Centralny w tylnych drzwiach???????

Pytam, bo nie wiem jak coś zrobić

Re: Centralny w tylnych drzwiach???????

Postprzez bogdan02 piątek, 18 kwietnia 2008, 13:10

Lucass napisał(a):
andami napisał(a):Witam. sterownik zamka centralnego, który znajduje się gdzieś za przednią armaturą w okolicach lewego nadkola.

W phII jest pod lewym plastikowym boczkiem w bagażniku :)

W phI też :P
bogdan02 - Już jestem emerytem
Xsara Picasso 1,8 LPG i Xsara 1,8 LPG Też francuzy czyli nieprzewidywalne samochody
bogdan02
Kangooekspert
Kangooekspert

Postprzez Lucass piątek, 18 kwietnia 2008, 13:32

Ale pod deską (ph II) jest moduł sterujący kierukami, awaryjnymi, interwałem wycieraczek, oświetleniem wnętrza i czym tam jeszcze... Jemu zalanie też na pewno nie służy ;) A kosztuje też coś koło tego... :roll:
Pozdrawiam, Lucass
Obrazek
Zapraszam na http://www.wedrowki.com
Lucass
Kangoomistrz 2012, ale w dalszym ciągu Zdiagnozowany Kangooholik Podróżny
Kangoomistrz 2012, ale w dalszym ciągu Zdiagnozowany Kangooholik Podróżny

Postprzez andami piątek, 18 kwietnia 2008, 14:29

Nie chce tu polemizować, ale możliwe, że to co jest z tyłu, to obsługuje jedynie funkcję automatycznego zamykania lewych drzwi tylnych podczas tankowania, zaś całe sterowanie zamka centralnego jest właśnie w przedniej części. Trzeba by było spytać się kogoś, kto nie ma w swoim torbaczu tylnych lewych drzwi, czy ma tam coś z tyłu. Z drugiej strony ci co nie mają podwójnych drzwi przesuwnych nie mają też takich problemów, więc i nie zaglądają tam, bo i po co. W każdym razie znajomy z pracy miał wymienianą centralkę na gwarancji (załapał się na kilka dni przed jej upływem - szczęściarz) i twierdził, że mu właśnie rozkręcali deskę rozdzielczą.
Pozdrawiam
Damian z Łodzi
Silver Oasis 1.2 16V
andami
Kangoorzątko
Kangoorzątko

Postprzez lam3r piątek, 18 kwietnia 2008, 20:15

mumin napisał(a):Ciekawe. Naprawiłem już zamek prawych tylnych drzwi a z lewym sam nie wiem co począć.????
Nie otwiera się centralny natomiast ręcznie ok. Zdemontowałem siłownik licząc, że to jego wina ale po podłączeniu go do zasilania okazuje się że działa.
Co mam począć dalej?????? Ktoś może miał z takim zjawiskiem do czynienia?

Ja mam tak co jakiś czas. Rozwiązaniem jest dociśnięcie kostki, która jest w drzwiach przy zamku:-D
Bye
--
lam3r - iphone 12 mini user last used Kangoo Privilege 1.5 DCi 105KM av ~6,6 L/100km -> now using Hyundai Kona Premium 1.6 177KM 7DCT 4WD av ~9,8 L/100km
"This is the French-est car on sale. It should come with chickens and garlic bulbs as standard equipment."
nie tankuję na PutOil
http://www.vigowroclaw.pl
lam3r
Kangoomaniak
Kangoomaniak

Postprzez andami niedziela, 20 kwietnia 2008, 09:30

Bez urazy, ale skoro masz tak co jakiś czas, to owo magiczne dociśnięcie kostki jest żadnym rozwiązaniem, a przyczyna pewnie taka sama jak u innych. U mnie też z początku zdarzało się sporadycznie, że zamek się nie zamykał, albo świrował sam z siebie. Niestety później stan normalnego działania zamka był czymś wyjątkowym, aż do momentu kiedy straciłem nad nim pełną kontrolę.
Damian z Łodzi
Silver Oasis 1.2 16V
andami
Kangoorzątko
Kangoorzątko

Postprzez mumin poniedziałek, 21 kwietnia 2008, 07:19

no cóż jak narazie zdemontowałem siłownik i jeżdżę nadla z zdemontowaną tapicerką drzwi bo nie bardzo mam chęci do dalszej walki a do ręcznego sterowania zamkiem już się przyzwyczaiłem. Załączyłem blokadę dla dzieci i póki co nie jest źle. Może w końcu pewnego czasu dostanę weny i odłączę ten czarny kabelek i zamontuję spowrotem siłownik.
PoZdRo MuMiN Obrazek

SILESIA Bus4Rent - Wypożyczalnia busów 9-cio osobowych

Szkolenia i doradztwo w zakresie BHP
WYPOŻYCZALNIA BUSÓW 9-CIO OSOBOWYCH
mumin
Kangooekspert
Kangooekspert

Poprzednia strona

Powrót do Pytam