Mam zamiar nabyć Kangura więc pytam....

Pytam, bo nie wiem jak coś zrobić

Postprzez kavka sobota, 3 września 2005, 19:52

czytam sobie kilkomiesieczne zaleglosci i widze ze ladnie sie porobilo! koncik naukowo-techniczny!!
Tylko mam male "przemyslenie" do tej wiedzy i robienia uzytkownikow w balona. Otoz przed w lipcu podczas wymiany polosi majster pomagal sobie mlotkiem, jako mlody inzynier skarcilem go ze to powinno samo wchodzic, ale dostalem przyslowiowe ***...., szceze mowiac to na nic wielka wiedz techniczna w dyskusji z facetem ktory od 30 lat wyciaga i wklada polosie.... ale nie odpusilem i przed wyjazdem do Bulgarii zajrzalem na zaprzyjaznionym kanale pod dolna oslone silnika i co zobaczylem- lejacy sie olej ze skrzyni.... lał sie tak szybko ze gdybym pojechal do Bulgarii wrocilbym na lawecie, wiec ja postnowilem wrocic do tego serwisu i .... (dalsza czesc nic nowego nie wnosi)
Ot taka moja opowiec, puenta:
1.jak Cie nie orżną to Ci spapraja robote

No nie . To tylko kur... w tej Polsce tak może być . I to ma być fachowiec z 30 letnim stażem :evil: . Banda debili . Kluczem po łbie :lol:
Obrazek
kavka
Kangoomaniak
Kangoomaniak

Postprzez branio sobota, 3 września 2005, 20:18

Jak to starożytni indianie mawiali-"Jak chcesz by było dobrze zrobione,zrób to sam" :)
Can go. Kangoo
Zahaczony kłapacz z Junkersem
branio
Kangoomaniak
Kangoomaniak

Postprzez rajder sobota, 3 września 2005, 20:48

Albo: umiesz liczyć, licz na siebie :wink:
Rafał z mojego doświadczenia wynika, że jak taki "pan edzio" z majzlikiem sie dowie, że cżłowiek jest inżynierem to przynajmniej nie wciska mu kitu.Już pare razy tak miałem szczególnie jak jechałem ze znajomymi pomóc im w rozeznaniu sytuacji, że gościu mi mówił - a kim pan jest że mnie pan bedzie uczył.Jak sie mówiło inż to od razu była inna gadka :)
Dlatego rada dla forumowiczów- w serwisie udawajcie inż, może wtedy choć jeden majster sie opamięta. Ale gwarancji nie daje :wink:
rajder
Kangoogaduła
Kangoogaduła

Postprzez zuwik sobota, 3 września 2005, 21:48

Tacy z 30letnim stażem bywają gorsi niż praktykanci... Praktykant przeczyta instrukcję obsługi 20 razy i zrobi wszystko w jedwabnych rękawiczkach. A taki przypie młotkiem bo do stara młotkiem wchodziło....
Obrazek
zuwik
Kangoomaniak
Kangoomaniak

Kangoo 1.5dCi' 2004 - porad¼cie

Postprzez MK81 piątek, 28 października 2005, 08:51

Cze¶æ,
poszukujê auta do przewozu osoby niepe³nosprawnej. Znajomy mo¿e mi sprowadziæ z Francji Kangura 2004, 1.5dCi, 35000km, wyposa¿ony w klimê, ABS, alufelgi i elektrykê. Auto jest dostosowane do przewozu oosoby na wózku inwalidzkim.
Czy kto¶ mo¿e u¿ytkuje podobny model (1.5dCi'2004)?
Jak z awaryjno¶ci±, trzeszczeniem tapicerki itp.?
Warto siê pchaæ w niego czy raczej jakie¶ Doblo kupiæ?
Podsy³am linka - auto jest uszkodzone, ale cwaniak nie zrobi³ zdjêcia uszkodzenia - póki go nie zobaczê na 100% nie kupiê. Na zdjêciu Kangoo2 widaæ pofa³dowan± maskê z prawej strony, ciekaw jestem jak wygl±da po lewej....

