skrzypiący problem

Pytam, bo nie wiem jak coś zrobić

skrzypiący problem

Postprzez Mona wtorek, 12 kwietnia 2005, 22:55

czy Wam też tak skrzypią fotele w kangoorkach :?: :twisted: :twisted: Paweł mi mówi, że one nie są obliczone na takie obciążenia :roll: :twisted: :twisted: , ale mnie normalnie trafia, jak jadę jak starym starem czy jelczem, a na każdym wyboju skrzypią i jęczą.... chyba sprężyny :twisted: :twisted: :twisted:

co robić?? co robić???
Mona i Paweł--------------------Kaleido dCi 80KM--------------------
Mona
Kangoogaduła
Kangoogaduła

Postprzez PanKot środa, 13 kwietnia 2005, 06:44

My (ja i moja Monia), po ślubie przenieśliśmy sie już w normalne waruniki - do domu ale przedtem fotele też nam skrzypiały. Trzeba było je składać i rozkładać kocyk. :)
1,2;RN;60KM; żółty'98; tył-drzwi, CB-Alan-101, alu15", wersja sportowa (trampki w bagażniku).
MB 123 230CE 1984r.
PanKot
Kangoomaniak
Kangoomaniak

Postprzez _ONE_ środa, 13 kwietnia 2005, 06:45

Proponuję sprawdzić czy aby nie odkręciły się nakrętki mocujące fotel... od spodu auta.
Obrazek
_ONE_
Kangoomaniak
Kangoomaniak

Postprzez jon104 środa, 13 kwietnia 2005, 10:53

Proponuje sprawdzić miejsce gdzie może o wewnętrzny bok (ten pokryty skayem) ocierać element do zapinanie pasów bezpieczeństwa. U mnie przez pewien czas skrzypiało-piszczało i doprowadzało mnie to do pasji, ale po przeczyszczeniu i delikatnym przetarciu wazelina techniczną przestało, a poza tym foteliki nie skrzypią nic, a swoje też ważę :wink:
Pozdrawiam - Janusz
http://www.pozadomem.eu
------------------------
Alize '03 dCi BYŁ!!!
jon104
Kangoomaniak
Kangoomaniak

Postprzez Rafal środa, 13 kwietnia 2005, 14:17

PanKot napisał(a):My (ja i moja Monia), po ślubie przenieśliśmy sie już w normalne waruniki - do domu ale przedtem fotele też nam skrzypiały. Trzeba było je składać i rozkładać kocyk. :)

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
własnie to chciałem powiedziec, trzeba bylo wczesniej o tym pomyslec, a nie teraz narzekac na skrzypienie.... :lol: :lol: :lol: :lol:
1998 kangoo 1,4 LPG -to był kangoor...
2006 kangoo pampa 1,5 dci
2006 trafic 2,0 dci -to był trafic....
2008
Rafal
Szaman klubowy
Szaman klubowy

Postprzez Mona środa, 13 kwietnia 2005, 17:37

Rafal napisał(a):
PanKot napisał(a):My (ja i moja Monia), po ślubie przenieśliśmy sie już w normalne waruniki - do domu ale przedtem fotele też nam skrzypiały. Trzeba było je składać i rozkładać kocyk. :)

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
własnie to chciałem powiedziec, trzeba bylo wczesniej o tym pomyslec, a nie teraz narzekac na skrzypienie.... :lol: :lol: :lol: :lol:

panowie, my mamy dwoje dzieci - my jesteśmy abstynenci :wink: :lol: :lol: :lol: :lol:
Mona i Paweł--------------------Kaleido dCi 80KM--------------------
Mona
Kangoogaduła
Kangoogaduła

Powrót do Pytam