air -bag niebezpieczny dla niemowląt -wiec jak pow....

Pytam, bo nie wiem jak coś zrobić

Re: air -bag niebezpieczny dla niemowląt -wiec jak pow....

Postprzez Masaccio czwartek, 19 lutego 2009, 14:59

Pytam, bo nie wiem, czy mam najpierw zmienić samochód, czy nie muszę ;)
Masaccio
Kangoomaniak
Kangoomaniak

Postprzez lam3r czwartek, 19 lutego 2009, 15:25

lepiej zastanawiaj się gdzie zrobisz pępkowe:-D
Bye
--
lam3r - iphone 12 mini user last used Kangoo Privilege 1.5 DCi 105KM av ~6,6 L/100km -> now using Hyundai Kona Premium 1.6 177KM 7DCT 4WD av ~9,8 L/100km
"This is the French-est car on sale. It should come with chickens and garlic bulbs as standard equipment."
nie tankuję na PutOil
http://www.vigowroclaw.pl
lam3r
Kangoomaniak
Kangoomaniak

Postprzez trioda30 czwartek, 19 lutego 2009, 16:30

Masaccio napisał(a):Moim zdaniem w dowolnym miejscu na tylnej kanapie. Nie wiem na ile lepszy jest system mocowania ISOFIX, ale chyba wato z niego skorzystać. Poduchy w fotelach wybuchają do przodu, nie mają wpływu na tylną kanapę.

czy poduchy w siedzeniach rzeczywiście nie mają wpływ na tylną kanapę -Ja sądziłem że poduszki w siedzeniach w czasie wypadku zabezpieczają pasażerów znajdujących się na tylnej kanapie(tam gdzie może znajdować sie noworodek ) , a poduszka w kierownicy oraz przednim panelu pasażera pasażerów znajdujących się z przodu - wnioskuję więc że najbezpieczniejszym miejscem jest tylna środkowa kanapa.
trioda30
Kangoorzątko
Kangoorzątko

Postprzez dempsej czwartek, 19 lutego 2009, 16:56

trioda30 napisał(a):
Masaccio napisał(a):Moim zdaniem w dowolnym miejscu na tylnej kanapie. Nie wiem na ile lepszy jest system mocowania ISOFIX, ale chyba wato z niego skorzystać. Poduchy w fotelach wybuchają do przodu, nie mają wpływu na tylną kanapę.

czy poduchy w siedzeniach rzeczywiście nie mają wpływ na tylną kanapę -Ja sądziłem że poduszki w siedzeniach w czasie wypadku zabezpieczają pasażerów znajdujących się na tylnej kanapie(tam gdzie może znajdować sie noworodek ) , a poduszka w kierownicy oraz przednim panelu pasażera pasażerów znajdujących się z przodu - wnioskuję więc że najbezpieczniejszym miejscem jest tylna środkowa kanapa.

Poduszki w fotelach chronia przed uderzeniem bocznym, nie slyszalem jeszcze o airbagach chroniacych pasazerow z tylu (przy uderzeniu czolowym) ;)
ObrazekObrazek
Był sobie zielony Kangur 1.5 dCi 80 KM + cośtam jeszcze, Privilege, klapa , ale pojechał w dobre ręce.
http://dempsej.deviantart.com, http://www.flickr.com/photos/dempsej/ - moje zdjęcia
dempsej
II Vice Kangoomistrz 2009
II Vice Kangoomistrz 2009

Postprzez AdiK czwartek, 19 lutego 2009, 19:39

Masaccio ISOFIX jest drogi i mało uniwersalny a dobry fotelik tak samo bezpieczny.
Pozdrawiam Adrian

Był KaleidoGwiezdnyPył 1.5dci75
Jest Peugeot 5008 2.0HDI
AdiK
Kangoomistrz 2009
Kangoomistrz 2009

Postprzez Masaccio czwartek, 19 lutego 2009, 19:51

AdiK napisał(a):Masaccio ISOFIX jest drogi i mało uniwersalny a dobry fotelik tak samo bezpieczny.

Możliwe. Patrzyłem u siebie i wygląda jakby ISOFIX był tylko na środku :|
Masaccio
Kangoomaniak
Kangoomaniak

Postprzez Lucass czwartek, 19 lutego 2009, 21:19

trioda30 napisał(a):czy poduchy w siedzeniach rzeczywiście nie mają wpływ na tylną kanapę -Ja sądziłem że poduszki w siedzeniach w czasie wypadku zabezpieczają pasażerów znajdujących się na tylnej kanapie(tam gdzie może znajdować sie noworodek ) , a poduszka w kierownicy oraz przednim panelu pasażera pasażerów znajdujących się z przodu - wnioskuję więc że najbezpieczniejszym miejscem jest tylna środkowa kanapa.

Poduchy z tyłu to taki trochę przerost formy nad treścią byłby. Przecież przednie fotele z tyłu mają miękkie wykończenie i same mogą działać jak poduchy w razie gdyby co. A tak jak pisze dempsej boczne poduszki (te w przednich fotelach) chronią przed uderzeniem w drzwi. Dla pasażerów z tyłu (z przodu zresztą też) mogą być kurtyny. Wypadają z góry i chronią głowę przed urazami o słupki okna itp.
Pozdrawiam, Lucass
Obrazek
Zapraszam na http://www.wedrowki.com
Lucass
Kangoomistrz 2012, ale w dalszym ciągu Zdiagnozowany Kangooholik Podróżny
Kangoomistrz 2012, ale w dalszym ciągu Zdiagnozowany Kangooholik Podróżny

Poprzednia strona

Powrót do Pytam