Nie mogę odpalić-dziwna przyczyna

Pytam, bo nie wiem jak coś zrobić

Postprzez ewamalwina niedziela, 17 lutego 2008, 18:19

Eeeeee, wiem,że niezdrowo, ale pierwszy rozrząd poszedł z hukiem przy 68 tys. I nikt go do tego nie popychał. Sam poooooszedł. Drugi wymieniłam przy 110 tys.- na wszelki wypadek . A jutro nie mam wyboru.

Jutro napiszę co zwojowałam...
Ostatnio edytowano poniedziałek, 18 lutego 2008, 00:24 przez ewamalwina, łącznie edytowano 1 raz
1.4 Decathlon hologram KangooR
Obrazek
By ewamalwina
ewamalwina
Kangoojunior
Kangoojunior

Postprzez ewamalwina poniedziałek, 18 lutego 2008, 00:19

Dzięki wielkie za chęć pomocy. Mam nadzieje,że obejdzie się bez holowania. A autko naprawiam prawie w Aninie , więc zapraszam do warsztatu na Płowiecką.
Obrazek
By ewamalwina
ewamalwina
Kangoojunior
Kangoojunior

Postprzez ewamalwina poniedziałek, 18 lutego 2008, 13:36

Uff...Naprawiony . :D Były dwie przyczyny. Pierwsza to uszkodzony alarm - co nie miało nic wspólnego z zapłonem. Elektryk alarm odłączył zupełnie nie wnikając w przyczynę. (założę inny i już). A druga to ...i tu brawa dla Lucassa :!: rozrusznik -ODPALIŁY ZWOJE STOJANA- tak mniej więcej powiedział elektryk. Czas pozostawienia autka w naprawie 3 godziny a koszt 170 zł. Całkiem przyzwoicie.
Dziękujemy z kangoorkiem wszystkim za pomoc.
Obrazek
By ewamalwina
ewamalwina
Kangoojunior
Kangoojunior

Postprzez Lucass poniedziałek, 18 lutego 2008, 18:17

Znów się udało :twisted:
Mam nadzieję, że mimo naprawienia zwierza wpadniesz czasem ot tak - towarzysko :wink: :lol:
Bo kobiet ci u nas deficyt, a te co są, pojawiają się jak komety :(
Pozdrawiam, Lucass
Obrazek
Zapraszam na http://www.wedrowki.com
Lucass
Kangoomistrz 2012, ale w dalszym ciągu Zdiagnozowany Kangooholik Podróżny
Kangoomistrz 2012, ale w dalszym ciągu Zdiagnozowany Kangooholik Podróżny

Postprzez ewamalwina poniedziałek, 18 lutego 2008, 18:30

Oooo, ja nie z tych co wykorzystają i rzucą....... :wink:
Dzięki za pomoc i zaproszenie... A zwierzak leciwy :cry: , więc pewnie i tak tu zajrzę .
Obrazek
By ewamalwina
ewamalwina
Kangoojunior
Kangoojunior

Re: Nie mogę odpalić-dziwna przyczyna

Postprzez 202sa poniedziałek, 10 sierpnia 2009, 09:44

Wczoraj wysypał się tam mój Żółty i stoi . Niestety podejrzewam że coś z elektryką , około 22 odpalaliśmy go i wogóle nie kręcił , otworzyliśmy maskę i przy przekręceniu kluczyka poszły iskry i dymek gdzieś spod akumulatora . Ruszył na pych ale w okolicach Okęcia zaczął wyć alarm i robił takie skoki w czasie jazdy i tracił moc , chwilę trwało też żeby się zebrał jak zmieniałem biegi . Ogólna masakra . Gasiłem światła alarm się wyłączał i nie skakał .
Ogólnie ma takie zabezpieczenie przed kradzieżą , które trzeba poślinionym palcem dotkną i wtedy dopiero można kluczyk przekręcić . W tej chwili sprawdziłem drugi komplet kluczy i nie odpala . Po przekręceniu kluczyka autko robi pyk z dużą częstotliwością . W czasie jazdy paliła się kontrolka wtrysku w momentach kiedy zwalniałem lub jechałem na luzie .