http://www.fotogalerie.pl/galeria/galeria_michalk

Pozdrawiam,
mk
MK81

Postprzez sw piątek, 28 października 2005, 10:49

Wyglada niezle, slupki i szyba na miejscu. Niestety w srodku moze byc nieciekawie, bo w okolicach dzwonu znajdują się 3 chłodnice (woda, olej, klima), zbiornik wspomagania, a nieco dalej akumulator. Jesli akumulator dostal to i komputer, ktory jest za nim pewnie też. Ciekawe czy szyba przednia jest oryginalna.
sw
Kangoomaniak
Kangoomaniak

Postprzez Szupla piątek, 28 października 2005, 11:00

Moje zdanie:
Oczywiście Kangoo nie Doblo! Dlaczego - wystarczy poczytać trochę postów na forum.
Silnik 1.5dCi jest bardzo dobrą jednostką napędową, a zarazem dosyć oszczędny jeżeli chodzi o spalanie. Napisałeś, że posiada ABS, klimę i inne, a nic o poduszkach powietrznych - może są wystrzelone, trzeba to sprawdzić. Z tego co widać na zdjęciach to samochodzik jest najprawdopodobniej walnięty z przodu od strony kierowcy.
Ja osobiście przed zakupem chciałbym obejrzeć go zanim cokolwiek w nim naprawią (sam wtedy ocenisz jakie są straty i czy warto się w niego pakować), w przeciwnym razie zrobią go tak, że nawet nie będziesz wiedział jak był zdestruktowany, a to jest najgorsze.
Życzę powodzenia.
Kanguś 1,2 16V Alize
<<< Srebrny Bulik... znaczy Bullka :) >>>
http://www.bauagan.com
http://www.zgnilemieso.com
http://www.weztowylacz.com
Szupla
Kangoojunior
Kangoojunior

Postprzez Bullitt piątek, 28 października 2005, 11:15

sw napisał(a):Wyglada niezle, slupki i szyba na miejscu. Niestety w srodku moze byc nieciekawie, bo w okolicach dzwonu znajdują się 3 chłodnice (woda, olej, klima), zbiornik wspomagania, a nieco dalej akumulator. Jesli akumulator dostal to i komputer, ktory jest za nim pewnie też. Ciekawe czy szyba przednia jest oryginalna.

No nie tylko zbiornik, ale i droga elektryczna pompa (jesli to dci i klima).
Bullitt
Kangoomistrz 2008
Kangoomistrz 2008

Postprzez Bullitt piątek, 28 października 2005, 11:20

Obiektywnie to raczej na tym forum nikt nie odpowie :mrgreen: Sami Kangooromaniacy 8) Co do Doblo - kolega ma 1.9 jtd i jest zadowolony. U mojej zony w pracy jest też Doblo przeznaczone do przewozu osoby na wózku i ma jedną zaletę w stosunku do Kangoo - podwyższony dach - zdecydowanie wiecj miejsca. Ale oczywiście Kangoo i tylko Kangoo :wink: Ni ższe koszty eksploatacji, rewelacyjny silnik 1.5 dci, łatwe w utrzymaniu czystości (jednak troche blota sie na kolach wnosi).
PS Przeróbka wyglada na w pełni profesjonalną .
Bullitt
Kangoomistrz 2008
Kangoomistrz 2008

Postprzez MK81 piątek, 28 października 2005, 14:13

Rozmawia³em z kolesiem, ponoæ poduszki niewystrzelone, ch³odnica, silnik, klima, wszystko dzia³a. Komputer czy jakie¶ elektroniczne elementy mówi³, ¿e s± zaraz za zderzakiem i s± nieuszkodzone. Ten pasek na drzwiach to mówi, ¿e na czas transportu by³ tam przywi±zany...
Kole¶ ma mi zrobiæ foty przodu i bebechów pod mask±, jak bêdê mia³ - zapodam na grupê, mo¿e co¶ bêdzie wiêcej wiadomo.
Dziêki za wszelkie opinie, ka¿da jest dla mnie cenna.

A jak z awaryjno¶ci± tego autka?
Pozdrawiam
MK81

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Pytam