Półka nad szybą-montaż

Pytam, bo nie wiem jak coś zrobić

Półka nad szybą-montaż

Postprzez Ludwin poniedziałek, 10 sierpnia 2009, 17:49

Witam.Mam pytanko,szukałem na forum o tym i nie znalazłem,chodzi mi o półke nad przednią szybą,w mojej wersii takowej nie ma,może ktoś wie czy żeby ją zamontować to wystarczy sam plastik czy trzeba dokupywać jakieś specjalne uchwyty oraz czy osłony słoneczne będą pasować? Znalazłem taką tylko że z rocznika 2001 a ja mam 1998 i nie wiem czy będzie pasować?Czy cena 100 zł to odpowiednia?Prosze o rade
Ludwin
Kangoojunior
Kangoojunior

Re: Półka nad szybą-montaż

Postprzez Szumak poniedziałek, 10 sierpnia 2009, 18:11

O ile wiem, to sposób mocowania półki się nie zmieniał przez długie lata i w podanych przez Ciebie rocznikach był identyczny.
Półka mocowana jest w 4 miejscach:
- w punktach mocowania osłon przeciwsłonecznych (te same osłony, odkręcasz, zakładasz półkę, przykręcasz)
- w punktach montażowych ponad przednimi drzwiami - masz tam takie plastikowe zaślepki - i tu uwaga, w tych punktach przykręca się plastikowe boczki z zaczepami mocującymi półkę, często sprzedawcy na allegro nie dają tych elementów z półką a ich cena przy kupnie osobno potrafi przekroczyć cenę samej półki.
Suzuki Marauder [2001]:
Obrazek
Suzuki Burdelmam C50 [2006]
Obrazek
Był: Kangur Polarny 1.2 16V LPG [2002]:
Obrazek
Była: Babcia Asia 1.8 [1994]:
Obrazek
Szumak
Vice Kangoomistrz 2012
Vice Kangoomistrz 2012

Re: Półka nad szybą-montaż

Postprzez Masaccio poniedziałek, 10 sierpnia 2009, 18:57

Ja zakładałem, właśnie tylko te boczne mocowania muszą być, reszta pasuje.
Masaccio
Kangoomaniak
Kangoomaniak

Powrót do Pytam