W tej chwili szukam jakiegoś mechanika w Warszawie , bo mój jest na urlopie .
1.4 RT 1998 Żółty
202sa
Kangoorzątko
Kangoorzątko

Postprzez MK poniedziałek, 10 sierpnia 2009, 13:01

Urwany któryś z przewodów masowych.
Pozdrowienia Marcin
CLIO 3 1,6 16v 128KM GORDINI 2012r. - LPG STAG
Kangoo II 1,5dCi 115KM PRIVILEGE+ TomTom Edition 31.XII.2010r. srebrny
Porzuciłem akordeon, a szkoda.
Focenie wciąga!!! Jestem szumofobem i maniakiem ostrości!!!
Nikon D7100 Nikon D50

CHEVROLET SPARK M300 LS 1,2 16v 85KM 2010r. - LPG STAG - BYŁ!!!!
MK
Kangoomaniak
Kangoomaniak

Postprzez ewamalwina poniedziałek, 10 sierpnia 2009, 21:32

202sa napisał(a):Wczoraj wysypał się tam mój Żółty i stoi . Niestety podejrzewam że coś z elektryką , około 22 odpalaliśmy go i wogóle nie kręcił , otworzyliśmy maskę i przy przekręceniu kluczyka poszły iskry i dymek gdzieś spod akumulatora . Ruszył na pych ale w okolicach Okęcia zaczął wyć alarm i robił takie skoki w czasie jazdy i tracił moc , chwilę trwało też żeby się zebrał jak zmieniałem biegi . Ogólna masakra . Gasiłem światła alarm się wyłączał i nie skakał .
Ogólnie ma takie zabezpieczenie przed kradzieżą , które trzeba poślinionym palcem dotkną i wtedy dopiero można kluczyk przekręcić . W tej chwili sprawdziłem drugi komplet kluczy i nie odpala . Po przekręceniu kluczyka autko robi pyk z dużą częstotliwością . W czasie jazdy paliła się kontrolka wtrysku w momentach kiedy zwalniałem lub jechałem na luzie .

Elektryk jest w warszawie na ul. Płowieckiej 99. Przy samym zjeździe z kładki jadąc w kieunku warszawy - trudno zjechać ale można. Tel. 502652154 i 228154591.
Obrazek
By ewamalwina
ewamalwina
Kangoojunior
Kangoojunior

Postprzez ewamalwina poniedziałek, 10 sierpnia 2009, 21:33

202sa napisał(a):Wczoraj wysypał się tam mój Żółty i stoi . Niestety podejrzewam że coś z elektryką , około 22 odpalaliśmy go i wogóle nie kręcił , otworzyliśmy maskę i przy przekręceniu kluczyka poszły iskry i dymek gdzieś spod akumulatora . Ruszył na pych ale w okolicach Okęcia zaczął wyć alarm i robił takie skoki w czasie jazdy i tracił moc , chwilę trwało też żeby się zebrał jak zmieniałem biegi . Ogólna masakra . Gasiłem światła alarm się wyłączał i nie skakał .

Elektryk jest w warszawie na ul. Płowieckiej 99. Przy samym zjeździe z kładki jadąc w kieunku warszawy - trudno zjechać ale można. Tel. 502652154 i 228154591.
Obrazek
By ewamalwina
ewamalwina
Kangoojunior
Kangoojunior

Postprzez 202sa środa, 12 sierpnia 2009, 19:25

Samochód naprawiony , urwał się przewód masowy , i przepaliły przewody co doprowadziło do rozkodowania imobilaizera . Tak przynajmniej powiedział mechanik .
1.4 RT 1998 Żółty
202sa
Kangoorzątko
Kangoorzątko

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Pytam