Witam serdecznie... mam powarzny problem ze swoim kangórkiem 1.5 DCI /2006 buda.
Mianowicie kupilem nowego kangoo z salonu, troche pojezdzilem jakies 20 tys. i zaczelo podszarpywac sprzeglo przy ruszaniu ...
Pojechalem do servisu Renault na gwarancji oczywiscie wymienili mi tarcze sprzegla... Atuko pieknie hulalo przez jakies 8 tys km
Po przejechaniu tych 8 tys spowrotem ta sama historia... Wiec pojechalem znow do servisu juz troszke rozdrzarzniony...
I znowu wymiana gwarancyjna, tym razem, komplet... sprzeglo, lozysko, docisk i kolo zamachowe... zalozyli jakies troszke inne bo podobno sa 2 rodzaje, ten co mialem bylo tak jak by z 2 czesci zlozone, a teraz mam jakies jednolite... ale do tego modelu... ( nie wiem o co tu chodzi ) Wszystko dziala pieknie ladnie az po przejechaniu ok 8-10 tys znowu to samo... szarpanie przy ruszaniu, i tak jak by teraz doszlo do tego jeszcze slizganie delikatne... Nawet to nie jest slizganie, puszczam tak samo sprzeglo jak zawsze, auto rusza, i po chwili tak jak by bardziej lapalo sprzeglo i jest szarpniecie... Ciezko mi to wytlumaczyc, ale sam fakt 2 razy wymiana i dalej to samo... cos tu jest nie tak... prosze o pomoc jezeli ktos ma taki problem z kangoo