SERV

Pytam, bo nie wiem jak coś zrobić

Re: SERV

Postprzez sebikon poniedziałek, 28 września 2009, 19:16

Pod siedzeniem kierowcy nie powinny się też znajdowac luźne przedmioty typu gaśnica czy butelka z wodą mineralną, gdyż mogą w najlepszym przypadku rozłaczyć kostkę od poduszek (i zaświecą się pomarańczowe kontrolki Servisu oraz poduszki powietrznej) a w gorszym scenariuszu (przy hamowaniu) dostać się pod pedał hamulca i wtedy pozostanie tylko ten ręczny, o ile nie będzie za późno :D

Pozdrawiam, sebikon
sebikon
Kangoorzątko
Kangoorzątko

Postprzez Lucky10 wtorek, 29 września 2009, 07:21

kontrolka SERV oznacza błędy. moze być to błąd poduszek, jakaś pompa czy inny układ uszkodzony. nie wiem ile to kosztuje w ASO ale u przeciętnego kowalskiego ( ale tylko z doświadczeniem i dobrym sprzętem) to koszt jakieś 100-150 zł. generalnie jechać tylko do gościa co sie na tym zna i potrafi dokładnie odczytać kod błędu i jego opis bo wtedy mozna usterke usunąć.

wie ktoś jak skasować "inspekcje" ?
Lucky10
Kangoorzątko
Kangoorzątko

Postprzez Lucass wtorek, 29 września 2009, 08:11

KURAK napisał(a):chętnie się tego SERV pozbędę tylko nie bardzo wiem jak
Pod fotelami (przednimi) znajdziesz przewody wychodzące jakby z podłogi i wchodzące w dupkę fotela. To przewody do napinaczy pasów. Na tych przewodach są kostki, zwykle zamocowane do dolnej konstrukcji fotela. Kostki często dają kiepskie połączenie i stąd świecenie kontrolki. Trzeba je wypiąć, przeczyścić i zapiąć (oczywiście na wypiętym aku ;) ) i ...cieszyć się z jazdy bez świecących kontrolek :)
Pozdrawiam, Lucass
Obrazek
Zapraszam na http://www.wedrowki.com
Lucass
Kangoomistrz 2012, ale w dalszym ciągu Zdiagnozowany Kangooholik Podróżny
Kangoomistrz 2012, ale w dalszym ciągu Zdiagnozowany Kangooholik Podróżny

Postprzez sebikon wtorek, 29 września 2009, 08:42

Lucass cieszę się, że podzielasz moje zdanie w tej kwestii :D
sebikon
Kangoorzątko
Kangoorzątko

Postprzez KURAK środa, 7 października 2009, 18:22

Wypięte ,wyczyszczone ,chociaż wyglądały jak nowe i nic jak świeciło tak świeci ,tylko u mnie oprócz serv świeci się jeszcze kontrolka poduszki pasażera jak ma kaprys to gaśnie wszystko może jakiś inny błąd, chyba bez podłączenia komputera się nie obędzie
1.6 16V Gwiezdny Pył 007
KURAK
Kangoogaduła
Kangoogaduła

Poprzednia strona

Powrót do Pytam