Korek Paliwa

Pytam, bo nie wiem jak coś zrobić

Korek Paliwa

Postprzez Antonius sobota, 16 kwietnia 2005, 21:39

No to jestem wlascicielem nowego kangoora rok ubiegly oczywisci 80KM w dieselku podziele sie wrazeniami ale wracam do sprawy bo podobno jak sie wyciagnie korek wlewu paliwa to nie mozna otworzyc lewych przesuwanych drzwi no wlasnie u mnie mozna bo sie nie blokuja nie bylem jeszcze w serwisie ale po prostu sie nie zamykaja moze tego nie ma napolskim rynku bo u nas czesto ubozsze autka daja albo ja jestem tlumok i czegos nie kumam.no i druga sprawa jezeli ktos wie to tym z serwisu d..y nie bede zawracal z tylu mam drzwi nie klape no i w pewnym miejscu na ogrzewanej szybie od wewnatrz jest miejsce tak jakby sie cos przypalalo z zewnatrz w tym miejscu jest zaglebienie do zdjecia uszczelki szyby lub cos w tym rodzju moze tam woda podcieka i powoduje jakies zwarcie?chcialem przyciemniac szyby ale nie wiem czy to normale czy tez taki model sie trafil a mam raptem 1300 po dwoch tygodniach uzytkowania przejechane no to tyle glupich pytan mam nadzieje ze starsi klubowicze pomoga i udziela informacji z gory dzieki.
Antonius
Kangoorzątko
Kangoorzątko

Re: Korek Paliwa

Postprzez zuwik sobota, 16 kwietnia 2005, 21:53

Antonius napisał(a):mam nadzieje ze starsi klubowicze pomoga i udziela informacji z gory dzieki.
Starsi klubowicze ruszają z odsieczą :wink:
Spójrz tu:
LINK
A później tu:
LINK
Powodzenia :wink: z przekaźnikiem no i czekamy na pełną prezentację :wink:
Obrazek
zuwik
Kangoomaniak
Kangoomaniak

Re: Korek Paliwa

Postprzez sw niedziela, 17 kwietnia 2005, 19:13

Kolego, klawisze ",", "." oraz "shift" są po to, aby ich używać. Shifty są nawet dwa. Niestety praktyka jest taka, że jeśli ktoś pisze niejasno, to się go nie czyta. Zatem, jeśli chcesz otrzymywać odpowiedzi na swoje posty, to w dobrze pojętym Twoim interesie jest używać interpunkcji. :twisted:
Witam nowego kolege. :D
sw
Kangoomaniak
Kangoomaniak

Postprzez michal niedziela, 17 kwietnia 2005, 20:27

masz uszkodzoną blokadę wal do serwisu i przy okazji marudź o tą usterke na szybie(rozumiem, że auto na gwarancji) - trzeba chłopakom dać zarobić, a renault niech wie jaką wypuszcza tandetę.......
michal
helios 1.5 dci
michal
Kangoogaduła
Kangoogaduła

Postprzez Antonius czwartek, 21 kwietnia 2005, 16:38

No to w serwisie powiedzieli mi, ze blokade wyłaczyli sami bo podlaczyli alarm i gdybym wyjmowal korek to powoduje zamkniecie drzwi i wlaczenie alarmu,cos sciemniaja i wydaje mi sie ze da sie zalozyc alarm bez wylaczania blokady moze cos wiecie na ten temat?Acha powiedzialem im jeszcze a co jezeli jakis pasazer otworzy drzwi i uszkodzi je o pistolet dystrybutora w trakcie tankowania to wzruszyli ramionami.
Antonius
Kangoorzątko
Kangoorzątko

Postprzez michal czwartek, 21 kwietnia 2005, 20:06

ale spece w tym "serwisie "(to jakiś dawny POM ?8O ) koniecznie daj namiary niech jak najszybciej zbankrutuje. Uświadom ich szefa, że gdzie indziej nie wyłączają (w końcu zapłaciłeś za ten patent)

W ostateczności zarządaj pokazania gdzie wyłączyli, może przez analogię z innym kangurem z alarmem coś się da zrobić

No i jeden z naszych kolegów (Jaca) specjalizuje się w zabezpieczeniach
może coś Ci poradzi......

aha w serwisach przy zakupie zakladają (zakładali) alarm kobra na pewno kompatybilny z tym zabezpieczeniem korka wlewu.
michal
helios 1.5 dci
michal
Kangoogaduła
Kangoogaduła

Postprzez Bullitt czwartek, 21 kwietnia 2005, 21:38

Masz alarm bezpilotowy?? (Sterowany centralnym zamkiem?) Jak zamykasz autko przyciskiem na desce to alarm sie włącza? Panom nie chciało podłaczyć sie wejść blokujących...
Bullitt
Kangoomistrz 2008
Kangoomistrz 2008

Postprzez Antonius piątek, 22 kwietnia 2005, 13:27

No wlasnie o to pytalem i sam sprawdzalem - jak zamykam drzwi przyciskiem na desce to sie alarm nie wlacza,ale oni twierdza ze jak bym wyjal korek to by sie wlaczyl,mysle ze im sie nie chcialo tego zrobic porzadnie.Moze ktos podpowie mi jak?a ja pozniej tym z serwicu i niech sie biora do roboty bo jak mi pasazer rozwali drzwiczki przesuwane o pistolet od tankowania to pewnie wzrusza ramionami.Dzieki za informacje i oczekuje nastepnych.
Antonius
Kangoorzątko
Kangoorzątko

Postprzez Antonius piątek, 22 kwietnia 2005, 13:31

Sorki ze pisze po raz drugi.Alarm jest rzeczywiscie bezpilotowy,a uruchamia go chyba wlasnie centralny zamek bo nie mam dodatkowego pilota i korzystam tylko z tego zamontowanego seryjnie w kluczyku a serwis to Auto-Nowak Renault w Gdyni,na razie nie chce ich oczerniac, ale jak beda tak dalej sciemniac to niech sie ugryza.
Antonius
Kangoorzątko
Kangoorzątko

Postprzez sw sobota, 23 kwietnia 2005, 07:10

Serwis jest do d... Powiedz im, ze albo to zrobią albo dzwonisz do centrali. W Krakowie każdy serwis podłącza alarm bez żadnego problemu. NIestety alarm mozesz zalatwic tylko u tego dealera, ktory go montowal (teoretycznie mozna u innego, ale oni sami nie chcą się brać za nieswoją robotę).
sw
Kangoomaniak
Kangoomaniak

Powrót do Pytam