przez sanmarco czwartek, 3 września 2009, 11:17
Witam serdecznie!
Jestem nowym użytkownikiem forum bo nigdy nie miałem problemów z moim Kangoo. Jest to jednostka 1.2 Benzyna z komorą ładunkową. ( VAN ) Niestety pojawił się pierwszy od wielu wielu lat problem. Auto stało nieużywane około 3-4 miesięcy ( w okresie wiosna - lato ) akumulator już wcześniej nadawał się do wymiany, ale nie było czasu, by to zrobić. Gdy akumulator całkiem już odmówił posłuszeństwa - nie nadawał się nawet do ładowania - postanowiłęm zakupić nowy. Nowy nabytek, zamontowany w kangoo działał elegancko. uruchamiał odrazu i etc. Lecz niestety auto znowu było nie używane jakies 2-3 tyg, stało w garażu. Ostatnio miałęm pojechać nim po towar, odpalil jak zwykle elegancko, wycofałem z garażu i auto zgasło!!!!!!!!! .... Od tamtej pory, auto nie ma prądu. Po przekręceniu kluczyka, nic kompletnie się nie dzieje. Sprawdzałęm akumulator i ten jest sprawny. Sprawdzałem bezpieczniki w skrzynce silnika i też są OK. Auto zapchnołem do garażu i tam stoi. Niestety na Kangoo się wogóle nie znam, nie wiem gdzie są jeszcze jakieś inne bezpieczniki czy cokolwiek, natomiast zdolności mechaniczno manualne mam duże, więc jestem w stanie sobie sam większość podstawowych napraw zrobić.
Czy ktoś ma jakies pomysły co mogło mojemu autu zaszkodzić ??
Pozdrawiam!