Poduszka silnika

Pytam, bo nie wiem jak coś zrobić

Poduszka silnika

Postprzez Crash niedziela, 8 maja 2005, 16:40

Tak oto przy przebiegu 130kkm w moim Kangoorku zaczęła pukać poduszka silnika ta górna. Prawdopodobnie już jest całkowicie zerwana. W sklepie z częściami do francuzów do mojego 1.4 kosztuje 180zł nie oryginał ale podobno dobry zamiennik. Ale na Allegro znalazłem poduchy za 75zł http://www.allegro.pl/show_item.php?item=50230865 czy ktoś miał z nimi do czynienia, bo w sumie za ciekawie to ona nie wygląda bardziej na tanie rzemiosło niż na porządne wykonanie. Nie wiem jak długo może ona pochodzić do następnego zerwania. A w końcu jak nie ma dużej różnicy to 100 zł po ulicy nie chodzi :D Może ktoś miał już doświadczenia w tym temacie :?:
Pozdrawiam

-=Crash=-
1.4i RN 2001 6 drzwi ;) PMS Edition CB-Radio
GG#234348
Crash
Kangoojunior
Kangoojunior

Postprzez _ONE_ niedziela, 8 maja 2005, 19:41

Oryginał (Sasic) masz u mnie za 170zł. Jeżeli chodzi o wykonanie to jest jak widać proste, ale chodzi tu o jakość gumy i połączenia. Kiepska wytrzyma poprostu mniej i tyle :D Dowiedz się kto jest producentem tej poduszki.
Obrazek
_ONE_
Kangoomaniak
Kangoomaniak

Postprzez Crash piątek, 13 maja 2005, 08:59

Dzięki ONE za propozycję. Ale kupiłem tę tańszą. Bo jednak stówka to trochę kasy jest. I wymieniając poduchę od razu sprawdziliśmy jak wygląda pasek rozrządu. I co się okazało: poprzedni właściciel zapewniał że pasek był wymieniany jakieś 30kkm wcześniej i jeszcze trochę pojeżdzi. A tu się okazało że paset to gimela straszna. I lada chwila mógł szczelić. Od razu poszła do wymiany rolka. Pompa była ok. To co zaoszczędziłem na poduszce poszło na pasek :D No plus mała dopłata
Pozdrawiam

-=Crash=-
GG#234348
Crash
Kangoojunior
Kangoojunior

Postprzez Crash piątek, 13 maja 2005, 09:01

_ONE_ napisał(a): :D Dowiedz się kto jest producentem tej poduszki.

To był jakiś zamiennik robiony w Hiszpanii ale całkiem przyzwoicie wyglądała nie to co "polskie rzemiosło" :lol:
Pozdrawiam

-=Crash=-
GG#234348
Crash
Kangoojunior
Kangoojunior

Powrót do Pytam