Wtryskiwacze - regeneracja czy nowe?

Pytam, bo nie wiem jak coś zrobić

Re: Wtryskiwacze - regeneracja czy nowe?

Postprzez Lucass czwartek, 12 lutego 2009, 13:33

Możesz jeszcze dla świętego spokoju sprawdzić świece ale te kontrolki nie wróżą chyba dobrze dla wtrysków... :(
Nowe trzeba kodować.
Pozdrawiam, Lucass
Obrazek
Zapraszam na http://www.wedrowki.com
Lucass
Kangoomistrz 2012, ale w dalszym ciągu Zdiagnozowany Kangooholik Podróżny
Kangoomistrz 2012, ale w dalszym ciągu Zdiagnozowany Kangooholik Podróżny

Postprzez trabancik czwartek, 12 lutego 2009, 18:35

viewtopic.php?f=49&t=5601

na razie się kulam
pozdrawiam
-------------
i szukam kupca na mojego zwierzaka :-(
trabancik
Kangoogaduła
Kangoogaduła

Postprzez arthuropk czwartek, 12 lutego 2009, 19:24

wysyłam wtryski do regeneracji na śląsk -firma MAXIMUS, 400 zł za sztukę. Regeneracjia 3-4 dni i potem zobaczymy co z tego będzie:

http://www.allegro.pl:80/show_item.php?item=545753176

po operacji dam info jak się zkończyła:)
Kangoo 1.5 dCi 82kM
www.alglas.com.pl
arthuropk
Kangoorzątko
Kangoorzątko

Postprzez kolo_jestem wtorek, 24 marca 2009, 11:15

Witam!
No i co z tymi wtryskami które wysłałeś do regeneracji??? Zamontowałeś w aucie i coś lepiej jest, zadowolony jestes z usługi tej firmy??? Pytam bo mam taki sam problem czy kupić nowe czy regeneracja.
Z góry dzięki za odp
kolo_jestem
Kangoorzątko
Kangoorzątko

Postprzez Marcin wtorek, 24 marca 2009, 14:58

Daj znać bo ja też liczę się z taką operacją :lol:
Marcin
Kangoojunior
Kangoojunior

Postprzez arthuropk niedziela, 5 kwietnia 2009, 08:29

Witam.
Sytuacja wyglada następującoo. Jeżeli chodzi o samochód to jeździ po regeneracji i na razie nie ma żadnego problemu. Co do samej firmy to faktycznie usługa była zrealizowana ekspresowo (3-4 dni i wtryskiwacze były u mnie, wysyłałem kurierem). Co do samej regeneracji to tu mam pewne wątpliwości. Mechanik który wymieniał mi wtryskiwacze stwierdził że nie ma wygenerowanych kodów IMA, chociaż na opisie aukcji było wyraźnie napisane że jest to czynność niezbędna po regeneracji. Po mojej interwencji telefonicznej człowiek zajmujący się w tej firmie regeneracją stwierdził żę w związku z tym iż jakiś tam element nie został wymieniony nie ma konieczności generowania nowych kodów. Ale jak mi bardzo zależy to mam wysłać im z powrotem te wtryskiwacze to mi wygenerują. Trochę się zdenerwowałem bo jezeli to miało być zrobione to powinno być. Teraz znowu musiałbym unieruchomić samochód na kilka dni i czekać. Jeszcze przekazał mi informację, że jak wtryskiwacze nie bedą chciały działać na swoich miejscach to trzeba je zamienić, oni tak robią i nie mają problemów później z samochodami. Ponieważ nie miałem czasu zdecydowałem się na założenie wtryskiwaczy. Jak zadzwoniłem do mechanika to powiedział że on sobie poradzi i faktycznie dość szybko oddzwonił że samochód jest do odbioru.
Moje wrażenia po tej naprawie są mieszane: z jednej strony samochód jeżdzi i pali bez problemu ale mam wątpliwości co do samej regeneracji. Z tego co się dowiadywalem u znajomego w serwisia Boscha to sama końcówka kosztuje 250,00 zł i przy pełnej regeneracji wszystkie elementy powinny zostać wymienione (mechanik u którego robiłem wymianę wysyła również wtryskiwacze do regeneracji wraz z przewodami dolotowymi i rozdzielaczem do czyszczenie ultradźwiękami i u niego kosztuje to około 3 000,00). Z tego co mówił to nie ma szans przy pełnej regeneracji wg zaleceń DELPHI na zmieszczenie się w kwocie 400,00 zł/wtryskiwacz. Jeżeli miałbym zapłacic normalnie 700-750 zł za regeneracje to w tej cenie mozna kupić już nowe na forum lub allegro.
Wnioski są następujace:
- regeneracja kosztowala mnie 1600,00 zł + 500,00 zł wymiana i filtry u mechanika
- na chwilę obecną samochód ładnie pali i zimą i teraz
- nie zauważyłem żadnych zmian w dynamice silnika i jego pracy.
- mam pewien niedosyt co do samej regeneracji i braków kodów IMA
- w związku z brakiem wygenerowania kodów IMA mogą być problemy w przyszłości (gdzieś znalazłem taki wątek na forum)
- co do samej firmy to uważam że jeżeli ktoś pisze że coś jest zawarte w cenie to ma być to zrobione a nie na zasadzie "jak Pan chce to niech Pan przysle jeszcze raz to Panu zrobimy) więc raczej nie nazwał bym tej firmy "pewną i solidną"
Jezeli bedą dodatkowe pytania postaram się odpowiedzieć
pozdrawiam
Kangoo 1.5 dCi 82kM
www.alglas.com.pl
arthuropk
Kangoorzątko
Kangoorzątko

Poprzednia strona

Powrót do Pytam