ogrzewana szyba

Pytam, bo nie wiem jak coś zrobić

Postprzez branio środa, 27 grudnia 2006, 20:15

Lucass napisał(a):Ale w skoczku byłby problem z zawieszeniem umywalki :wink: :lol:

Oj,Lucass przecież to na spryskiwacze idzie...
Can go. Kangoo
Zahaczony kłapacz z Junkersem
branio
Kangoomaniak
Kangoomaniak

Postprzez _ONE_ środa, 27 grudnia 2006, 20:18

Obrazek
_ONE_
Kangoomaniak
Kangoomaniak

Re: ogrzewana szyba

Postprzez lam3r czwartek, 28 grudnia 2006, 07:54

Downunder napisał(a):a co ,,skrobało się z rańca przednią szybkę :D :wink: , i już ,,główka pracuje '' , by tego uniknąć :wink: :D ,

Wiesz, samo skrobanie to jakoś przełknę. Gorzej, że moja przednia szyba już ma "artefakty" po kilku takowych:-( To z tego powodu szukam alternatywy - płyny odmrażające są fajne, ale w chwili ruszenia z miejsca szyba pokrywa się girlandami itp.:-D
Bye
--
lam3r - iphone 12 mini user last used Kangoo Privilege 1.5 DCi 105KM av ~6,6 L/100km -> now using Hyundai Kona Premium 1.6 177KM 7DCT 4WD av ~9,8 L/100km
"This is the French-est car on sale. It should come with chickens and garlic bulbs as standard equipment."
nie tankuję na PutOil
http://www.vigowroclaw.pl
lam3r
Kangoomaniak
Kangoomaniak

Postprzez lam3r czwartek, 28 grudnia 2006, 07:58

_ONE_ napisał(a):domowym sposobem...
http://www.conrad.pl/pic/I1/84/20/842010.pdf

Fajna rzecz... ale mam jedno ale:-)
Jaką temperaturę będzie miał płyn w ciepły dzień (ewentualnie po 100 km na autostradzie), jeśli nie zdemontuję ogrzewacza? Co się stopi?:-P
IMHO, to partyzanckie rozwiązanie... nie na moje nerwy:-D
Bye
--
lam3r - iphone 12 mini user last used Kangoo Privilege 1.5 DCi 105KM av ~6,6 L/100km -> now using Hyundai Kona Premium 1.6 177KM 7DCT 4WD av ~9,8 L/100km
"This is the French-est car on sale. It should come with chickens and garlic bulbs as standard equipment."
nie tankuję na PutOil
lam3r
Kangoomaniak
Kangoomaniak

Postprzez KiK czwartek, 28 grudnia 2006, 08:56

lam3r napisał(a):
_ONE_ napisał(a):domowym sposobem...
http://www.conrad.pl/pic/I1/84/20/842010.pdf

Fajna rzecz... ale mam jedno ale:-)
Jaką temperaturę będzie miał płyn w ciepły dzień (ewentualnie po 100 km na autostradzie), jeśli nie zdemontuję ogrzewacza? Co się stopi?:-P
IMHO, to partyzanckie rozwiązanie... nie na moje nerwy:-D

A nie uważasz, że temperatura płynu chłodzącego i tak nie powinna przekraczać 90 stopni Celcjusza? stopić nie powinno się nic ... najwyżej w lato będziesz miał bardziej wydajny środek do oczyszczania szyby z komarów :D

Kuba
www.pomozlence.pl/aukcja.html
Czarny XX Super Blackbird '01
Granatowy C8 2,2 '03
Czerwony Kangoorek 1,4 `99 ... już ex
KiK
Łubu dubu, łubu dubu, niech nam żyje Prezes i jego Pomocnik naszego klubu, NIEEECH ŻYYYJEEE NAM!
Łubu dubu, łubu dubu, niech nam żyje Prezes i jego Pomocnik naszego klubu, NIEEECH ŻYYYJEEE NAM!

Postprzez _ONE_ czwartek, 28 grudnia 2006, 09:04

Hot Shot tak to się kiedyś nazywało... można było kupić w warsztatach montujących Webasto. Podłączasz do wężyków spryskiwacza i zasilania i włączasz kiedy chcesz i masz gorący płyn, wodę... na kawę, szybę itp :lol:
Obrazek
_ONE_
Kangoomaniak
Kangoomaniak

Postprzez Downunder czwartek, 28 grudnia 2006, 12:05

lam3r napisał(a):
Downunder napisał(a):a co ,,skrobało się z rańca przednią szybkę :D :wink: , i już ,,główka pracuje '' , by tego uniknąć :wink: :D ,

Wiesz, samo skrobanie to jakoś przełknę. Gorzej, że moja przednia szyba już ma "artefakty" po kilku takowych:-( To z tego powodu szukam alternatywy - płyny odmrażające są fajne, ale w chwili ruszenia z miejsca szyba pokrywa się girlandami itp.:-D

a ja mam dwa proste sposoby :wink: :D , jeden droższy , czyli zakupienie buteleczki w sprayu ....
a drugi bardziej ,,łopatologiczny '', czyli stary koc kładę na przednią szybę :D , oczywiście podnoszę wcześniej wycieraczki i mam spokój :D , a ze ludziska się patrzą i przyglądają :lol: , to ... w sumie ich problem :D
Renault Kangoo 1.2 RNA 2000r 8V D7F 60KM żółty dziewczynka

Down under

Obrazek
Downunder
Kangoomaniak
Kangoomaniak

Postprzez Marcin czwartek, 28 grudnia 2006, 12:19

A ja widziałem jak na myjni przy -20 st.polali szybę wodą +20st i pięknie pękła .Uważajcie naprzepływowe podgrzewacze spryskwaczy polecam odmrażacze w płynie nie trzeba skrobać i szyba nie będzie porysowana.
Marcin
Kangoojunior
Kangoojunior

Postprzez lam3r czwartek, 28 grudnia 2006, 14:00

Downunder napisał(a):jeden droższy , czyli zakupienie buteleczki w sprayu ....

Tak jak napisałem, wszystko jest fajnie do momentu jak zaczne jechać. Wtedy resztki tego co zostały, po przetarciu wycieraczkami, zamarzają i znowu nic nie widać:-)

Pic na wodę, fotomontaż:-P
Bye
--
nie tankuję na PutOil
lam3r
Kangoomaniak
Kangoomaniak

Postprzez totek czwartek, 28 grudnia 2006, 14:40

Zasięgnąłem dzisiaj opinii u specjalistów w tym temacie (tzn u kolesia, który zajmuje się sprzedażą i montażem szyb do różnych aut) który powiedział, że jeżeli auto nie ma opcji seryjnie podgrzewanej szyby to nie ma możliwości takowej kupić ani zamówić. A w naszych kochanych kangoorkach takiej opcji niestety nie ma :(
totek
Kangoogaduła
Kangoogaduła

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Pytam