B-RAD napisał(a):W moim przypadku miałem zimne luty w centralce od scalaka i od kostki. Centralkę miałem pod zegarami, pod lewym głośnikiem. Lecz żeby wyciągnąć musiałem odkręcać i "odgiąć" pulpit.
Czyli powiela się przypadłość z cytryny AX, ZX i pewnie wszystkich innych francuzów - beznadziejna elektryka. Tylko że w tamtych łatwiej dostać się gdziekolwiek, a tu, niby tak ubogo, a tygodniowego urlopu braknie żeby się gdziekolwiek dogrzebać:|
dominik napisał(a):a siłowniki nie drgną nawet

Dokładnie to wygląda tak, że są dwa przekaźniki (na słuch) - jeden od otwierania zdalnego - słychać go przy sterowaniu z pilota, drugi, który załącza się zaraz po tym pierwszym przy działaniu pilotem oraz działa samodzielnie przy sterowaniu z wewnątrz samochodu. Jeżeli wszystko działa, to odzywają się oba przy pilocie i jeden przy przycisku, jeżeli przestaje działać, to również słychać oba, ale serwa nie pracują. Podejrzewam właśnie, że gdzieś już za przekaźnikiem, może właśnie na kostce bądź wtykach (nie widziałem, nie wiem) coś nie kontaktuje jak trzeba. Kiedy wykręciłem głośnik i poruszałem palcem po tym, co wg mnie było tym przekaźnikiem, to chwilę działało. Ale jak to w życiu bywa poskładałem wszystko i przestało;)
Czyli podsumowując - które śruby odkręcić? Nie wiem jak w innych wersjach, ale ja mam same plastiki, jest pokrywa nad zegarami na 3 - 4 śrubach, są dwie śruby z boku, widoczne po otwarciu drzwi... Wolałbym nie rozbierać tego do gołej blachy:/
Pozdrawiam