Witajcie
Mój kangurek 2001 poleasingowy ma niestety problem z rdzą, pomijam czy to wina jego złego traktowania zanim trafił w moje ręce czy tego że nie jest garażowany itd. Często robię zaprawki w różnych miejscach głównie na tylnich drzwiach za plastikami.
Ostatnio największym dla mnie zmartwieniem jest rdza pod korkiem, wychodzą spore purchle i rdza wychodząca podczas deszczu zabarwia mi (biały) lakier, włazi głęboko pod plastik pod korkiem, chciałem to wyczyścić i zamalować w związku z tym mam pytanka do tych którzy być może to przerabiali:
1 Jak zdemontować plastik pod korkiem? 2 śruby mogę odkręcić ale problemem są 3 nity (kurcze naprawdę tak ciężko było przykręcić to na śruby?) czy nity dadzą się siłowo wyciągnąć czy może lepszym rozwiązaniem jest je rozwiercić małym wiertełkiem? A co po robocie? Zanitować to czy może śruby jakieś typu blachowkręty?
2 jaką farbą to pociągnąć? hammereit odpada, ciągle wyłazi mi po nim rdza, myślałem o farbie wekla co podobno wiąże rdzę, ewentualnie jest jakiś tani polski podkład wiązący rdzę - cortanin f - polecacie to?
Z góry dziękuję za podpowiedzi