Problem z odpaleniem!!

Pytam, bo nie wiem jak coś zrobić

Postprzez Bocze sobota, 6 listopada 2004, 14:55

Do Rafał:
Nie chcę być złym prorokiem ale istnieje (jeżeli chodzi o ASO) bardzo duże prawdopodobieństwo, że ******** ci gwint w głowicy bo wkręcali świecę na siłę. Dlatego kazali ci sami sobie czwartą wymienić żeby winę zwalić na Ciebie, a tą którą dostałeś do reki jest piąta świeca "gratis extra :oops: " Na twoim miejscu wziąłbym oświadczenie na piśmie z uzasadnieniem dlaczego nie potrafią ci idioci wymienić świecy, czyli jednej z najprostszych czynności eksplatacyjnych.
Obym nie był złym prorokiem. :evil:
Bocze
Kangoorzątko
Kangoorzątko

Postprzez Alberciak sobota, 6 listopada 2004, 23:34

I tu się z kolegą MOBARSKIM zgodzę. Może gdy partacze stracą klientów to zaczną się zastanawiać dlaczego.
POZDRAWIAM
Alberciak
Kangoogaduła
Kangoogaduła

problem z zapalaniem

Postprzez Jaro_Krakow niedziela, 7 listopada 2004, 13:44

u mnie tez pojawil sie problem z zapalaniem ; jak przekrece kluczyk miga mi czerwona kontrolka ( stop) i nie moge odpalic , przekrece 2-3 razy kluczyk , zamiele i jest oki kontrolka gasnie i zapala - po dlugim lykendzie musze udac sie do ASO ale z tego co piszecie to sadze ze to ten czujnik GMP odrazu zrobie przeglad bo 90 tysiakow sie zblkiza ( 700zl przeglad + 1100 pasek rozrzadu !!!!!!!!!!!).
Jaro_Krakow 1.5 dCi 80KM
Jaro_Krakow
Kangoojunior
Kangoojunior

Postprzez Rafal poniedziałek, 8 listopada 2004, 15:01

uffffff!!!!
Ja nawet nie smiałem podejrzewać ze byliby tak beszczelni zeby ******** i spieprzyc... Ale dla pewnosci w sobotni wieczor zaprosilem kumpla i po kilku głębszych wykręciliśmy ta świece w całości (tak naprawde nie byl to problem)
Zastanawia mnie jeszcze fakt ze oprocz tego ze mnie "okradli" to jaki mechanik ma czelnosc powiedziec ze sie "nie da". Wszystko sie da tylko trzeba chciec.
Nigdy wiecej do ASO-złodzieje
PS> Kupilem uszczelke pod pokrywe zaworów i bede dzis sobie ustawial luz zaworowy....
1998 kangoo 1,4 LPG -to był kangoor...
2006 kangoo pampa 1,5 dci
2006 trafic 2,0 dci -to był trafic....
2008
Rafal
Szaman klubowy
Szaman klubowy

Postprzez Bocze poniedziałek, 8 listopada 2004, 15:10

do Rafał:
Opowiedź nam później coś na temat ustawiania luzu zaworów w 1.4 8V. Bo regulacja jest na podkładkach. Gdzie je można kupić ile kosztują, czy da się bez specjalistycznych narzędzi (pomojając oczywiście szczelinomierz (ale jaki???)) itd.
Opis regulacji jest w naszej torbie :lol:
Bocze
Kangoorzątko
Kangoorzątko

klopot z odpalaniem

Postprzez Jaro_Krakow wtorek, 9 listopada 2004, 17:46

i to byla ostatnia moja wizyta w ASO Renault - wyminili 4 swiece zarowe i niby ze oki , zaplacilem 400zl , pojechalem , postalem 2-3 godzinki pod firma i co ? no to samo nie chce zapalic ! drugi dzien na serwisie ; wyminili przekaznik pompy ; koszt 90zl za robocizne nie wzieli .
Podsumowanie wizyty w ASO; 2 dni bez auta , wymienione swiece zarowe dobre na dobre , zostalo im w kasie prawie 500zl !!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Jaro_Krakow 1.5 dCi 80KM
Jaro_Krakow
Kangoojunior
Kangoojunior

Postprzez siwy261976 środa, 3 października 2007, 21:37

wymaina czujnika trwa 10 min i polega na odkręceniu 2 srub a nasępnie ich przykeceniu , nie trzeba ustawiac odleglości czujnika od "koła zebatego" jest nie regulowana (silnik 1.4 8V) w razie kłoptów z odpalaniem w wilgotne dni zamiast zaraz wymieniac cewkę i kable warto czujnik GMP lub jak kto woli ZMP wykręcic i prysnac specjalnym lakierem problem z głowy az do kompletnej samodestrukcji czujnika :)
p.s. odpowiedź dla potomnych :)
ObrazekObrazek
siwy , Szczecin, Kangoo 1,4 RN 1999r. bordo - metalic :) zahaczony
siwy261976
Kangoogaduła
Kangoogaduła

Poprzednia strona

Powrót do Pytam