przez piter6311 poniedziałek, 10 kwietnia 2006, 15:44
Witam.
Pytanie dla GOSCIA .Czy kalibracja wtrysku polega na wpisaniu do komputera samochodu pełnego numeru znajdujacego sie na wtrysku informujacego o wydajnosci i parametrach tego wtrysku.
gdzie ty żyjesz normalnie mógł ci podmienić nawet upiekł dwie pieczenie przy jednym ogniu a tak przy okazji jak przy wymianie rozrządu odkręca się wtryski ja na twoim miejscu domagał bym się zwrotu pieniędzy za zakup nowych oraz naprawę może to coś by nauczyło tych dziadów od okradania nas pozdrawiam ja zawsze jestem przy naprawie swojego autka nawet sam nie dopuszczam do zbliżania się mechanika po uwczesnym zabezpieczeniu błotnika odpowiednią osłonką gumową żeby nie porysował błotnika nie mówiąc już o wsiadaniu do sam. w bródnym kombinezonie bądz zabezpieczaniu go jeszcze brudniejszą ścierą chyba każdy to już kiedyś przeżywał prawda pozdrawiam
1.5dci 65km Pytanie dla goscia ,czy to mozliwe ,ze pompy wysokiego cisnienia pluja opiłkami i blokuja wtryski przy przebiegu około 100000 kilometrow, czy mozna powiazac uszkodzenie sie wtryskow przy wymianie rozrzadu, przez poruszanie osia pompy przy zakładaniu paska rozrzadu
Piter w ¿aden sposób nie mo¿na tego powi±zaæ.Opi³ki?to nienormalne.natomiast jest rzecz± normaln± ze padaj± wtryski w silnikach DCI.zawdziêczamy to naszemu cudownemu olejowi napdowemu.wiem ze to ¶mieszne ale nie jest przesad± stwierdzenie ze wymiana filtra paliwa powinna byæ po 8-10000 km.taki mamy syf w dystrybutorach.taki szlam zabija te filtry ze nie wiem czy mazut nie jest czystszy .Niestety wymiana wtrysków do droga impreza ok 4000 pln tylko do niektórych silników mo¿na wymieniaæ pojedyñczo(nie pamiêtam wyznaczników) ale do wiêkszo¶ci komplety.¶rednio wymienia sie tego 3-4 komplety w miesi±cu.Drodzy u¿ytkownicy DCI czeka to ka¿dego z was to nieuniknione niestety.pozdrawiam
dziękuje za informacje,ale słyszałem ze pompy wysokiego cisnienia te co zasilaja wtryski ,zacieraja sie, jaka jest trwałosc takich pomp ile kilometrow wytrzymuja ,dziekuje
mam ten sam problem za suche paliwo zaciera pompe wtryskowa ktora niszczy wtryski - diagnoza renault mam tam znajomego i niestety trzeba caly uklad paliwiwy wymieniac. wiec zacieraja sie dosc czesto i razdko keidy pada sam wtryskiwacz przewaznie z pompa tylko ze malo kto to wie i potem tak te wtryski padaja caly czas bo ludzie nei wymianiaja pompy bo dziala ...za suche paliwo mamy w polsce