help - lecą śmieci przez wentylację, lecą....

Pytam, bo nie wiem jak coś zrobić

Postprzez PanKot czwartek, 23 grudnia 2004, 23:23

w sklepie AGD kupiłem filtr powietrza do okapu kuchennego. Zapłaciłem 4,50 zł za arkusz 50x60cm materiały filtracyjnego. Struktura pozwoli przelecieć wodzie ale zatrzyma liście i podejrzewam, że również większe drobiny kurzu. Mam zamiar podkleić tym kratkę pod szybą. Wcześniej dokładnie wymyję wnękę z wentylatorem. Wezmę się za to po świętach. Napiszę później jakie będą efekty mojej pracy.
1,2;RN;60KM; żółty'98; tył-drzwi, CB-Alan-101, alu15", wersja sportowa (trampki w bagażniku).
MB 123 230CE 1984r.
PanKot
Kangoomaniak
Kangoomaniak

Postprzez empi czwartek, 30 grudnia 2004, 10:42

No to czekam z niecierpliwością na rezultaty tej operacji oraz instrukcję montażu. Zwłaszcza. że nie bardzo wiem jak dobrać się do tych kratek pod szybą, z szczególnie tej po stronie kierowcy, bo ta druga jest prosta w obsludze.
Sam również myślałem o podobnym rozwiązaniu, ale przy użyciu siatki przeciw owadom do okien. Chciałem najprościej nakleić ją na wierzch tych kratek, ale podklejona mniej by rzucała się w oczy.
A może ktoś zna budowę wentylatora, bo tak z zewnątrz samochodu to niewiele widać. Być może wystarczy naciągnąć pończochę na kruciec ssawny, tylko gdzie on jest ???
Pozdrawiam, czekam na kolejne sugestie...
empi
Kangoorzątko
Kangoorzątko

Postprzez empi piątek, 22 kwietnia 2005, 09:10

Problem poruszany w wątku przycichł na zimę, ale znów odżył na wiosnę, więc go winduję na czoło forum i proszę o porady.
Będę bardzo wdzięczny, pozdrawiam.
Pozdrawiam
empi
-------------------------------------------------------
Kangoo Expression 1,2 16V - 2004 r.
empi
Kangoorzątko
Kangoorzątko

Poprzednia strona

Powrót do Pytam