Podłączenie wzmacniacza pod akumulator - którędy?

Pytam, bo nie wiem jak coś zrobić

Re: Podłączenie wzmacniacza pod akumulator - którędy?

Postprzez Lucass poniedziałek, 22 września 2008, 20:23

bogdan02 napisał(a):Lucass ma 500GB samych zdjeć skoczka i tylko wyjmuje to co potrzebne ;)

Coś w tym z prawdy jest :lol: :lol: :lol:
Ale się przydaje...
I w końcu o to chodzi :mrgreen:
Pozdrawiam, Lucass
Obrazek
Zapraszam na http://www.wedrowki.com
Lucass
Kangoomistrz 2012, ale w dalszym ciągu Zdiagnozowany Kangooholik Podróżny

Postprzez PaNoRaMiX środa, 24 września 2008, 10:24

Zachęcony udanym montażem subwoofera i prostotą demontażu wnętrza Kangurka usiadłem dziś w nim i wpadłem na pomysł co by wykombinować :)
Plastikowe panele drzwi mają miejsce w które można by po wycięciu dziury zamontować np listwe LED, która świeciła by w dół na ziemie ułatwiając wsiadanie w dżdżysty dzień o zmroku (np. tata ma takie fabryczne w Passacie B5,dla sprostowania nie LED ale żarówki). Chodzi mi konkretnie o miejsce zaznaczone czerwoną kreską na zdjęciu poniżej:

ObrazekObrazek

Problem: jak podciągnąć 'prunt' by podświetlanie to działało tylko gdy drzwi są otwarte? Jakieś pomysły :?: :)
Będe jeszcze montował lampke bagażnika jak już auto rozpakuje bo mam tylko dziurę na lampkę i nic poza tym :| Nie wiem czy poprzedni właściciel wymontował czy fabrycznie nie było :| Założe sobie sam jakąś większą bo mi taka potrzebna.

Okej, zapytam przy okazji żeby nie spamować nowym tematem: Macie też problemy z zatrzaskiem schowka przed nogami pasażera :?: Ja jakością tego elementu jestem zawiedziony. Pierwsze co, przyznam sie: trzasnąłem nim lekko i odłamał sie jeden z zawiasów, naprawiłem ale roboty było z rozklejaniem i sklejaniem klapy schowka. Okej to moja wina ;) Ale tu historyjka: pojechałem na stacje diagnostyczną zbieżność ustawić po wymianie końcówek drążka, wjechałem na 'rolki' auto się trzęsie a mi BĘC schowek sie otworzył, pękło całe trzymanie, odpadło jakby ktoś uciął a to przecież dość gruby plastik z przekrojem litery 'H' (dla pewności kieszeń wewnętrzna w klapie schowka była pusta, schowek cały prawie też bez niczego) :!: Skleiłem i trzyma się już od lipca ale takich jaj to w niczym nie widziałem, młody jestem ale jeszcze nie widziałem ;)

ObrazekObrazek
PaNoRaMiX
Kangoojunior
Kangoojunior

Postprzez Lucass środa, 24 września 2008, 17:31

Z tym zatrzaskiem to faktycznie dziwne... :shock:
Może był wcześniej walnięty i sklejony klejem typu "kropelka" ...?
Z listwami LED miałem taki sam pomysł i nawet miejsce wyszło mi to samo... :lol:
Chyba jednak lenistwo wzięło górę.
A może praktyczność - prawie nie jeżdżę w nocy :lol:
Problem trzeba byłoby chyba rozwiązywać w oparciu o dodatkowy wyłącznik albo mikrowyłacznik. Wykorzystanie tego, który jest na słupku może być trudne, bo jest podłączony do modułu sterującego oświetleniem i wieloma innymi rzeczami. Ale może warto sprawdzić (miernikiem najpierw) czy nie dałoby się wpiąć tam diod w szereg... :roll:
Pozdrawiam, Lucass
Obrazek
Zapraszam na http://www.wedrowki.com
Lucass

Poprzednia strona

Powrót do Pytam