Regeneracja przekładni kierowniczej

Pytam, bo nie wiem jak coś zrobić

Regeneracja przekładni kierowniczej

Postprzez Crash czwartek, 14 kwietnia 2005, 17:20

Z uwagi że po zimie zaczęła mi pukać maglownica pewnie niedługo będę się musiał za nią zabrać. I pytanie takie ile może kosztować zestaw naprawczy żeby ją oddać do regeneracji. Wolę tego poszukać we własnym zakresie. Czy wogóle jest to do dostania poza salonem Renault :?:
Pozdrawiam

-=Crash=-
1.4i RN 2001 6 drzwi ;) PMS Edition CB-Radio
GG#234348
Crash
Kangoojunior
Kangoojunior

Re: Regeneracja przekładni kierowniczej

Postprzez darecki czwartek, 14 kwietnia 2005, 19:23

Crash napisał(a):Z uwagi że po zimie zaczęła mi pukać maglownica pewnie niedługo będę się musiał za nią zabrać. I pytanie takie ile może kosztować zestaw naprawczy żeby ją oddać do regeneracji. Wolę tego poszukać we własnym zakresie. Czy wogóle jest to do dostania poza salonem Renault :?:
Ale co puka konkretnie?Może to tylko drążki wkręcane w maglownice(te pod osłona gumową).Ostatnio też musiałem je wymienić.Koszt 60zl za sztuke,ale dosyć kiepski dostęp.No i po wszystkim oczywiście zbieżność 50zl.
darecki
Kangoogaduła
Kangoogaduła

Postprzez Crash czwartek, 14 kwietnia 2005, 22:02

darecki napisał(a): Ale co puka konkretnie?Może to tylko drążki wkręcane w maglownice(te pod osłona gumową).Ostatnio też musiałem je wymienić.Koszt 60zl za sztuke,ale dosyć kiepski dostęp.No i po wszystkim oczywiście zbieżność 50zl.

Właśnie puka mi drążek z lewej strony. Może włąśnie tylko sam drążek można wymienić :?: Jak się najlepiej do tego zabrać. :?: Drążek kupiłeś oryginał czy jakiś zamiennik :?:
Pozdrawiam

-=Crash=-
1.4i RN 2001 6 drzwi ;) PMS Edition CB-Radio
GG#234348
Crash
Kangoojunior
Kangoojunior

Postprzez darecki piątek, 15 kwietnia 2005, 14:58

Właśnie puka mi drążek z lewej strony. Może włąśnie tylko sam drążek można wymienić :?: Jak się najlepiej do tego zabrać. :?: Drążek kupiłeś oryginał czy jakiś zamiennik :?:[/quote] Właśnie wymieniałem same drążki.Trzeba zdjąć osłone gumową i odkręcić drążek kluczem. Ja zrobiłem to tzw szczupakiem do rur, bo jest tam kiepski dostęp,a siła potrzebna do odkręcenia dosyć duża.Drązki są wkręcane na klej, który zapobiega przed odkręceniem. Kupiłem zamiennik-cena wyżej.
darecki
Kangoogaduła
Kangoogaduła

Powrót do Pytam