protekcja turbiny

Pytam, bo nie wiem jak coś zrobić

Postprzez ROBAK wtorek, 6 czerwca 2006, 15:02

Wielkie dzięki za odpowiedź :) :) :)
To wyjaśnia zagadnienie , WIĘC CHROŃMY SWOJE TURBINY :) :) :)
Pozdrawiam ROBERT
Pozdrawiam - ROBAK
Moja strona - WWW - serdeczne zapraszam.

Obrazek
ROBAK
Kangoomaniak
Kangoomaniak

Postprzez _ONE_ wtorek, 6 czerwca 2006, 15:05

Jeżeli jeszcze nie ma, to za jakiś czas pojawią się moduły producentów alarmów, które wpinasz w instalację i pomagają zapomnieć o chłodzeniu turbinek. Wychodzisz z autka, a elektronika sama zadba o odpowiednio przedłużoną pracę silnika i po tym czasie sama wyłączy motorek... autko zostawiasz na ręcznym :P
Obrazek
_ONE_
Kangoomaniak
Kangoomaniak

Postprzez Bullitt wtorek, 6 czerwca 2006, 15:12

_ONE_ napisał(a):Jeżeli jeszcze nie ma, to za jakiś czas pojawią się moduły producentów alarmów, które wpinasz w instalację i pomagają zapomnieć o chłodzeniu turbinek. Wychodzisz z autka, a elektronika sama zadba o odpowiednio przedłużoną pracę silnika i po tym czasie sama wyłączy motorek... autko zostawiasz na ręcznym :P

Pierwszy lepszy.
Pozdrawiam
Bullitt
Kangoomistrz 2008
Kangoomistrz 2008

Postprzez KiK wtorek, 6 czerwca 2006, 19:44

No to ja mam pytanie ... zamontujecie taki moduł w swoim autku :?: Bo nawet jeżeli miałbym turbinkę to wolę poczekać, posiedzieć ... niż pozwolić autku pracować, bez choćny jednej osoby w środku.

Kuba
www.pomozlence.pl/aukcja.html
Czarny XX Super Blackbird '01
Granatowy C8 2,2 '03
Czerwony Kangoorek 1,4 `99 ... już ex
KiK
Łubu dubu, łubu dubu, niech nam żyje Prezes i jego Pomocnik naszego klubu, NIEEECH ŻYYYJEEE NAM!
Łubu dubu, łubu dubu, niech nam żyje Prezes i jego Pomocnik naszego klubu, NIEEECH ŻYYYJEEE NAM!

Postprzez _ONE_ wtorek, 6 czerwca 2006, 19:50

Ja nie zamontuję :D ale jak będę miał świstaczka to łaj not 8)
A czy zamontujesz układ, który np. pozwala na odpalenie autka z pilota?
Obrazek
_ONE_
Kangoomaniak
Kangoomaniak

Postprzez KiK wtorek, 6 czerwca 2006, 19:53

A żeś trafił :lol: Ostatnio się nad tym zastanawiałem ... w kategorii Fajny bajer :D Generalnie chyba nie [choć nie wiem co musiałoby mnie do tego przekonać]

Kuba
Granatowy C8 2,2 '03
KiK

Postprzez _ONE_ wtorek, 6 czerwca 2006, 20:08

Rzeczywiście to jest kategoria bajer, ale tacy np.: strażacy...

Mnie kiedyś zaciekawiło zdalne rozgrzanie autka zimą, ale zaciąganie ręcznego przy mrozach źle mi się kojarzy i to co najważniejsze to włączanie ogrzewania przy nierozgrzanym silniku nie jest dla niego najzdrowsze... szczególnie jak ma się do pokonania krótką trasę.
Obrazek
_ONE_
Kangoomaniak
Kangoomaniak

Postprzez ROBAK wtorek, 6 czerwca 2006, 20:15

KiK napisał(a):No to ja mam pytanie ... zamontujecie taki moduł w swoim autku :?: Bo nawet jeżeli miałbym turbinkę to wolę poczekać, posiedzieć ... niż pozwolić autku pracować, bez choćny jednej osoby w środku.

WŁAŚNIE SIE NAD TYM ZASTANAWIAM :) :) :)
Chyba wole dojechać na małych obrotach i ew. poczekać chwilę przed zgaszeniem silnika:)
Mam pytanie na tzw.KANWIE co się dzieje z TURBINĄ
Jak nam TORBACZ przypadkowo zgaśnie podczas jazdy np.startując na światłach , bądź zimą na lodzie podczas ostrego hamowania ???
Pewnie wszystko w "rękach" obrotów turbiny ,nim cięższa noga tym pewnie większe zniszczenia :D :D :D
Pozdrawiam ROBERT
Pozdrawiam - ROBAK
Moja strona - WWW - serdeczne zapraszam.

Obrazek
ROBAK
Kangoomaniak
Kangoomaniak

Postprzez KiK wtorek, 6 czerwca 2006, 20:19

Filip nie wiem jak z podgrzaniem autek strażaków [jeżeli chcesz zapytam rodziny] ale głównie problem to powietrze - mają podłączane zewnętrzne sprężarki włączane czasowo, więc generalnie mogą ruszyć się takim kolosem z miejsca tuż po przekręceniu stacyjki ;) ... poza tym stoją w podgrzewanych garażach :D Nie wiem też czy chłodzą turbinę po "wypadzie na akcję" ale jak pisał to ROBAK - to pewnie się nie martwią zbytnio :roll:

Kuba
Granatowy C8 2,2 '03
KiK

Postprzez _ONE_ wtorek, 6 czerwca 2006, 20:24

Chodziło mi o to, że taki strażak wsiadając do swojego jelcza może od razu jechać :lol: :lol: :lol:
Obrazek
_ONE_
Kangoomaniak
Kangoomaniak

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Pytam