik Podróżny

Postprzez piotrson wtorek, 10 lutego 2009, 00:45

ok ktoś musi być pierwszy rozbiorę popatrzę porobię zdjęcia jak nie się okaże że tam siedzi moduł to się wtedy coś wymyśli :roll: :?: gorzej jak to nie to co :?: :shock: pod koniec tygodnia się obada sprawę tak sobie myślę trzeba było kupic 1.4 było by miej problemów..... chyba...
piotrson
Kangoojunior
Kangoojunior

Postprzez piotrson niedziela, 29 marca 2009, 13:46

Witam wszystkich i sory że tak długo ale dopiero miałem czas żeby dobrać się do tego miejsca w silniku co sugerował lucass niestety tam też nie ma silnika krokowego tylko coś w rodzaju elektromagnesu tak że prawdopodobnie w tym silniku 1.6 16v K4M 752 2002r takowy nie występuje tak jak pisał branio, albo ja nie mogę zlokalizować :cry: ponieważ nie ma sensu ciągnąć tego wątku dalej bo wydaje mi się że ja sobie z tym problemem nie poradzę a problem pozostał mam prośbę do wszystkich może mi ktoś da jakiś namiar na warsztat wa-wie lub okolice co by zrobić diagnostykę może ona coś wyjaśni pozdrawiam wszystkich i dziękuje za rady jak Jakiś cudem uda się usunąć tą usterkę to powiadomię co by inni mieli łatwiej :)
piotrson
Kangoojunior
Kangoojunior

Postprzez piotrson sobota, 18 kwietnia 2009, 22:36

KONIEC PROBLEMÓW!!!!! krotko Dziękuje bulittowi za diagnostykę problem znikł do wymiany poszła sonda lambda za katalizatorem oraz jedna cewka na zimnym chodzi jak pszczółka nie gaśnie a obrotomierz zachowuje się jak należy na zimnym silniku jest w granicach 1300 a na ciepłym 700-800 a i mogę polecić warsztat w warszawie grochowska 45D jest tam jeden dobry mechanik wie co mówi ma wiedzę sprawdza to co robi i nie wymienia wszystkiego cena osądźcie sami wymiana sądy lambda za katalizatorem 87zł wymiana łożyska piasty przód 105zł jak dla mnie jest ok . Wahacz i cewkę sam wymieniłem bo lubię czasami pobrudzić ręce :lol: Myślę że jak ktoś będzie miał problem z zapalaniem na zimnym to niech najpierw zrobi diagnostykę, na tym programie wyłazi wszystko. Pozdrawiam wszystkich i strasznie żałuje ze nie mogę być na zlocie (praca) a z tego co mówi bulitt jest zajefajnie
piotrson
Kangoojunior
Kangoojunior

Postprzez Bullitt niedziela, 19 kwietnia 2009, 09:14

Ciesze sie, ze mamy lepszych mechanikow jak Szwecja :lol:
Bullitt
Kangoomistrz 2008
Kangoomistrz 2008

Poprzednia strona

Powrót do Pytam