Klucz do odkręcania kół

Pytam, bo nie wiem jak coś zrobić

Postprzez Bogdan sobota, 30 czerwca 2007, 21:32

..może to nie całkiem na temat ale , wracam dzisiaj z delegacji swoim Kangurem , w srodku trzech kolegów a z tyłu przyczepa , w pewnym momencie samochod zaczał sie dziwnie prowadzic , po zatrzymaniu okazało sie tylne prawe koło jest bez powietrza - i teraz sie zaczeło . Samochód mam 8-my miesiąc klucz wiedziałem gdzie jest , koło i lewarek tez ale po wyciagnieciu okazało się że lewarek jest uszkodzony /zerwany gwint / ale i tak 4-ech chłopa nie wiedziało jak ten lewarek załozyc - czy orginalny lewarek zakłada sie na próg za to podłużne wycięcie ? wydaje sie to troche dziwne . Ja sobie poradziłem bo na przyczepie miałem paleciak więc podniosłem cały tył samochodu i wymieniłem koło ale podnosnik musze kupic i tu moje pytanie - jaka jest Wasza praktyka w tym temacie ? moze jest lepszy inny podnosnik ?
Bogdan
Kangoogaduła
Kangoogaduła

Re: Klucz do odkręcania kół

Postprzez michal sobota, 30 czerwca 2007, 23:06

AN-hawk napisał(a): Chodzi mi o to że ten klucz do kół oryginalny renault jest solidny i nie chcę go zastępować nowym innym.

solidny :D :D :D
już dawno się urwał - krzyżak zajmuje więcej miejsca ale można zadziałać oburącz.....
michal
helios 1.5 dci
michal
Kangoogaduła
Kangoogaduła

Postprzez Masaccio niedziela, 1 lipca 2007, 04:31

Bogdan, fabryczny lewarek wkłada się tym żółtym plastikowym elementem w wycięcie. Może nie jest doskonały, ale działa jak jest sprawny ;)
Masaccio
Kangoomaniak
Kangoomaniak

Poprzednia strona

Powrót do Pytam