Dwa dni temu zmieniałem tarcze i klocki na... Boscha. Co ciekawe szczęki mam... Boscha:-D Klocki kosztowały 90,00, tarcze nie pamiętam - jutro napiszę.
Bye -- lam3r - iphone 12 mini userlast used Kangoo Privilege 1.5 DCi 105KM av ~6,6 L/100km -> now using Hyundai Kona Premium 1.6 177KM 7DCT 4WD av ~9,8 L/100km
AdiK napisał(a):Bosch jest zakladany fabrycznie :twisted: :twisted:
heh, no fakt... teraz sobie przypominam, że pierwsze klocki (oryginalne), były Boscha. Jakoś wypadło mi z pamięci. W takim razie hamulce mam jak z salonu:-D
Bye -- lam3r - iphone 12 mini userlast used Kangoo Privilege 1.5 DCi 105KM av ~6,6 L/100km -> now using Hyundai Kona Premium 1.6 177KM 7DCT 4WD av ~9,8 L/100km
powiem tak... te oryginalne Boscha wymieniałem na Textar`y. No i kurna rewelacji nie było. Nie mówię, że były złe ale jakoś polepszenia też nie zauważyłem. Oczywiście może to być kwestia mojego postrzegania... a może szcześcia. Aktualny komplet Boscha sprawdza się bardzo dobrze. Żadnego piszczenia, a auto hamuje tak jak trzeba.
Oczywiście znowu zapomniałem sprawdzić cene tarcz:-D
No i hamulce już zrobiłem. Założyłem tarcze TRW(103zł szt.)i klocki ferodo(jakieś 75zł). Skoczek hamuje ok, przy okazji wymieniłem osłonę przegubu zewnętrznego bo była pęknięta, oraz tuleje wachacza(TRW-20zł za szt.)