Znowu kratka...

Pytam, bo nie wiem jak coś zrobić

Postprzez kerry wtorek, 1 lutego 2005, 13:23

:cry: właśnie też sprawdziłem - najbliższy to pewnie Poznań... :evil:
kerry
Kangooekspert
Kangooekspert

Postprzez zuwik wtorek, 1 lutego 2005, 19:03

Zaznaczam, żeby nie było niejasności (nie wiem czy PanKot wie), że jeśli chcesz zwijaną elastyczną siatkę, musisz przerejestrować na osobowy, bo wg ustawy samochód ciężarowy musi mieć oddzielony przedział bagażowy od osobowego sztywną przegrodą
Obrazek
zuwik
Kangoomaniak
Kangoomaniak

Postprzez kerry wtorek, 1 lutego 2005, 19:26

No właśnie to będzie chyba najlepsze rozwiązanie jak przerejestruję na osobowy i nie będę miał stresu z kratką, stawaniem czterema kołami na chodniku, staniem na granicy w kolejce za TIR-ami, ograniczeniami prędkości itp. :D Liczę tylko na to, że to faktycznie da się załatwić w Wydziale Komunikacji po niewielkich kosztach - jutro będę dzwonił... 8O
kerry
Kangooekspert
Kangooekspert

Postprzez PanKot wtorek, 1 lutego 2005, 22:47

tak, PanKot wie. Teraz to ja już wiem ale jak rejestrowałem Kangoorka to nie miałem się kogo poradzić i zostałem z kratką i ciężarówką. Dlatego teraz doradzam aby za jednym razem "ociężarowić" przy pierwszej rejestracji a wtedy to sobie można już wybrać czy zdemontować kratkę i założyć siatkę czy nie.
1,2;RN;60KM; żółty'98; tył-drzwi, CB-Alan-101, alu15", wersja sportowa (trampki w bagażniku).
MB 123 230CE 1984r.
PanKot
Kangoomaniak
Kangoomaniak

Postprzez zuwik środa, 2 lutego 2005, 10:00

A tak wogóle: ostatnio (chyba w grudniu, albo nawet wcześniej) coś wiozłem i zdemontowałem w tym celu kratkę. I tak jakoś do teraz stoi pod domem, już nawet nie wystaje spod śniegu. Zaczynam się bać, czy korozja jej nie złapie, ale sedno sprawy polega na tym, że jeżdżę od tego czasu bez niej. Jakoś wyszedłem z założenia, że żeby dostać mandat najpierw ktoś musi mnie złapać. A że jeszcze nawet nigdy mnie nie mierzyli to jeżdżę bez. Ale na trasę to chyba założę...
Obrazek
zuwik
Kangoomaniak
Kangoomaniak

Postprzez Rafal środa, 2 lutego 2005, 10:07

tylko sie nie rozpedzajcie, bo ograniczenie predkosci jest dla ciezarowek powyzej 3,5 tony, a nie cienko-cienko z kratka. tak samo jest na granicy...
1998 kangoo 1,4 LPG -to był kangoor...
2006 kangoo pampa 1,5 dci
2006 trafic 2,0 dci -to był trafic....
2008
Rafal
Szaman klubowy
Szaman klubowy

Postprzez kerry czwartek, 3 lutego 2005, 10:56

I jak tu się nie wkurzyć? Pani w Wydziale Komunikacji stwierdziła, że należy ściągnąć kratkę w uprawnionym do tego serwisie (122 zł), serwis wystawi pokwitowanie z którym należy się zameldować w Wydz. Kom. gdzie dadzą skierowanie na dodatkowe badania techniczne (300-350 zł), czyli całość wychodzi ok. 450zł. Ale najgorsze jest to, że pani na stwierdzenie, że ja kratkę i tak będę miał zamontowaną (pies) odpowiedziała "ale pan będzie już osobowy!". Ja na to "a jak osobowy to kratki już nie mogę mieć?"
- "nie może pan! Jeszcze zapytam kolegę"
(kolega) - "absolutnie! TYLKO ciężarowe mogą mieć kratkę! ! !" 8O

Zapomniałem go spytać, na jakiej podstawie tak mówi... :evil:
kerry
Kangooekspert
Kangooekspert

Postprzez zuwik czwartek, 3 lutego 2005, 11:08

Lepiej zapytaj kogoś innego o całą sprawę, bo jak oni tak się znają na przepisach to pożal się Boże. Jak masz osobówkę, możesz sobie nawet ścianę pancerną zrobić :evil: No naprawdę, czy ktoś widzi logiczne uzasadnienie zakazu montowania sobie kratki w osobówce? A może siatki trzymającej bagaż też nie wolno mieć? Albo kosza na zakupy? Najlepiej zapytać nie w wydziale komunikacji (oni pewnie nawet nie wiedzą czym się różni dostawczy od ciężarowego) tylko na policji.
Obrazek
zuwik
Kangoomaniak
Kangoomaniak

Postprzez Lukasz_Kangoo czwartek, 3 lutego 2005, 11:17

kerry napisał(a):Pani w Wydziale Komunikacji stwierdziła, że należy ściągnąć kratkę w uprawnionym do tego serwisie (122 zł), serwis wystawi pokwitowanie z którym należy się zameldować w Wydz. Kom. gdzie dadzą skierowanie na dodatkowe badania techniczne (300-350 zł), czyli całość wychodzi ok. 450zł.

No nie wiem, czy przy okazji jeszcze nie dochodzi opłata za zamianę w dowodzie rejestracyjnym :(
Co do demontażu kratki, to jak się dogadasz z jakimś serwisem, to możesz sam zdjąć, oni Ci tylko kwitek wystawią. Ale pewnie i tak za to coś zapłacisz (chociażby koszty podatku - faktura musi być).
Lukasz Stawiarski
KANGOO 1.4 (K7J) CB
Warszawa #GG - 2535619
K.A.N.G.O.O.: Kinetic Artificial Neohuman Generated for Online Observation
Lukasz_Kangoo
Ojciec Założyciel
Ojciec Założyciel

Postprzez kerry czwartek, 3 lutego 2005, 11:35

Nie, no chyba dowód będzie nówka, autko kupuję od kogoś.
kerry
Kangooekspert
Kangooekspert

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Pytam